0 Yada 2. El Bilgisayar Konusunda Yardım

SergOrman

80+
Reaksiyon skoru
7
Bütçe
130000
selamlar.Bir arkadaşım için buraya yazıyorum fikirleriniz bizim için önemli...

130.000 Tl bütçesi var sizce bu rakama 2. el full set halinde (masa-monitör-klavye-kulaklık vs) 2. el olarak bir şey almak mı yoksa 130.000 bütçe ile 0 bir kasa alıp kalan parçaları 1-2 ay sonra almak mı mantıklı olur ?

şayet 130.000 bandında alınabilecek sadece ve sadece oyun odaklı olacak şekilde önerebileceğiniz sistemler ne olurdu ?

ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyor ve günde 3-4 saat kadar başından kalkmıyor.

Sarı ve Kırmızı sitede 130.000 bandında full sistemler mevcut ama sizlerden de fikir almadan geçmeyelim dedik.

İnce hesap gaming gecesi indirimine baksın 22.00da

130.000 Tl bütçesi var sizce bu rakama 2. el full set halinde (masa-monitör-klavye-kulaklık vs) 2. el olarak bir şey almak mı yoksa 130.000 bütçe ile 0 bir kasa alıp kalan parçaları 1-2 ay sonra almak mı mantıklı olur ?

şayet 130.000 bandında alınabilecek sadece ve sadece oyun odaklı olacak şekilde önerebileceğiniz sistemler ne olurdu ?

ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyor ve günde 3-4 saat kadar başından kalkmıyor.

Sarı ve Kırmızı sitede 130.000 bandında full sistemler mevcut ama sizlerden de fikir almadan geçmeyelim dedik.
Sarı sitedeki satıcılardan uzak durmanı tavsiye ederim, şayet orada hakkıyla sistem satanla karşılaşmadım henüz. Sıfırıyla aynı fiyat ve ya 5 bin lira aşağısına koyuyor herkes.

Direkt sıfır alsın hocam başı ağrımasın İşlemci olarakta R7 9800X3D alırsa onun için iyi olur

R7 7800x3d cpu
İşlemci soğutucu için 360mm sıvı soğutma veya çift kule çift 12cm fanli 6,7 bakir borulu kule tipi soğutma
B650,b850,x670,x870 ddr5 ATX veya matx anakart
Rtx5070 veya rx9070xt gpu
Minimum Ddr5 16gb 6000mhz cl30 ram (6400mhz cl32,cl34,cl36 aralığında olabilir)
En az 1tb gen4 m.2 SSD depolama
En az 850w ve üstü atx3.0-3.1 gen5 destekli PSU, güç kaynağı.(Gold veya platinium olursa daha az elektrik harcar)

Bu bileşenlere uygun zevkine göre mesh kasa veya panoramik akvaryum kasa alsın(anakart ve işlemci soğutma uyumluluğunu dikkat).

Monitör de 2k çözünürlükte yüksek Hz IPS monitör.

Bu tarife göre bileşen seçip alınabilir. Fazlasıyla oyunlar da yeterli olur

RX 9070 XT -- 33.665 TL Alternatif: RX 9070 XT 38.871 TL
Ryzen 7 7800X3D -- 14.434 TL
RAM 2X16 DDR5 -- 24.607 TL Alternatifler G.skill , Kingston
PSU Enermax -- 5733 TL, Alternatifler: Raijintek, MSI, NZXT,
M2 Crucial 1TB -- 6.997 TL , 2TB M2 MSI -- 14.757 TL
Anakart Asus TUF -- 10.114 TL, MSI MAG B850 Tomahawk wifi max -- 11.450 TL
Kasa MSI MAG PANO -- 7500 TL
CPU Soğutucu -- 5.566 TL

Bu şekilde kaliteli bileşenlerle kasa toplayabilirsin, bunlardan kırpabilirsin tabii ki fiyatı daha düşürmek için ama bu parçaların hiç birisi seni pişman etmez. RAM i çok araştıramadım orada fiyat çok yüksek yani piyasa baya yükselmiş onu ikinci el çözersen daha iyi olur.

