Hangi Arabayı Almalıyım?

Kia nasıl peki? Daha düşük km ve daha genç olduğu için biraz daha onu almaya meyilliyim. Kronigi vs. var midir? İstanbul'da yaşıyorum, senede 2 3 kerede en fazla uzun yola cikarim
Uzun Yol İstiyorsan İ20 Daha Mantıklı .

Kia al geç boşuna bakma bu bütçelerde zaten çok seçenek yok, arabanın bir sorunu yok ama lpg li alma

Kia düşünüyorum ama motorunda kronigi vs. var mı?

km düşük olup hangisi bakımlıysa onu al geç, performans konusuna gelirsek ikiside 10 saniye üzerinde 0-100 leri ne önemi var yani ikiside performans olarak tatmin etmez. En az masrafa sokacak rio gibi duruyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bakım malzemesi için vs de yazabilirsin yardımcı olurum forumdan gelenlere
Aşırı tork farkı var bence 1.4crdi daha mantıklı
Merhaba, linklerini bıraktığım iki araç arasında kaldım. İkisinden birini alacağım ama kafam çok karışık Rio hem daha yeni model hem daha düşük km ama i20ninde motoru daha performanslıymis sanırım pek anlamıyorum araçlardan. Sizce hangisini almalıyım ve artıları eksileri ne olur? Yakıt tüketimi önemli değil sadece daha sorunsuz iyi ve mantıklı olanı tercih etmek istiyorum.

Motor farkından dolayı bu iki seçenek arasından i20 1.4crdi.
İ20 uzun yol+yokuşlu bir yerde oturuyorsan torku iyi
Rio daha çok şehir içi, az yaksın, turbo egr dpf falanla ugraşmayayım dersen

İ20 mpi(benzinli) motorlarına bak, cliolara bak, corsa ve sanderolara bakabilirsin.

Benim tavsiyem 0.9tce motorlu bir clio alman olur gibi https://shbd.io/s/aVhjvq0v fındık motor ama sorunsuzdur hem de turboludur. 1.0tce de bakılabilir. 1.2 puretech veya Opel adıyla 1.2T dan uzak dur.

Km çıkar model düşersen poloda bakılabilir.

Auris yaris konusunda genelde uçuk oluyor fiyatları, yüksek kmli veya hasarlı olur bu fiyatlara ama en sorunsuz onlardır.

308 ve 208 bakacaksan 1.5bluehdi lara bak c3 bakmaktan 1.6hdi ları vardı herhalde onlara bakabilirsin.

Nissan mecra yine sorunsuz onu da değerlendir.

Örnek olarak bu da olur https://shbd.io/s/MNA1LLub

Önemli: 65 beygirlik turbosuz motorlara 1 milyon para verilmez yokuş çıkamazasın sollamaya çıkamazsın yani büyük dert bence. Şehir içinde bile zevk vermiyor bana Manuel alsan sürekli vites değiş otomatik alsan azıcık yokuşta mecbur manuele alacaksın 65 beygirlik araç hiçbir türlü zevk vermez.

Aşırı tork farkı var bence 1.4crdi daha mantıklı

Motor farkından dolayı bu iki seçenek arasından i20 1.4crdi.
İ20 uzun yol+yokuşlu bir yerde oturuyorsan torku iyi
Rio daha çok şehir içi, az yaksın, turbo egr dpf falanla ugraşmayayım dersen

İ20 mpi(benzinli) motorlarına bak, cliolara bak, corsa ve sanderolara bakabilirsin.

Benim tavsiyem 0.9tce motorlu bir clio alman olur gibi https://shbd.io/s/aVhjvq0v fındık motor ama sorunsuzdur hem de turboludur. 1.0tce de bakılabilir. 1.2 puretech veya Opel adıyla 1.2T dan uzak dur.

Km çıkar model düşersen poloda bakılabilir.

Auris yaris konusunda genelde uçuk oluyor fiyatları, yüksek kmli veya hasarlı olur bu fiyatlara ama en sorunsuz onlardır.

