Şu An Hangi Mühendislikleri Okumanın Önü Açık?

fox1

80+
Reaksiyon skoru
98
Merhabalar soru başlıktaki gibi cevaplarsanız memnun olurum
teşekkürler

Her mühendislik bölümü iş görüyor ancak sağlam bir okulda eğitim görmen lazım. Ayrıca e devlette sertifika veriliyor üniversite okurken bir yandan da o sertifikaları alırsan cvni doldurursun.

Yapay zeka mühendisliği

Her mühendislik bölümü iş görüyor ancak sağlam bir okulda eğitim görmen lazım. Ayrıca e devlette sertifika veriliyor üniversite okurken bir yandan da o sertifikaları alırsan cvni doldurursun.
Hangi bölümü okuyorsun? Ve nerede okuyorsun?

Okula bağlı olarak Makine ve EE iyidir.

genelde bilgisayar mühendisliği okuyup yapay zekada yüksek lisans yapılması öneriliyor ne kadar doğru bilemem
Sen akademisyen mi olmak istiyorsun sektörde mi çalışmak istiyorsun. İkisi ayrı şeyler. Yüksek lisans yapınca sektördeki firmalar gel yarın başla demeyecekler. Neler yaptın bu zamana kadar, hangi projelerde görev aldın gibi sorular soracaklar.

Ünide sadece derslere girer çalışırsan, senin gibi binlerce öğrenci mezun olacak. Ve sadece bilgisayardan da değil farklı bölümlerden de. Sektörde çalışmak istiyorsan ona göre yol çizmen gerekiyor. Bu da bilgisayar müh. hangi alanında çalışmak istediğine göre değişecek. Yazılımcı olacaksan onunda bir sürü alt dalı var it'ci olacaksan da. Çoğu firma üniversiteyi kaç ort. ile bitirdiğine bakmayacak, bitirken ne yaptığına bakacak. Çünkü sözel bölümden mezun olanda yazılımcı veya IT'ci olabiliyor. Ve iş veren için işi yapabiliyor musun yapamıyorsun ona bakılacak.

Akademik eğitim ile sektörel eğitim uyuşmayabilir. O yüzden bilgsayar müh. istiyorsan ve sektöde çalışacaksan, linkedin hesabı aç, hangi alanda çalışacaksan, o alanda çalışan insanlarla network kur. Onlardan tavsiyeler al. örn. Ş u anki aklınızla üni 1 de olsanız mezun olasıya kadar neler yapardınız? gibi. İkincisi bu insanların çalıştığı firmaların ve başka firmaların iş ilanlarına bakarak, istediğin alanda işe girebilmek için firmanın ne beklentisi olduğunu öğrenip ona göre yol çizmelisin. 4 senede derslerinin yanında, çalışacağın alandaki istenelen şeylere göre ekstra eğitimler alıp, hayali senaryolar oluşturup lablar yapmalı ve bunları github ve linkedinde paylaşmalısın. insanlar tanıyıp bağlantılar yaparak, mezun olur olmaz veya olmadan önce rahat iş bulabilesin. Çünkü iş bulmak zor zaten ve mezun olasıya kadar farklı olman gerekiyor akranlarından başkalarından.

Öncelik olarak tanıdık vasıtasıyla girebileceğin bir şirket varsa oraya odaklanman. Çevre fırsatın varsa kullanmanı tavsiye ederim. Onun haricinde Makine. EE tavsiye etmiyorum, bitiremeyip bırakan çok oluyor. Bölümü bitirebiliyorsan EE önü açık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,856
Üyeler
198,205
Son üye
selimwnchster
Geri