Sana bağlı, artık eskisi gibi kolay işler yok ama kendini gelistirirsen hala iş bulunabilir bilgisayar muh. sadece yazilim demek değil yapay zeka alanında ilerlenebilir ve orada şuanlik da olsa iş var.Yıllardır hep bu alanda kendimi geliştirmekteyim ilgi alanım olduğu içinde hep bilgisayar mühendisliği düşünüyorum
Fakat tanıdığım insanların %80i bu bölümde işsiz kalacağı savunuluyor siz ne düşünüyorsunuz?
evet hocam doğru hatırlıyorsunuz teşekkürler cevap için tavsiyelerinize uyacağımmühendisliklerin henüz ölü meslek kategorisine girdiğini düşünmüyorum. (bir önceki soruda obp puanı sormuştun sanıyorum ki henüz üniversiteye geçmedin.) üniversitede dil konusunda kendini yukarıya taşırsan birçok kapı açılır diye düşünüyorum. artık sadece ingilizce bilmek yetmiyor. almanca, rusça vs gibi üstüne eklemen lazım. bunun dışında alanında kendini geliştirebileceğin bir sürü fırsat olacaktır. üniversite hayatında kongreleri, sempozyumları kaçırma. oradan network oluşturabilirsin. güzel bir ortalama ile mezun olursan muhakkak bir şekilde tutunursun.
Bölümde öğreneceğin hiçbir bilgi ve tecrübe, yapay zekanın yerini tutmayacak ve yapay zeka ile kazanılabilecek değerler olmayacak. Bir programlama dilinin mantığını ve yazmasını kavradığın zaman, yapay zekayı da çok daha verimli kullanabileceksin. Kesinlikle bilgisayar mühendisliğini tavsiye ediyorum. Eğer kesin vazgeçersen yine bir mühendislik bölümü okumanı tavsiye ediyorum. O işsiz kalacaksın diyenler, bölümü okuyacak kapasitesi olmayanlar.Yıllardır hep bu alanda kendimi geliştirmekteyim ilgi alanım olduğu içinde hep bilgisayar mühendisliği düşünüyorum
Fakat tanıdığım insanların %80i bu bölümde işsiz kalacağı savunuluyor siz ne düşünüyorsunuz?
mühendisliklerin henüz ölü meslek kategorisine girdiğini düşünmüyorum. (bir önceki soruda obp puanı sormuştun sanıyorum ki henüz üniversiteye geçmedin.) üniversitede dil konusunda kendini yukarıya taşırsan birçok kapı açılır diye düşünüyorum. artık sadece ingilizce bilmek yetmiyor. almanca, rusça vs gibi üstüne eklemen lazım. bunun dışında alanında kendini geliştirebileceğin bir sürü fırsat olacaktır. üniversite hayatında kongreleri, sempozyumları kaçırma. oradan network oluşturabilirsin. güzel bir ortalama ile mezun olursan muhakkak bir şekilde tutunursun.
YBS diplomasının bir önemi yok. Sadece lisans diye saydırır tecrüben ile ekmek kazanırsın.Beyler Programcılıktan Dgs ile Mühendislik mi yoksa Ybs Mİ Daha mantıklı
Hocam yani müh. diploması tecrüben bilgi varsa ybs işinide yaparmı diyosunuz he bide şey sorucam Yazılım-Bilgiyapar Müh. hangisi daha öndedir sence ikisinin diplomasıda ikisininde işini yapmazmı belli ölçüde çok fark eder mi? illa yazılımcı arayan şirket sallıyorum yazılım müh diplomasımı isterYBS diplomasının bir önemi yok. Sadece lisans diye saydırır tecrüben ile ekmek kazanırsın.
Mühendislik diploması ile ona göre acılmış konumlara basvuru yapıp ilerlersin.
Tartısılacak bisey yok sonuna kadar muhendisligi kovala olmazsa YBS
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Çoğunluk ile işiniz ne devlet misiniz millete istihdam sağlayacaksınız?
Çevremde gördüğüm tanıdığım muhendislerin sadece 1 tanesi 100k altı maaş alıyor (75k) o da 2 yıllık daha.
Geri kalan işi öğrendi kendi işini yapmaya başladı ayda 200-300k min kazanıyor
Kimisi aselsanda vs ihaya sihaya çalışıyor inanılmaz zeki calıskanda degiller mühendisliği bitiren birinin erişebileceği düzeydeler.
Mezun ol tecrubeni edin orta halli firmalarda ondan sonra +27-28 yastan itibaren iyi kazanırsınız
şöyle ortalama firmalarda program yazılım veri vs üzerine biri aranıyorsa mühlerin yanında ybs mezununu da alırlar tecrübesine göre.Hocam yani müh. diploması tecrüben bilgi varsa ybs işinide yaparmı diyosunuz he bide şey sorucam Yazılım-Bilgiyapar Müh. hangisi daha öndedir sence ikisinin diplomasıda ikisininde işini yapmazmı belli ölçüde çok fark eder mi? illa yazılımcı arayan şirket sallıyorum yazılım müh diplomasımı ister
Anladım hocam saolun yani günün sonu kendini geliştirmek çok önemlişöyle ortalama firmalarda program yazılım veri vs üzerine biri aranıyorsa mühlerin yanında ybs mezununu da alırlar tecrübesine göre.
Ama orta üstü firmalarda sadece müh diploması olanlar başvuru yapabilir.
Yani müh diploman varsa zaten YBS ilanlarının %80 i falan senin alanında.
Ama ybs diploman varsa hem rakibin cok fazla hem müh şartı olan yere CV dahi atamıyorsun
Pc yazılım farkı şirketlerin icinde ayrılıyor güncel olarak yazılım muh öneririm yapay zeka vs tarafına yönelip sınırsız alan oluşturursun.PC muh de cok net okunur ucurum fark yok aralarında