308 ve 208 bakacaksan 1.5bluehdi lara bak c3 bakmaktan 1.6hdi ları vardı herhalde onlara bakabilirsin.

Nissan mecra yine sorunsuz onu da değerlendir.

Örnek olarak bu da olur https://shbd.io/s/MNA1LLub

Önemli: 65 beygirlik turbosuz motorlara 1 milyon para verilmez yokuş çıkamazasın sollamaya çıkamazsın yani büyük dert bence. Şehir içinde bile zevk vermiyor bana Manuel alsan sürekli vites değiş otomatik alsan azıcık yokuşta mecbur manuele alacaksın 65 beygirlik araç hiçbir türlü zevk vermez.
Bu attığım ilandaki i20 alınır mi hocam o fiyata? Bir de 0.9 Tce mi yoksa 0.1 tce mi Clio'da? Hangisi daha sorunsuz olur ve kronikleri falan var mi

Bu attığım ilandaki i20 alınır mi hocam o fiyata? Bir de 0.9 Tce mi yoksa 0.1 tce mi Clio'da? Hangisi daha sorunsuz olur ve kronikleri falan var mi
1.0 lar vuruntulu çalışıyor sesli biraz tüketim verisi bir tık fazla 0.9 lar daha dayanıklı daha verimli

Dediğim gibi 0.9tceler daha sağlam hatta obdan ilan attım. İ20ler de alınır 1.4mpi motorlu olanına bak anladığım kadarıyla sehir içi kullanacaksın dizel tercih etme ya atmosferik min 1.4mpi veya turbolu 0.9tce al. Biraz anlat ne istiyorsun ne beklentin var ona göre konuşalım.

1.4 tdi motor cus kodlu motordur. Uzak durulması gereken motorlardan biridir. 2014-2023 yılları arasında vw grup 1.4 dizel motorlarını tercih etmeyin

1.4 tdi motor cus kodlu motordur. Uzak durulması gereken motorlardan biridir. 2014-2023 yılları arasında vw grup 1.4 dizel motorlarını tercih etmeyin
Evet 1.4 dizeller hassas motorlardır fazla sıkıştırmaya gelmez. Ama dikkatli kullandıktan sonra yakıt tüketimi mükemmel ve performansı gayet iyidir. 200binde 1.4tdi polo var taş gibi halen.

Dediğim gibi 0.9tceler daha sağlam hatta obdan ilan attım. İ20ler de alınır 1.4mpi motorlu olanına bak anladığım kadarıyla sehir içi kullanacaksın dizel tercih etme ya atmosferik min 1.4mpi veya turbolu 0.9tce al. Biraz anlat ne istiyorsun ne beklentin var ona göre konuşalım.
Hocam masraf açmayacak, parçası ucuz ve kolay bulunabilen, kronik problemi olmayan ve değişensiz, fazla boyalı olmayan (özellikle kaput ve bagaj boyasız) 100 bin km altı, en az 2016 model ve üzeri manuel veya otomatik fark etmeksizin, satarken kolay satabilecegim ve değer kaybetmeyecek hatchback bir araç arıyorum. Ağırlıklı olarak İstanbul'da kullanacağım, senede en fazla 2 kez 750 km git gel yaparım. Ama bunun dışında haftasonlari bi 100 km falan da yol yapabilirim. Bütçem en fazla 860 bin, 900 bini geçmeyecek şekilde ilan gonderebilirsiniz pazarlıkla düşürmeye çalışırım. Clio'ya pek sıcak bakmıyorum nedense, i20 tercih etmek istiyorum ama 1.2 mpi'ya bütçem yetiyor, 1.4leri çok pahalı.

1.4 CRDİ manuel kia rio bakabilirsin fancy, concept veya concept plus donanımlı. Ailem 8 yıldır 1.4 crdi kia rio kullanıyor 1 kere sorun çıkarmadı taş gibi araba. Bende 1 yıldır 1.4 crdi i20 style panaroma paket kullanıyorum 188 binde o'da taş gibi CRDİ motor candır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,563
Üyeler
197,714
Son üye
joeyrettin
Geri