Gıgabyte B650m S2h 3799 TL

uzun dönemde beni uzmeyecek anakart arıyorum açıkçası 5-6 yıl kulanabilmek istiyorum bu sistemi. İlettiğiniz anakarta geçmeli mi geçmemeli mi asus anakarttan ? bu markayı daha önce kullanmadım hiç. bide bütçe artmış oluyor onuda göz önünde bulunduruyorum. kardeşime aldığım pc max roblox valo oynanacak arada bi rdr2 oynar diye düşünüyorum.
Hocam şahsi düşüncem 50 binden fazla verilen bir sistemde anakarta verilen birkaç binden kısılmaması gerektiği. Forumda Colorful anakart kullanan yüzlerce kişi vardır ve herhangi bir modeliyle ilgili yüksek ihtimal alınır mı konusu açılmıştır. Bugüne kadar şöyle kronik bir sıkıntısı var diyeni görmedim. Sizdeki b650m-r ile bu konudaki anakart arasında aradaki bin liraya değecek kadar fark mevcut sadece ryzen 5 ile kullanacaksanız sadece bir tane m2 takmayı planlıyorsanız düşebilirsiniz ama düşülmemeli diye düşünüyorum. Attığım modelin siyah versiyonu da bu 200 lira daha ucuz:

Tam olarak kurtarmayan nedir onu da söyleseydiniz?
Gigabyte 9 faz
Asus 11 faz
artı olarak çift m2 slotu mevcut, 1k tl farka değer ve bu kartın aşağısı alınmamalı o sisteme.

Hocam şahsi düşüncem 50 binden fazla verilen bir sistemde anakarta verilen birkaç binden kısılmaması gerektiği. Forumda Colorful anakart kullanan yüzlerce kişi vardır ve herhangi bir modeliyle ilgili yüksek ihtimal alınır mı konusu açılmıştır. Bugüne kadar şöyle kronik bir sıkıntısı var diyeni görmedim. Sizdeki b650m-r ile bu konudaki anakart arasında aradaki bin liraya değecek kadar fark mevcut sadece ryzen 5 ile kullanacaksanız sadece bir tane m2 takmayı planlıyorsanız düşebilirsiniz ama düşülmemeli diye düşünüyorum. Attığım modelin siyah versiyonu da bu 200 lira daha ucuz:
galiba bluetooth özelliği için beyaz olana geçicem hem onu da aradan çıkartmış olurum ve dediğiniz gibi çok da kısmamak gerek. Bütçeyi 6k civarına çıkartıp o anakartı alayım ben.
Konu harici o anakart ile birlikte https://www.hepsiburada.com/lian-li...rb-00-p-HBCV000081Z768?magaza=HAYATBİLGİSAYAR bunu almayı planlıyorum daha mantıklı bir soğutucu alınabilir mi sizce ? İlla sıvı soğutma istiyor kardeşim:(.

Gigabyte 9 faz
Asus 11 faz
artı olarak çift m2 slotu mevcut, 1k tl farka değer ve bu kartın aşağısı alınmamalı o sisteme.
Öncelikle faz sayısından ziyade faz bileşenlerinin ney olduğu önemli. Gigabyte B650M S2H anakartı CPU için toplamda pratikte 170 watt termal kısmasız ve VRM ısınmasız sürekli güç sağlayabilecek bir anakart. Bu da 9700X gibi bir işlemciyi bile 105 watt modunda rahatlıkla çalıştırabileceği anlamına geliyor.

Kod:
PWM Controller: Richtek RT3678BE
(X+Y=10, 5+2 Direct)
VCore:
Onsemi 4C10N (46A) high-side
Onsemi 4C06N (69A) low-side

SoC:
4C10N (46A) 1H
4C06N (69A) 2L

Misc:
4C10N (46A) 1H
4C06N (69A) 1L

Aynı şekilde ASUS PRIME B650M-R için de benzer tablo var. CPU için toplamda pratikte 150 watt termal kısmasız ve VRM ısınmasız sürekli güç sağlayabilecek bir anakart. Gördüğünüz gibi faz sayısından ziyade fazların ne olduğunu burada daha iyi görmüş oluyoruz. Altı kurtarmaz dediğiniz anakartların birçoğu arkadaşın sahip olduğu işlemci için gayet yeterli. Bu kartın aşağısı alınmamalı sizin yorumunuz. Kurtarmaz demeniz ise yanıltıcı bir durum. Arkadaşın elinde 2 adet m2 ssd vardır, ikisini de takmak istiyordur işte o zaman kurtarmaz denilebilir.

GIGABYTE B650M S2H 6400MHz(OC) DDR5 Soket AM5
Gigabyte B650M S2H temel seviyede çalışan, bütçe odaklı bir B650 anakarttır. Ryzen 5 7500F, Ryzen 5 7600 veya Ryzen 5 8500G gibi işlemcilerle kullanılabilir; ancak güçlü VRM yapısı, gelişmiş BIOS özellikleri ve uzun vadeli yükseltme potansiyeli arayan kullanıcılar için en iyi seçeneklerden biri değildir.

