Qled mi OLED mi Mini Led mi?

Reaksiyon skoru
31
oled en canlı ve en doğru renkleri veren panel diye biliyorum ama oled yanık riski olan panel acaba qled mi yoksa mini led mi daha mı mantıklı renk doğruluğu ve canlılığı açısından?

Yeni kaliteli OLED panellerden alırsanız yanma ihtimali fazlasıyla düşüyor renkler mükemmele yakın parlaklık seviyeleri biraz düşük ama yenilerinde sanırım onu da çözmüşler, miniLED de fena bir seçenek degil OLED'e yakın ama QLED ise bunlarla kıyaslanacak türden bir panel degil

Tamamen modele ve kullanıma göre uzun saatler bakıcam sabah akşam kalır yüksek parlaklık severim diyosan oledi sil direkt. Miniledlerde oledi simüle eder bi nevi qledden iyidir. Ama miniledde de kaç ledli o da önemli yani. Fp bişey arıyorsanız bence kaliteli bi qled iş görür. Oled alınacaksa 75-100 bandında bakardım ben miniled de 40-75 eled artık kaça bulursan

next miniled tv var 35k ya amazonda satılıyor şuan düşünebilirsin.

oled en canlı ve en doğru renkleri veren panel diye biliyorum ama oled yanık riski olan panel acaba qled mi yoksa mini led mi daha mı mantıklı renk doğruluğu ve canlılığı açısından?
Tv'de bir şey izleyip tekrar kesin kapatacaksan oled.
Yok benim gibi anne babam TV başında uyuya kalıyor veya sen kalıyorsun aynı ekran sabah kadar açık kalacak ise mini LED.
Qled burada en son.

Qled ile miniled aynı değil mi

Ev için benim sıralamam şu şekilde.

Çocuk varsa ve sadece karasal yayınlar izlenecekse.

Miniled/Qled/Oled

Çocuk yoksa ve %90 platformlardan film izlenecek oyun oynanacaksa karışık şekilde. Yani oyunlar sürekli değişiyorsa kesinlikle Oled.

• Beğen
Reaksiyonlar: Loky
next miniled tv var 35k ya amazonda satılıyor şuan düşünebilirsin.
evet onu dün gördüm fiyatı çok iyi miniled de düşündüğüm için güzel geldi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tv'de bir şey izleyip tekrar kesin kapatacaksan oled.
Yok benim gibi anne babam TV başında uyuya kalıyor veya sen kalıyorsun aynı ekran sabah kadar açık kalacak ise mini LED.
Qled burada en son.
evdekiler izliyor genelde babam maç annem de dizi izliyor sürekli ve en az 8 9 saat açık kalır

Bence düşünme al geç fiyatı da iyi yorumlar da iyi kullananlar açısından kuzenim aldı evine baya memnun.
birde 2026 model super miniled versiyonu var 144hz birde acaba almak mantıklı mı yoksa düzünü alıp geçmek mi lazım

birde 2026 model super miniled versiyonu var 144hz birde acaba almak mantıklı mı yoksa düzünü alıp geçmek mi lazım
Almışken 144hz al.
Ama galiba 144hz olan Tcl panel 60hz olan LG panel

evet onu dün gördüm fiyatı çok iyi miniled de düşündüğüm için güzel geldi

evdekiler izliyor genelde babam maç annem de dizi izliyor sürekli ve en az 8 9 saat açık kalır
Yani o zaman miniled alırdım.
Çünkü ailen karasal TV den sürekli dizi izliyorsa kanalların logoları hep ekranda sabit kalacak.
Örnek veriyorum 5-6 saat her gün kanal d logosu duruyor orada.

Almışken 144hz al.
Ama galiba 144hz olan Tcl panel 60hz olan LG panel
normal kanallarda veya platformlarda film dizi izlerken akıcılık etki eder mi yoksa sadece oyun konsolu vs bağlayıp oynarken mi etki eder

normal kanallarda veya platformlarda film dizi izlerken akıcılık etki eder mi yoksa sadece oyun konsolu vs bağlayıp oynarken mi etki eder
60hz ile 144hz akıcılığı sadece arayüzde fark eder.
Onu haricî filmler 60hz zaten.
Ps5 pro almak gibi bir düşüncen yoksa 60hz yeter.

Geri