❌İndirim Bitti! Asus Rt-Ax52 Pro Ax3000 Router - 2.199 TL (Openwrt)

ilgilenen varsa TP-Link Archer GE550 amazonda indirimde. Piyasa fiyatı 15-17k arası normalde. Şu an 9 taksit 12287 TL gibi. Ben takipteydim aldım. V1 versiyonu gelir umarım. V2 de işlemci daha zayıf.

ilgilenen varsa TP-Link Archer GE550 amazonda indirimde. Piyasa fiyatı 15-17k arası normalde. Şu an 9 taksit 12287 TL gibi. Ben takipteydim aldım. V1 versiyonu gelir umarım. V2 de işlemci daha zayıf.
bu hangi versiyonu bunu alırsak neler kazanırız hocam router cahiliyiz acıyarak cevap ver bize :D

bu hangi versiyonu bunu alırsak neler kazanırız hocam router cahiliyiz acıyarak cevap ver bize :D
:)) sadece wifi 7 ye geçmek ve 320 mhz kullanmak için aldım. Yaşadığım site içinde yoğun sinyal karmaşası var. wifi 7 ye geçerek otobanda tek başıma hız yapacağım. %99 herkes 2,4 ghz ve 5 ghz kullanıyor sitede. %1 de ben 6 ghz de tek başıma bir süre takılırm. V1 versiyonundaki a73 çekirdekli quad işlemci ve 2gb ram ile qos ayarları ile çoklu cihazlarda sorunsuz kullanabilme umuduyla aldım. Fiyatta piyasa altına inince ziraat 9 taksitle aldım. Biraz lüks ve keyif işi oldu aslında

Son düzenleme:
300 tl fark verip bunu alın geçin derim ;

OpenWrt desteklemiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu da aynı şekilde OpenWRT desteklemiyor. 12k verdiğimiz bir cihazı dilediğimiz gibi kontrol edip içine paket kuramamayı anlamsız buluyorum.

OpenWrt desteklemiyor.

Bu da aynı şekilde OpenWRT desteklemiyor. 12k verdiğimiz bir cihazı dilediğimiz gibi kontrol edip içine paket kuramamayı anlamsız buluyorum.
doğrudur. openwrt ile ilgilenmiyorum. openwrt ile ilgilenecek olsam 12k verip bir de openwrt ile uğraşmazdım zaten. benimkisi lüx kullanım biraz. 9950x3d işlemciyle de web de geziyorum.

OpenWRT destekli, son 6 ayın en düşük fiyatı. Uzun süredir de router almak için özellikle bu kategoriyi takip ediyordum. Benim gibi arayış içinde olanlara duyrulur.

Alıntıyı görüntüle

Normalde Keenetic önerirdim ama Türkiye fiyatları saçmalamış.

Bahsettiğin cihazın donanımı iyi, zaten amacım OpenWRT kurmak olduğu için donanıma bakarım. Ama uyarayım; bu cihaza OpenWRT kurmak tam bir amelelik, SSH ve TFTP ile baya uğraştırır. Bir kere kurdun mu gerisi rahat o ayrı.

Ama Ben SSH, TFTP ile uğraşamam, 5 dakikada hızlıca OpenWRT kurayım" derseniz direkt Xiaomi Router AX3000T öneririm. Hem antenleri bir tık daha iyi hem de OpenWRT topluluğunda popüler bir F/P modeli olduğu için Reddit veya global forumlarda kolayca destek bulursunuz. (Donanım olarak anten farkı dışında konudaki Asus modeliyle zaten aynı).

Resmi sitesinde 100 TL kuponla 2499 TL’ye geliyor. Aradaki 100 TL fark için macera aramaya değmez, Xiaomi her türlü daha mantıklı.
👉 Link: https://www.mi.com/tr/product/xiaomi-router-ax3000t/buy/

Son düzenleme:
bu forumda Router adam openwrt adam lazım bunlar ne işe yarıyor hiçbir fikrim yok

Hocam en basit sekilde:

Router, interneti evdeki cihazlara dağıtan cihazdır. Artık eskisi gibi tek bir modem yok; fiber internette ONT denen küçük kutu fiber sinyalini internete dönüştürür, Router ise bu interneti eve yayar.

