zPastwL
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,187
Senin asırlık 5500xt emekliye ayrılma durumu olabilir eğer öyleyse 5090 hayırlı olsun şimdidenEkran kartı isindigi icin olduğunu şüphem var çünkü baya sıcakliyor
Senin asırlık 5500xt emekliye ayrılma durumu olabilir eğer öyleyse 5090 hayırlı olsun şimdidenEkran kartı isindigi icin olduğunu şüphem var çünkü baya sıcakliyor
5500xt için macun değişimi yapacağımız zaman ne almamız lazım herhalde işlemci termal macunu uygun olmaz diye düşünüyorumŞu konuda önerdiğim şekilde sistemi taratın. Konuda sistem güncelleme ve ince ayarlar da var. Onları da yapın. Ayrıca yan kasa camını açık bırakıp biraz kullanın. Fanlarda toz falan varsa temizleyin. Siz anlıyorsanız ekran kartı macunlarını yenileyin, anlamıyorsanız güvenilir bir bilgisayarcıya götürün.
Termal bakımlarını yapmadıysanız yapın. BIOS sıfırlayın, BIOS için ayar konusunu en aşağıda bıraktım.
Virüs olma ihtimaline karşın AdwCleaner, Malwarebytes ve Kaspersky bağlantıdaki aracı ile sistemi taratın. Kaspersky ücretsi deneyin değil, ortadaki seçeneği indirin. Tüm uygulamaları yönetici olarak çalıştırın. Malwarebytes kurulumlu, diğerleri kurulumsuz. Önce AdwCleaner, sonra Malwarebytes ve en son Kaspersky ile tararın ve temizleyin. İşlemler bitince hepsini kaldırabilirsiniz.
...![]()
AdwCleaner 2026 - Free Adware Cleaner & Removal Tool | Malwarebytes
Download Malwarebytes AdwCleaner 2026 for free to remove adware, bloatware, unwanted toolbars, and other potentially unwanted programs (PUPs) from your Windows PC. AdwCleaner destroys adware and restores your PC's performance.www.malwarebytes.com
Bir de YT artık AV1 zorunlu tutuyor, AMD'nin 50-60-70K kartlarında AV1 video işleme yok gibi bir şey. Tarayıcının donanım hızlandırma ayarını kapatıp öyle izleyin. Tarayıcı daha düşük FPS gibi çalışacak, ama o ekran kartlarında başka çözüm yok. Veya H264ify uzantısı kullanarak videoları izleyin.
![]()
h264ify - Chrome Web Mağazası
Makes YouTube stream H.264 videos instead of VP8/VP9 videoschromewebstore.google.com
Kısaca tarayıcı donanım hızlandırma ayarını kapatın veya h264ify uzantısı ile izleyin. Uzantı 1080P ile kısıtlıyor. Çalıştırdığı formattan dolayı.
Termal pad daha mantıklı olur.5500xt için macun değişimi yapacağımız zaman ne almamız lazım herhalde işlemci termal macunu uygun olmaz diye düşünüyorum
knk benim rx5500xt hangisi pad olur acabaTermal pad daha mantıklı olur.
Hangi kalınlıkta vs almamız gerekiyor önerdiğiniz bir model varsa link atabilirmisiniz 5500xt uyumlu olacak şekilde internetten baktığımda 2.5mm gibi bir şey görmüştüm ama emin değilimTermal pad daha mantıklı olur.
Onu bilmiyorum ya, genelde bu pad paketlerde farklı boyutlar oluyor. Yani atıyorum tek bir pakette 0.5, 1, 2, 2.5 gibi.Hangi kalınlıkta vs almamız gerekiyor önerdiğiniz bir model varsa link atabilirmisiniz 5500xt uyumlu olacak şekilde internetten baktığımda 2.5mm gibi bir şey görmüştüm ama emin değilim