Ryzen 5 7500 F Vs İntel Ultra 5 245 Kf Li Sistemlerden Hangisi Tercih Edilmeli?

Teşekkürler hocam valla çok fazla yardımcı oldunuz. 9070xt, 5070ti muadili olduğu için tercih sebebi değil mi? Eskiden gelen alışkanlık galiba amd ekran kartlarına nedense çok sıcak bakamıyorum. Bir de biraz yapay zeka modellerinin yerelde çalıştırılmasına özellikle görüntü oluşturulanlarına ilgi duyuyorum. Sanırım bunu yapabilmek için sadece nvidia bir ekran kartı gerekiyor değil mi?

Hocam bu UE oyunlarındaki intel fps düşüşü meselesini de ilk defa duydum. Konu yazılımsalsa çözülemez mi? Bir de şimdi üstün körü bakınca biraz i serisi işlemcilerde çoğunlukla görüldüğünü gördüm, ultra serisinde de var mı bu durum?
Sadece oyun ve ödevler falan icin almayi planlıyordum ben. Rx9070xt 5070ti ile benzer yani 5070 cok daha ustunde performans veren bir kartti ama avantaji fp olması. 5070ti ile ayni performans ama 5070ten sadece 2bin pahali. Üstelik oem alırsan kampanyayla neredeyse ayni fiyata geliyor. Aadece pyun falan icin burde bakit paran varsa gaming gecesi falan bekleyip 58 59a rx9070xtli almak daha mantikli. Yapay zeka işlerini bilmiyorum. Ben sadece oyun falan icin bakmistim

Bütçen nereye kadar çıkıyor bilmiyorum. Mesela bunu bu haliyle alıp, sistemdeki bellekten bir tane daha alınabilir.

Yazılımsal değil işte bayağı tartışmalar var. UE'nin bazı sistemleri AMD işlemcilerde daha iyi çalışıyor. O sisteme ya Intel ayak uyduracak ya da bir ara yol bulup çözecekler. Çok fazla çok oyunculu UE oyunu oynuyorum. Intel'i gömmek falan için demiyorum, ama sürekli optimizasyon berbat diye ağlayan yabancıların %90 Intel işlemci kullanıyor.

Motorun da sorunları var. Ama bu sorunlar daha çok Intel'de yaşanıyor. AMD ekran kartlarında sorunlar gibi net çözümleri yok. BIOS güncellemek, frekansları olduğundan düşükte tutmak (yüksek işlemci frekansların oyunlarda çok avantajı olmadığını söyleyebilirim) vb. çözümler var. Ama çoğu zaman bu çözümler de işe yaramıyor.

Ben Delta Force 2-3 ay oynadım. Son aylarında bile optimizasyon konusunda Intel sistemlerini belirterek insanlar mımızlanıyordu. Çoğu DDR5 iyi sisteme sahipti. Ben de 5700X ve 4060 vardı yani.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son olarak 9070 XT uygunsa, ben İncehesap'daki 9070 XT sistemleri düşük fiyatla sıralayıp, anakart vb. tercihleri iyileştirip bir de onların meşhur Patriot belleğini (CL30 6000 MHz) almanızı öneririm. İleride yanına bir bellek eklersiniz. Anakart da sağlam olunca X3D bir işlemciye geçişinizin de önü açılır.

Delta force gibi tek örneğe yadsımak cok yanlış amd ülkenizde seviliyor bu kadar gencler globalde hala intel daha cok kullanılıyor steam surveylerine bakabilirsiniz. Kaldı ki intel oyunların %90ından fazlasında amd den daha iyi %1 ve %0.1 değeri sunar bu da kullanıcının daha akıcı bir oyun deneyimi yaşamasını sağlar.

Delta force gibi tek örneğe yadsımak cok yanlış amd ülkenizde seviliyor bu kadar gencler globalde hala intel daha cok kullanılıyor steam surveylerine bakabilirsiniz. Kaldı ki intel oyunların %90ınsan fazlasında amd den daha iyi %1 ve %0.1 değeri sunar bu da kullanıcının daha akıcı bir oyun deneyimi yaşamasını sağlar.
Delta Force aklımda kalan örnek, inanın abartmak için demiyorum. UE ile oynadığım hikayeli oyunlarda bile Intel işlemciler sorun yaşıyor. Evet o konuda daha iyi olduğu yerler var. Ama stutter %1 FPS oranından daha can sıkıcı bir şey.

Delta Force aklımda kalan örnek, inanın abartmak için demiyorum. UE ile oynadığım hikayeli oyunlarda bile Intel işlemciler sorun yaşıyor. Evet o konuda daha iyi olduğu yerler var. Ama stutter %1 FPS oranından daha can sıkıcı bir şey.
Stutter dediğin şey %1 değerdir zaten dostum kendinle çelişiyorsun. Ai tamamen senin isteğine göre cevaplar veriyor bunu göz önünde bulundur. İnteli kötüleyerek bir soru sorarsan kötüler yücelterek sorarsan yüceltir. Yazılarında ai dokunuşları gördüğüm için diyorum brom yanlış anlama.

