- Reaksiyon skoru
- 161
Önceden ADSL idi yeniden kablo çekip VDSL sistemi kurdular. Modemin altında bile VDSL yazıyor.VDSL değil bu ADSL.
Önceden ADSL idi yeniden kablo çekip VDSL sistemi kurdular. Modemin altında bile VDSL yazıyor.VDSL değil bu ADSL.
Senin geçişini yapmamışlar bence, gelen sinyali modem arayüzünden kontrol et imkanı yok bence VDSL ile şu hızı vermelerine.Önceden ADSL idi yeniden kablo çekip VDSL sistemi kurdular. Modemin altında bile VDSL yazıyor.
Maalesef öyle yapacak bir şey yok, ödeyeceğiz artık.Onlar için 2Mbps üstü her hız okeydir, hata firmanın da olsa sonucu seni ilgilendiriyor maalesef.
sadece marka olarak konuşacam çöpcell dünya üzerinde bulunmuş en berbat firmaMerhaba,
Altyapı sorgulaması yaptığımda bulunduğum adreste fiber internet hizmeti olmadığını gördüm. Ancak hem VDSL altyapı hem de Superonline 5G Superbox seçeneği mevcut durumda.
Bu nedenle hangi seçeneğin daha mantıklı olacağı konusunda kararsız kaldım.
Daha önce bu hizmetleri kullanmış veya hâlihazırda kullanan kişilerden özellikle şu konularda deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum:
- 5G Superbox ve VDSL arasında ping farkı (özellikle online oyunlar için)
- Bağlantı stabilitesi (kopma, dalgalanma vs.)
- Ortalama indirme (download) ve yükleme (upload) hızları
- Yoğun saatlerde performans durumu
Genel olarak sizce 5G Superbox mı yoksa VDSL mi tercih edilmeli?
Kullanım amacım ağırlıklı olarak oyun ve günlük internet kullanımı.
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Superonline de iyi denemez ama Türk Telekom öyle rezalet hizmet veriyor ki şunların altyapısı olsa kullanılır vallasadece marka olarak konuşacam çöpcell dünya üzerinde bulunmuş en berbat firma
geforce now zaten çöp 4 sene kullandım maalesef
şu anda da superonline fiber kullanıyoz maalesef 10m ilerideki odada internet görünmüyor bile bağlantısını geçtim
10 gün internetsiz kaldık ortada adam akıllı sebep yokken. Sadece elektrik kapat aç yaptım altyapıları çöktü 3 ekip geldi hepsi altyapı ekibinin işi bizimle alakası yok diyip gitmişti.
Adanada ttnet fiber kullandık 5 sene falan şu an antepteyim keşke yine ttnet olsa. TTNET 1 defa gitmedi veya hız düşmedi sadece deprem sürecinden adres değişirken birkaç gün bekletmişlerdi. Ama yalan yok vdsl'leri kötüydüSuperonline de iyi denemez ama Türk Telekom öyle rezalet hizmet veriyor ki şunların altyapısı olsa kullanılır valla![]()
Fiberi de süper değil ya eskiden kullanıyordum hep Ping ve hız dalgalanması sorunu vardı şimdi başka adrese tekrar bağlatmaya çalışıyorum yine fiberleri var ama ekipler bir türlü gelmiyor daha bağlanmadan tonla sorun açtı başıma, bari bağlanınca eskisi gibi pingli ve dalgalı olmasa.Adanada ttnet fiber kullandık 5 sene falan şu an antepteyim keşke yine ttnet olsa. TTNET 1 defa gitmedi veya hız düşmedi sadece deprem sürecinden adres değişirken birkaç gün bekletmişlerdi. Ama yalan yok vdsl'leri kötüydü
ben geforce now kullandım bu 4 sene boyunca ve wifi sorun olmuyorduFiberi de süper değil ya eskiden kullanıyordum hep Ping ve hız dalgalanması sorunu vardı şimdi başka adrese tekrar bağlatmaya çalışıyorum yine fiberleri var ama ekipler bir türlü gelmiyor daha bağlanmadan tonla sorun açtı başıma, bari bağlanınca eskisi gibi pingli ve dalgalı olmasa.