OpenWRT ise router için Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Servis sağlayıcının kısıtlamalarını kaldırıp cihazda tam yetki sahibi olmanızı sağlar. Bu sayede gelişmiş QoS ayarlarıyla Bufferbloat ve ping sorununu çözebilir, router seviyesinde reklam engelleme açarak eve bağlı tüm cihazlarda reklamları daha gelmeden kesebilir veya doğrudan router'a VPN bağlayıp tüm evi güvenli ağa alabilirsiniz. Kısacası router'ı tamamen özgürleştiren bir sistem.

(Benim yazim daha uzun ve kelime hatalariyla dolu oldguu icin AI ile duzelttim metni)

doğrudur. openwrt ile ilgilenmiyorum. openwrt ile ilgilenecek olsam 12k verip bir de openwrt ile uğraşmazdım zaten. benimkisi lüx kullanım biraz. 9950x3d işlemciyle de web de geziyorum.
Yüksek hızda openwrt desteği için zaten +12k paralar veriliyor. Modem gücü gerektiğinden dolayı. Sizin ilginizi çekmiyor olabilir ama lüx kullanımınızı daha da lüxleştirecek bir şeyden mahrum kalmışsınız.

Normalde Keenetic önerirdim ama Türkiye fiyatları saçmalamış.

Bahsettiğin cihazın donanımı iyi, zaten amacım OpenWRT kurmak olduğu için donanıma bakarım. Ama uyarayım; bu cihaza OpenWRT kurmak tam bir amelelik, SSH ve TFTP ile baya uğraştırır. Bir kere kurdun mu gerisi rahat o ayrı.

Ama Ben SSH, TFTP ile uğraşamam, 5 dakikada hızlıca OpenWRT kurayım" derseniz direkt Xiaomi Router AX3000T öneririm. Hem antenleri bir tık daha iyi hem de OpenWRT topluluğunda popüler bir F/P modeli olduğu için Reddit veya global forumlarda kolayca destek bulursunuz. (Donanım olarak anten farkı dışında konudaki Asus modeliyle zaten aynı).

Resmi sitesinde 100 TL kuponla 2499 TL’ye geliyor. Aradaki 100 TL fark için macera aramaya değmez, Xiaomi her türlü daha mantıklı.
👉 Link: https://www.mi.com/tr/product/xiaomi-router-ax3000t/buy/
Attığınız linkte ürün mevcut değil.

Yüksek hızda openwrt desteği için zaten +12k paralar veriliyor. Modem gücü gerektiğinden dolayı. Sizin ilginizi çekmiyor olabilir ama lüx kullanımınızı daha da lüxleştirecek bir şeyden mahrum kalmışsınız.

Maalesef katılmıyorum. Wifi7 ve mlo için bu cihazı özellikle seçtim. openwrt ile şu an bu konuda elde edebileceğim hiç bir şey yok. Ferrari alıp neden motorun yazılımını değiştiremiyorum diye hayıflanmak gibi olur benim durumum.

Maalesef katılmıyorum. Wifi7 ve mlo için bu cihazı özellikle seçtim. openwrt ile şu an bu konuda elde edebileceğim hiç bir şey yok. Ferrari alıp neden motorun yazılımını değiştiremiyorum diye hayıflanmak gibi olur benim durumum.
Ferrariyi almışsınız zaten iyi hoşta sizin ferrari, verdiğiniz fiyata göre alacağınız hizmet bakımından niye 120yle gidiyor? OpenWRT öyle ferrariye tofaş motoru takmak gibi bir alegori değil ki. Modeminizdeki boş alanı hunharca kullanıp paketlerle deneyiminizi artırabilecek potansiyele sahip olabilirdiniz. Gizliliğinizi arşa çıkarabilirdiniz. Bunları önemsemiyor olabilirsiniz ama bu modemin kullanıcıları bahsettiğim konulardan mahrum bıraktığı gerçeğini değiştirmez. İyi webde gezinmeler dilerim.

