Oyunlarda (Valorant) Ani Ping Problemi

skyyyyy

80+
Reaksiyon skoru
1
Sabit olarak 100 Mbps bir internet hızım var 20Mbps uploadım var. Normalde bu hız hayli hayli yetiyordu bana. Ama anlayamadığım bir sebeple son 2 haftadır Valorant oyununda normalde pingim sabit 15 16 iken bir anda 30 40 50'ye hatta 80'e çıkıp iniyor. Bu durum paket lossa ve oyunda bir saniyelik ışınlanmama sebep oluyor. Arada bir olan bir şey olsa sıkıntı yok ama yani bir 10 saniyede bir olup duruyor ve bu oyunu oynanamaz hale getiriyor. Bunun için ne yapabilirim? Ethernet ile bağlanıyorum ve arka planda ne var ne yoksa kapattım fakat bir sonuç değişmiyor hatta telefon ve tabletten de Wi-Fi'dan çıkış yaptım sonuç aynı... Modemi reset atmıştım fakat yine de değişmedi. Modemi kapattıktan sonra 15 20 sn bekleyip tekrar açtım. Yardım edebilir misiniz bu durum neden oluyor gerçekten anlayamadım? Ve normalde olmayan bir olayın şimdi sürekli olması çok can sıkıcı.

Bir de ek olarak bir şey soracağım normalde internet paketimizi değişmememize rağmen bir süreliğine internet hızım 700 Mbps'ye çıkmıştı fakat tekrardan 100'e düştü neden olduğunu bilen var mı? Türk Telekom kullancısıyım... Oyundaki ping fotoğraflarını 8 saniyede çektim toplamda.

Upload pingi yüksek sanırım ama o o mu onu da anlayamadım. Yardım edebilir misiniz?

Ekler

• WhatsApp Image 2026-06-12 at 00.22.26.webp
    WhatsApp Image 2026-06-12 at 00.22.26.webp
    8.8 KB · Hit: 12
Başkalarıda bu sorunu yaşıyor. Oyunun sunucu kaynaklı probleminden oluyor yüksek ihtimal.

Başkalarıda bu sorunu yaşıyor. Oyunun sunucu kaynaklı probleminden oluyor yüksek ihtimal.
öyle mi diyorsunuz hocam. Mesela pubg oynadığımda da sabit bir pingim yok 50 olan bingim 79 80 e çıkıp iniyor pubgde çok etkilemiyor bu durum ama valorantta etkiliyor malesef

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-06-12 020343.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-12 020343.webp
    42.6 KB · Hit: 8
degerler kotu telefonda da uap sonuclar aynı ıse ınternetsel degıstıremeyeız telefonda ıyıyse wındows da ınternet ayarlarını sıfırlayıp denemek lazım

degerler kotu telefonda da uap sonuclar aynı ıse ınternetsel degıstıremeyeız telefonda ıyıyse wındows da ınternet ayarlarını sıfırlayıp denemek lazım
Telefonda bu şekilde çıktı hocam sanırım biraz daha iyi? Windows internet ayarlarını mı sıfırlayayım

Ekler

• WhatsApp Image 2026-06-12 at 02.11.15.webp
    WhatsApp Image 2026-06-12 at 02.11.15.webp
    65.4 KB · Hit: 7
windows ayarları ıle ılgılı oncelıkle vpn goodbydpı gıbı araclar kullanıyor musunuz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

aynı ınternete baglı test dımı ne olur ne olmaz sorim :D

windows ayarları ıle ılgılı oncelıkle vpn goodbydpı gıbı araclar kullanıyor musunuz?

aynı ınternete baglı test dımı ne olur ne olmaz sorim :D
Evet hocam aynı internet 😅
VPN kullanmıyorum ama goodbyedpi kullanıyordum 1 hafta falan önce sildim diye hatırlıyorum bu ping çıkmaya başladığı zaman.
Windows ayarlarından ağır sıfırladım ve yeniden başlattım fakat suan WiFi veya Ethernet bağlantı sembolü bile gelmedi sürücülerle mi ilgilenmem lazım?bunlarda uyarı ışığı yanıyor kusura bakmayın bilgim yok pek bu konularda

Hocam tıkladığım zaman etkinleştir yazısi çıkmıyor. Anlayamadım WiFi ve Ethernet yok suanda fotoğrafı telefondan çekip yükleyemiyorum fazla büyük diyor boyutuna. Sürücüyü guncellestir cihazı devre düşük bırak cihazı kaldır donanım değişikliklerini ara ve özellikler çıkıyor

Aygıt yöneticisinde görünümde gizli aygitlar var onu acin sonra aygıt yöneticisinden ag bagdastirici başlığının altını acin orda hafif silik gözüküyor sag tıklayıp etkinlestirin

Hocam buraya telefon çektiğim fotolar neden yüklenmiyor anlayamadım çok büyük diyor boyutunu küçülttüğüm halde.Ag bagdastiricilarina geldiğimde zaten hepsinde ünlem işareti var gizli aygıtları göster dedigimde ise 3 tane yeni şey geliyor ama hangisine tıklarsam tıklayayım sürücüyü guncellestir cihazı kaldır donanım değişikliklerini tara ve özellikler yazıyor sadece. Güncelle dediğim zaman ise. Zaten en iyileri yüklü diyor anlayamadım. Windows update guncellestirilmis sürücüleri ara dediğimde ise İnternet olmadığı için bulamıyor güncelleri😅

Hocam bilgisayar 2 kere yeniden başlatmıştım olmadı ama 3. Kere yeniden başlattığım zaman duanda geldi internet

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,888
Üyeler
197,318
Son üye
Lenneth
Geri