Stutter dediğin şey %1 değerdir zaten dostum kendinle çelişiyorsun. Ai tamamen senin isteğine göre cevaplar veriyor bunu göz önünde bulundur. İnteli kötüleyerek bir soru sorarsan kötüler yücelterek sorarsan yüceltir. Yazılarında ai dokunuşları gördüğüm için diyorum brom yanlış anlama.
AI falan sormuyorum, bir de gözlemlerime kendi kafasına göre hikaye uyduruyor. Hiç uğraşamam engelledim.

AMD ısındığı dönemlerden dolayı AM4 laf yapan Intel'ciler kafasındasınız büyük ihtimalle. Intel şu dönemin o AMD dönemiyle aynı, bütçesi olan insanlara AMD'den iyi deyip övüyorsunuz bir de garip.

AI falan sormuyorum, bir de gözlemlerime kendi kafasına göre hikaye uyduruyor. Hiç uğraşamam engelledim.
gerçekler acıdır maalesef istedigin kadar engelle. İntelin bu kadar büyük bir unreal engine sorunu olsa bu adamlar şirketin kapısına kepenk vurur. Şöyle komik bir olayda var ue oyun yapanların çoğu intel işlemci kullanıyor. Mal değil demi bu insanlar?

Tartışma çok uzamış ama hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim bilginizi paylaşıp yardım etmeye çalıştığınız için. Buradan daha fazla net çıkarım diye düşünüyordum ama şimdi biraz kafam karıştı şimdi de u5 245kf 5070 sistem mi yoksa 9070xt'li sistem mi onu düşünmeye başladım 😅

Soket olayı da şu am5 soketler 2029a kadar kesintisiz kullanılacağı açıklandı. Yani 2029da islemci degistirmek istesem amd oldugu icin rahatça yeni bir sey alip takabilirim ama intelin zaten bu yil yeni soket çıkaracağı söyleniyor yani 3 4 yil sonra islemci degistirmek istersen anakarti da degistirmen gerekecek. Uzun ömürlü dediğimiz mantik o. 245kf bana yeter değiştirmem dersen, para sorunun da yoksa vatandaki mantikli. Taksit İmkanı istiyorsan axess kartın varsa 9 taksit oldugu icin düşünülebilir. Ve açıkça dürüst olmak gerekirse benim direkt nakit param olsaydı 5070 sistem bakmazdım. Zaten 5070 fiyatlari 57 58bin. İnce hesapta gaming gecesinde rx9070xtli sistemi 58e satiyorlar. Onu alirdim kesin

Aigonun kasadaki fanlari 3 pinli, yani hiz ayari yok. Sabit 1250rpmde donuyor. Burdan soedugumda fanlara pwm donusrucu almami veya direkt fanlari degistirmemi onerdiler. Bende ugrasmak istemesigim ve ses beni etkilemesigi icin yapmadım. Ayar yapmak icin yapmak için pwm dönüştürücü diye arat direkt aigo satiyor zaten. Ve ram epey onemli, para sorunum yoksa hemen yapardım. Gerçek anlamda fps etkiliyo

Bütçen nereye kadar çıkıyor bilmiyorum. Mesela bunu bu haliyle alıp, sistemdeki bellekten bir tane daha alınabilir.

İnternetten alıp mağazada birleştirilebiliyor diye biliyorum.

Tartışma çok uzamış ama hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim bilginizi paylaşıp yardım etmeye çalıştığınız için. Buradan daha fazla net çıkarım diye düşünüyordum ama şimdi biraz kafam karıştı şimdi de u5 245kf 5070 sistem mi yoksa 9070xt'li sistem mi onu düşünmeye başladım 😅
Ai vs ugrasırım diyen sensen 5070 sırf oyunsa 9070xt ile devam

Benim gibi sirf oyun ders falan içinse ve nakit paran varsa taksit dusunmuyorsan ince hesapta gaming gecesinde 58 59a düşen rx9070xtli kasa mantikli. Ai, render falan işin içine girince bilmiyorum. Ben sadece oyun odaklı araştırdım

Vatan bilgisayarın sistemini tercih ettim, herkese teşekkürler

Ai vs ugrasırım diyen sensen 5070 sırf oyunsa 9070xt ile devam

Benim gibi sirf oyun ders falan içinse ve nakit paran varsa taksit dusunmuyorsan ince hesapta gaming gecesinde 58 59a düşen rx9070xtli kasa mantikli. Ai, render falan işin içine girince bilmiyorum. Ben sadece oyun odaklı araştırdım
AI vs de uğraşacağım o yüzden 5070’de karar kıldım. İki sistem arasında da u5 245kf 5070’li olan vatanın sistemini tercih ettim, eğer stok kalırsa yarın gidip direk mağazadan alacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,096
Üyeler
198,237
Son üye
dmrcghn
Geri