Adamlar bence bunu hala anlamadı ya da anlamak işlerine gelmiyor. Ben AMD nin yerinde olsam gider Ryzen 6000 serisi ürettirirdim AM4 için, bunun için de AM5 deki mevcut işlemcilerin mimari yapısını biraz değiştirerek AM4 soketine uyarlayıp DDR4 kontrolcüyle birleştirirdim ve Ryzen 7000 serisi gibi 5nm olarak ürettirirdim. Eminim şu piyasada stokları yer bitirir insanlar, üstüne AMD 10 senelik sokete işlemci çıkararak büyük bir reklam da yapardı. Fırsatı teptiler+ Eskisi gibi yeni ürün sürülmesi eskilerin fiyatını düşürecek bir etken değil. Stok azaldıkça geriye daha yüksek fiyattaki ürünler kalacak.
Am4 kullanan sayısı bir hayli fazla, bir o kadar kişi de bu sokete yeni işlemci gelmesini bekliyor. Adamlar bunu bilerek üretiyorlar.
Benzer durum lga 1700 işlemcilerin anakartlarında yaşandı. 5k idi z790lar, düşmesini beklerken fiyatlar tavan yaptı. (Dünya genelinde sadece Tr piyasası değil.)
Aksi bir durum için bir sebep göremiyorum. Varsa aydınlatın bilelim.
Şuan RAM fiyatlarından dolayı insanlar DDR5 kullanan soketlere geçmeye sıcak bakmıyor. Elimdeki DDR4 platformundan güncelleyim diyor ve çok da haklılar.