Bölgede Turkcell şebekesi nasıl çekiyor diye bakın bu kutulara başvurmadan önce yoksa ağır pişman olabilirsiniz. Benim evde hattım 1-2Mbps anca veriyor mesela telefondan kullanırken bile işkence. Telefondan bulabilirseniz üç operatörle de test yapın ona göre en iyi operatörün kutusunu alın. Bölgenizde hız sorunu varsa ve bunu taahhüt başladıktan sonra fark ederseniz hiç umurlarında olmaz.Bende dün 5G 2TB kotalı superbox kayıdı yaptırdım. Altyapıda VDSL var ama hat uzakta olduğundan sinyal zayıflıyormuş. Araştırdım. Aktif olarak 12mbps downloada 1 mb upload alıyodum. Baya rezil yani. Superbox geldiğinde denemek istiyorum. Özellikle sorduğumda minimum 25mbps. Eğer iyi çekerse daha iyi alabilirsibiz diye bilgilendirdiler.
Turkcellde özellikle konuyu sorup mağdur olduğumu belirttim. Kendisi bir siteye girip adres bilgilerime baktığında 25mbps verebiliyoruz dedi. Trafiğe bağlı hızın yükselip alçalabileceğinide tembihledi. Ama mahallemde kimse superbox tarzı bişi kullanmıyor. Ondam dolayı trafik olacağını düşünmüyorum. Sınırsız vodafone düşündüm ama hız konusunde net bişi sölemediler. Bende ondan dolayı vazgeçip turkcell 5g ye sordum ve konu durumunda bilgilendirdiler.Bölgede Turkcell şebekesi nasıl çekiyor diye bakın bu kutulara başvurmadan önce yoksa ağır pişman olabilirsiniz. Benim evde hattım 1-2Mbps anca veriyor mesela telefondan kullanırken bile işkence. Telefondan bulabilirseniz üç operatörle de test yapın ona göre en iyi operatörün kutusunu alın. Bölgenizde hız sorunu varsa ve bunu taahhüt başladıktan sonra fark ederseniz hiç umurlarında olmaz.
Ve mümkünse Superbox yerine sınırsız internet seçeneği sunan diğer iki operatöre bakın, tabi test ettim ve hız olarak bölgemde Turkcell çok üstün diğerlerinden iyi hız veren yok diyorsan ona yapacak bir şey yok.
Bu kutular mobil şebekeyle çalışıyor. Hattı Turkcell olan birini bulup (veya diğer operatörler içinde aynı şekilde) evinizde ve mümkünse akşam vakti hız testi yapın. Testi sabah yaparsanız akşam yoğunluktan düşeceğini hesaba katın.Turkcellde özellikle konuyu sorup mağdur olduğumu belirttim. Kendisi bir siteye girip adres bilgilerime baktığında 25mbps verebiliyoruz dedi. Trafiğe bağlı hızın yükselip alçalabileceğinide tembihledi. Ama mahallemde kimse superbox tarzı bişi kullanmıyor. Ondam dolayı trafik olacağını düşünmüyorum. Sınırsız vodafone düşündüm ama hız konusunde net bişi sölemediler. Bende ondan dolayı vazgeçip turkcell 5g ye sordum ve konu durumunda bilgilendirdiler.
Anladım bilgilendirme için teşekkürler. Evimin bulunduğu konumda bim veya türk telekom zor çekerken vodafone veya turkcellde genel anlamda problem yaşanmıyordu. Randevuyu cuma öğlene ayarladım. Yarın gelip kurduklarında deneme yapacağim. Zaten 2TB bitirmenin zor olacağını düşünüyorum. Aylık bilgisayarda kullanımıma baktığımda oyun indirdiğim halde 700gb küsür bişey yazmaktaydı.Bu kutular mobil şebekeyle çalışıyor. Hattı Turkcell olan birini bulup (veya diğer operatörler içinde aynı şekilde) evinizde ve mümkünse akşam vakti hız testi yapın. Testi sabah yaparsanız akşam yoğunluktan düşeceğini hesaba katın.