Fiyat farkı makul seviyedeyse, daha güçlü VRM tasarımı ve daha kapsamlı özellik seti sunan ASRock B650M Pro RS veya MSI PRO B650M-A WiFi modelleri genellikle daha güvenli ve uzun ömürlü tercihler olarak değerlendirilmektedir.

Not: Bu yazı, NotebookLM üzerinde B650 ve B650M anakartların test sonuçlarının bir araya getirilip incelenmesiyle oluşturulmuştu. Düzelttim.

Son düzenleme:
Gaming gecelerinde 5000'e düşüyor.

Gerçek Test Sonuçları ve Ciddi Sorunlar (Neden Uzak Durmalısınız?)
Bağımsız kullanıcı testleri ve donanım incelemelerine göre, bu anakartın çok ciddi teknik ve tasarımsal limitleri bulunuyor:
  • VRM Soğutucusu (Heatsink) Yok: Güç besleme yongalarının (VRM) üzerinde pasif de olsa herhangi bir alüminyum soğutucu blok bulunmuyor. Bu da ağır yük altında anakartın aşırı ısınmasına zemin hazırlıyor.
  • Ağır Performans Limiti (80W Sınırı): Ryzen 5 7500F ve Ryzen 9 9950X3D gibi işlemcilerle yapılan güncel testlerde, anakartın en son BIOS sürümüyle bile işlemciye maksimum 80 Watt güç verebildiği tespit edilmiş. Bu devasa limit, orta segment bir işlemci olan 7600 veya 7500F'in bile tam potansiyeline ulaşmasını (TDP limitine takılmasına yol açarak) engelliyor.
  • Gizli A620 Altyapısı (Kırpılmış Anakart): Test eden uzman kullanıcılara göre bu model aslında daha düşük yonga seti olan "A620M S2H" modelinin baskı devresi (PCB) üzerine B650 yongası takılarak üretilmiş bir anakart. Sahip olduğu zayıf VRM yapısı nedeniyle işlemci hız aşırtması (CPU overclock) Gigabyte tarafından kilitlenmiş durumda.
  • Fiziksel Tasarım Hatası: Genişleme yuvalarının yerleşimi oldukça sorunlu. Büyük ve kalın (soğutuculu) bir ekran kartı taktığınızda, ekran kartı anakartın ön panel (Front Panel) ve USB/LED bağlantı yuvalarının üzerini kapatıyor ve bu girişlerin kullanılmasını imkansız hale getirebiliyor.
Sonuç ve Tavsiye: Bağımsız donanım toplulukları bu anakart için "çöp" (garbage) tabirini kullanacak kadar sert eleştirilerde bulunuyor ve alınmasını kesinlikle önermiyor. Sadece bütçenin çok kısıtlı olduğu durumlarda Ryzen 5 8500G gibi düşük güç tüketen (65W) işlemcilerle ve stok soğutucularla kullanılabilir bir ürün olarak görülüyor.
Eğer yeni bir B650 sistem toplayacaksanız, bu model yerine önceki mesajda da bütçe dostu sınıfında şiddetle tavsiye edilen (ve gerçek VRM soğutucularına sahip) ASRock B650M Pro RS veya MSI Pro B650M-A Wi-Fi modellerine yönelmeniz, paranızın karşılığını almak ve sisteminizin gücünü kısıtlamamak adına çok daha doğru bir tercih olacaktır

Not: Bu yazı, NotebookLM üzerinde B650 ve B650M anakartların test sonuçlarının bir araya getirilip incelenmesiyle oluşturulmuştur.
Aşırı hatalı bir "gpt shit" yazısı olmuş. Her iki anakartta da 80 watt sınırı diye bir şey yok. Daha doğrusu hiçbir AM5 tier databasesinde böyle bir bilgi yok. Öyle bir şey olsa CPU uyumluluk listesinde 9800X3D işlemcisi olmazdı. Yazıdaki bilgileri nereden tutsan elinde kalıyor.

Aşırı hatalı bir "gpt shit" yazısı olmuş. Her iki anakartta da 80 watt sınırı diye bir şey yok. Daha doğrusu hiçbir AM5 tier databasesinde böyle bir bilgi yok. Öyle bir şey olsa CPU uyumluluk listesinde 9800X3D işlemcisi olmazdı. Yazıdaki bilgileri nereden tutsan elinde kalıyor.
Modelini hatırlamadığım bir A520 anakart üzerinde 5950x işlemci ile render yapıldığını görmüşlüğüm var, amakart üreticisi listeye almışsa çalışıyor demekki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,061
Üyeler
198,231
Son üye
Albiyikmisizzmsmms
Geri