Son düzenleme:
RX 9070 XT -- 33.665 TL Alternatif: RX 9070 XT 38.871 TL
Ryzen 7 7800X3D -- 14.434 TL
RAM 2X16 DDR5 -- 24.607 TL Alternatifler G.skill , Kingston
PSU Enermax -- 5733 TL, Alternatifler: Raijintek, MSI, NZXT,
M2 Crucial 1TB -- 6.997 TL , 2TB M2 MSI -- 14.757 TL
Anakart Asus TUF -- 10.114 TL, MSI MAG B850 Tomahawk wifi max -- 11.450 TL
Kasa MSI MAG PANO -- 7500 TL
CPU Soğutucu -- 5.566 TL

Bu şekilde kaliteli bileşenlerle kasa toplayabilirsin, bunlardan kırpabilirsin tabii ki fiyatı daha düşürmek için ama bu parçaların hiç birisi seni pişman etmez. RAM i çok araştıramadım orada fiyat çok yüksek yani piyasa baya yükselmiş onu ikinci el çözersen daha iyi olur.
Hocam çok teşekkürler.tek tek incelemelerini yapacağız...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

R7 7800x3d cpu
İşlemci soğutucu için 360mm sıvı soğutma veya çift kule çift 12cm fanli 6,7 bakir borulu kule tipi soğutma
B650,b850,x670,x870 ddr5 ATX veya matx anakart
Rtx5070 veya rx9070xt gpu
Minimum Ddr5 16gb 6000mhz cl30 ram (6400mhz cl32,cl34,cl36 aralığında olabilir)
En az 1tb gen4 m.2 SSD depolama
En az 850w ve üstü atx3.0-3.1 gen5 destekli PSU, güç kaynağı.(Gold veya platinium olursa daha az elektrik harcar)

Bu bileşenlere uygun zevkine göre mesh kasa veya panoramik akvaryum kasa alsın(anakart ve işlemci soğutma uyumluluğunu dikkat).

Monitör de 2k çözünürlükte yüksek Hz IPS monitör.

Bu tarife göre bileşen seçip alınabilir. Fazlasıyla oyunlar da yeterli olur
işin aslı parça parça almak mı yoksa belli başlı sitelerden hazır toplanmış almak mı mantıklı ona karar veremiyoruz.

Sarı sitedeki satıcılardan uzak durmanı tavsiye ederim, şayet orada hakkıyla sistem satanla karşılaşmadım henüz. Sıfırıyla aynı fiyat ve ya 5 bin lira aşağısına koyuyor herkes.
özellikle kendi şehrimizde bakıyoruz hocam.şehir dışı riskine girmeyi çok da düşünmüyoruz.

Rica ederim, anakart ve kasadan 2-3 kırpma yapabilirsiniz, sadece oyun olduğu için. Ram çok can sıkıyor sarı sitede bazen görüyorum 15-17 bin civarına garantili bence onu oradan çözmeye çalışın. Daha ucuzu olur mu olur ama CPU ve GPU hariç her şeyi giriş segment yaparsınız.

işin aslı parça parça almak mı yoksa belli başlı sitelerden hazır toplanmış almak mı mantıklı ona karar veremiyoruz.

özellikle kendi şehrimizde bakıyoruz hocam.şehir dışı riskine girmeyi çok da düşünmüyoruz.
Hocam sadece şehir dışı değil ederinde olmuyor, zaten biliyorsunuzdur ama dikkat edin ciddi bir sıkıntı var ikinci el pazarında.

Hocam hazır toplanmış alırsan şunu söyleyeyim GPU ve CPU hariç geri kalanında bu kaliteyi çok zor bulursunuz bunları kabul ederek aynı GPU ve CPU kombosunu daha ucuza çalışır sistem alabilirsiniz tabii ki. Burada seçeceğiniz durum bu oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,686
Üyeler
198,179
Son üye
vurma adam
Geri