Ferrariyi almışsınız zaten iyi hoşta sizin ferrari, verdiğiniz fiyata göre alacağınız hizmet bakımından niye 120yle gidiyor? OpenWRT öyle ferrariye tofaş motoru takmak gibi bir alegori değil ki. Modeminizdeki boş alanı hunharca kullanıp paketlerle deneyiminizi artırabilecek potansiyele sahip olabilirdiniz. Gizliliğinizi arşa çıkarabilirdiniz. Bunları önemsemiyor olabilirsiniz ama bu modemin kullanıcıları bahsettiğim konulardan mahrum bıraktığı gerçeğini değiştirmez. İyi webde gezinmeler dilerim.
Ferrari benzetmesini yanlış anlamışsınız. Ben ferrariyi ferrari olduğu için aldım, siz ise ferrariye nos takıp tofaşı geçmeye çalışmaktan bahsediyorsunuz. Wifi 7 ve MLO için özellikle bu cihazı seçtiğimi söyledim ama siz hala openwrt üzerinden konuşuyorsunuz. Openwrt nin şu an wifi 7 ve mlo konusunda sunabileceği bir şey yokken, bunu "lüksü kaçırmak” gibi anlatmanız da ayrı ironik. Size de alacağınız asus router ile başarılar diliyorum, umarım openwrtyi kurabilir ve keyfinize göre kurcalarsınız.

Yani aslinda Satin al yerinde Haber ver dedigi icin bende yok diye dusundum ama baktim altta 2 tane satin alan kisileri nyorumu var ve daha 1 ay olammais bende dedim belki giris yapmak gerekiyordur falan o yuzden paylastim stok yoksa yapacak bir sey yok o zaman buda mantikli

bu arada kasim ayinda 1.497TL'ye paylasilmis saka gibi fiyat kacirmisiz gorsem bende alirdim 😭😭😭

(Bu arada bagiz versiyonalr iopenWRT desteklemiyor ona dikakt etmek lazim tabi uyarayim 2-3 sene sonra flaan biri gorur bu konuyu alir sonra arkamdan sovmesin sonra XD

Yani aslinda Satin al yerinde Haber ver dedigi icin bende yok diye dusundum ama baktim altta 2 tane satin alan kisileri nyorumu var ve daha 1 ay olammais bende dedim belki giris yapmak gerekiyordur falan o yuzden paylastim stok yoksa yapacak bir sey yok o zaman buda mantikli

bu arada kasim ayinda 1.497TL'ye paylasilmis saka gibi fiyat kacirmisiz gorsem bende alirdim 😭😭😭

(Bu arada bagiz versiyonalr iopenWRT desteklemiyor ona dikakt etmek lazim tabi uyarayim 2-3 sene sonra flaan biri gorur bu konuyu alir sonra arkamdan sovmesin sonra XD
Aslında uygun fiyata bulabilsem Xioami alacaktım sizinde dediğiniz gibi çok tercih edilen bir modem. 1 senede fiyatlar çok çok yükseldi. 1.500 TL'ye kesinlikle alınırdı. Şu an bu özelliklerde openwrt destekli en uygun 2.200liraya bu asus olduğunu düşünüyorum. Zorluklar çıkabilir mi? Evet, çıkabilir. Neredeyse her markanın modeminde çıkabiliyor. Bi alıyorsun v1'i gelmiş bi alıyorsun v2'si gelmiş. Yok global versiyon yok zort versiyon. Versiyondan versiyona dahi farklılıklar olabiliyor. Bi yandan da challange olarak görüyorum. Daha önce hiç böyle bir deneyimim olmadı ve bir routera openwrt kurmayı da deneyimlemek istiyorum. Öğrenme, bilgi edinme konusunda hevesliyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,560
Üyeler
197,495
Son üye
Valoneex
Geri