Çözüldü✓ Korumalı Prize Gerek Var mı?

Kanka olmaz %90 ihtimal kesilmelerde onu diyeyim. Ancak kesilip aniden geliyorsa o an evindeki lambalar saliselik kesilip geliyorsa ardına hemen full kesilip geri gelebiliyor Şimşek çaktigi zamanlar çok olur bu olay genelde sonra gelince çok fazla w geliyor ve PSU yanmasına sebep oluyor, genelde her PSU içinde bulunan bir sertifika var nedir bilgim yok ancak yükü emerek kendini yanmasına sebep oluyor ve parçaların yanmıyor bilgim bu kadar
kesiliyo 3 5dk sonra geri geliyo

Korumalı priz şart ya elektrik kesintileri sonrasında çok yüksek voltaj geliyor vs. tüm elektrikli ürünlerin anasını ağlatıyor

Onda bir şey olmaz diye düşünüyorum gittiği an fişi çekersin ama gidip sen fişi çekemeden geri gelirse bir kaç kıvılcım veya Duman yanık kokusu görebilirsin
elektrik gidince fişi kapatıyorum . evde olmadığım zamandda da psunun şartelini kapatıyorum . bilemedim bazıları priz yeterli bazıları yetmez diyo usp ye de 6k veresim yok

Üçlü priz değil akım korumalı priz, ve ups cihazının yüksek gerilim karşısında bozulmaması için PC' nin enerji aldığı UPS cihazını öncesinde akım korumalı prize bağlamak UPS cihazını koruyacaktır, UPS almak istemeyen direkt PC' yi de bağlayabilir. Okuduğumuzu anlayalım.

"https://www.amazon.com.tr/dp/B0FK2BJLTH?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1" Hiç olmamasından daha iyi olan şeyler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekstra olarak dostum UPS alınca PC enerji beslenmesini nereden yapıyor haberin var mı? Yan yana kardeş kardeş oturuyorlar herhalde. :D
Üçlü priz “bile” olmamasını. Kelime atlamışım.

Tabii kardeş kardeş duruyorlar. UPS’in anlamı ve amacını söyler misin? Sana kalsa akım korumalı prizi de korumak için rahat ekstra önlem alırsın.

4-5 dolarlık no-name ürünlerin bir faydası olacağını sanmıyorum, içini bir açıp bakmak lazım nasıl bir devre var.

Üçlü priz “bile” olmamasını. Kelime atlamışım.

Tabii kardeş kardeş duruyorlar. UPS’in anlamı ve amacını söyler misin? Sana kalsa akım korumalı prizi de korumak için rahat ekstra önlem alırsın.

4-5 dolarlık no-name ürünlerin bir faydası olacağını sanmıyorum, içini bir açıp bakmak lazım nasıl bir devre var.
UPS in anlamı ve amacı bilgisayarla kardeş kardeş oturmak. Sana ne bildiğimi kanıtlamayacağım. UPS'in takıldığı akım korumalı prizin PC'ye hiç bir faydasının olmamasından devam dostum. Onlar kardeş kardeş dururlar.

UPS in anlamı ve amacı bilgisayarla kardeş kardeş oturmak. Sana ne bildiğimi kanıtlamayacağım. UPS'in takıldığı akım korumalı prizin PC'ye hiç bir faydasının olmamasından devam dostum. Onlar kardeş kardeş dururlar.
akım korumalı prizin hiç faydası yoksa bunlar niye var

Akım korumalı priz yüksek gelen voltajı süzer, elektrik kesintisine hiçbir fayda sağlamaz.
UPS ise voltajı regüle eder (ideal volt gelmesini sağlar) elektrik giderse kısa bir süre bilgisayar çalışmaya devam eder, o sürede dosyaları kaydedip bilgisayarı kapatabilirsin. Yani UPS %100 koruma, akım korumalı priz ise sadece olağandışı yüksek gelen akıma karşı koruma sağlar. Sizin durumunuzda akım korumalı aldım sorun çözüldü diyemezsiniz maalesef.

Akım korumalı priz yüksek gelen voltajı süzer, elektrik kesintisine hiçbir fayda sağlamaz.
UPS ise voltajı regüle eder (ideal volt gelmesini sağlar) elektrik giderse kısa bir süre bilgisayar çalışmaya devam eder, o sürede dosyaları kaydedip bilgisayarı kapatabilirsin. Yani UPS %100 koruma, akım korumalı priz ise sadece olağandışı yüksek gelen akıma karşı koruma sağlar. Sizin durumunuzda akım korumalı aldım sorun çözüldü diyemezsiniz maalesef.
sonunda acıklama yapan birisi süper cevap vercem

elektrik gidince fişi kapatıyorum . evde olmadığım zamandda da psunun şartelini kapatıyorum . bilemedim bazıları priz yeterli bazıları yetmez diyo usp ye de 6k veresim yok
voltaj dalgalanmasından korunmak için sürekli çalışan regülatöre ihtiyacın var sanırım
onun için de online ups gerekiyor, sesli çalışıyormuş ve pahalılar :/

voltaj dalgalanmasından korunmak için sürekli çalışan regülatöre ihtiyacın var sanırım
onun için de online ups gerekiyor, sesli çalışıyormuş ve pahalılar :/
dalgalanma yokki sadece elektrik kesiliyo işte

Dostum olmaz olurmu Akım korumalı prizin olayı farklı UPS nin olayı farklı. Bunlardan birini tercih etmek diye bişey yok. İhtiyacı adamın elektrik kesiliyor cihazımı nasıl koruyabilirim. Veri kaybolması vs vs umrunda değil anladığım kadarıyla. Akım korumalı priz al geç denir bu senaryoda.

Bilgisayarınızdaki PSU (güç kaynağı) kendi içinde birtakım korumalar barındırır (varistor, sigorta vb.). Yüksek akım/gerilim geldiğinde kendini feda ederek sistemi korumaya çalışır. Ancak bu koruma sınırlıdır. Özellikle ani yüksek gerilim dalgalanmalarında (yıldırım, trafo patlaması, elektriklerin kesilip gelmesi gibi durumlarda) PSU’nun kendisi hasar görebilir veya yetersiz kalabilir. Parçalarımızın (özellikle anakart, GPU, PSU) bozulma riskine karşı 50-150 TL’lik bir akım korumalı priz almak çok mantıklı bir sigortadır. UPS bile olsa koruma yetersiz kalabilir. Birçok UPS’in kendi surge koruması vardır ama ek olarak kaliteli bir akım korumalı priz kullanmak katmanlı koruma sağlar.
Okunabilir.

Dostum olmaz olurmu Akım korumalı prizin olayı farklı UPS nin olayı farklı. Bunlardan birini tercih etmek diye bişey yok. İhtiyacı adamın elektrik kesiliyor cihazımı nasıl koruyabilirim. Veri kaybolması vs vs umrunda değil anladığım kadarıyla. Akım korumalı priz al geç denir bu senaryoda.

Okunabilir.
ben sadece bilgisayardaki bileşenler bozulmasın istiyorum o kadar. o zaman priz almalıyım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,429
Üyeler
197,684
Son üye
Trkosen
Geri