Dünya Kupası'nda 'onur Maçı' Krizi

fatik1881

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
621
Haberin tamamını Odatv

FIFA, Seattle'da "Onur Maçı" ilan edilen Mısır-İran karşılaşmasında taraftarların stadyuma gökkuşağı bayrağı getirebileceğini onayladı. İki ülkeden de tepki geldi.

İRAN-MISIR MÜCADELESİ 'ONUR MAÇI' OLDU
FIFA, İran - Mısır maçını “Onur Maçı” olarak belirledi.

Ancak İran ve Mısır, LGBT temalı herhangi bir uygulamaya izin verilmemesini talep etti. Ancak FIFA, bu talebi reddederek maçlara LGBT bayraklarının alınacağını duyurdu. Açıklama şöyle:

“FIFA Dünya Kupası, tüm kökenlerden insanları kucaklayan kapsayıcı bir etkinliktir. Tüm cinsel yönelimlerden ve cinsiyet kimliklerinden taraftarlar, hoş geldiniz.”

İran-Mısır maçı, TSİ 27 Haziran saat 7.00'de oynanacak.

İKİ FEDERASYONDAN KINAMA
İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Taj, ülkesinin bu eşleşmede yer almasını kınadı.

Taj, durumu "belirli bir grubu destekleyen mantıksız bir yaklaşım" olarak değerlendirdi.

Uyuzluğuna yapıyorlar, gay ülkelere yapsanıza Hollanda Belçika maçlarına falan.
Eşcinsellik saçmalığın futboldan bari uzak tutsunlar ben açıkçası LGBT birimi onurlu görmüyorum benim için iki cins var kadın erkek bunların yaptığı doğanın kanuna aykırı bu saçmalığı bütün dünyanın gözüne sokmarina gerek yok

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Haberin tamamını Odatv

FIFA, Seattle'da "Onur Maçı" ilan edilen Mısır-İran karşılaşmasında taraftarların stadyuma gökkuşağı bayrağı getirebileceğini onayladı. İki ülkeden de tepki geldi.

Ancak İran ve Mısır, LGBT temalı herhangi bir uygulamaya izin verilmemesini talep etti. Ancak FIFA, bu talebi reddederek maçlara LGBT bayraklarının alınacağını duyurdu. Açıklama şöyle:

“FIFA Dünya Kupası, tüm kökenlerden insanları kucaklayan kapsayıcı bir etkinliktir. Tüm cinsel yönelimlerden ve cinsiyet kimliklerinden taraftarlar, hoş geldiniz.”

İKİ FEDERASYONDAN KINAMA
İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Taj, ülkesinin bu eşleşmede yer almasını kınadı.

Taj, durumu "belirli bir grubu destekleyen mantıksız bir yaklaşım" olarak değerlendirdi.
Şimdi daha da büyük bir şekilde gelirler maça. Ben şunu anlamıyorum neden bir maçta belli bir kesim bayrak sallıyor? Futbolda insanların yargıladığı tek şey tuttuğun takımdır yani neden olay başka yerlere çekilmeye çalışılıyor?

Adı geçen ülkelerin futbol takımları bile ABD ye zor girmişken zaten o ülkelerden vize almayı başarıp maçı stadyumda destekleyecek taraftar çok azdır, stadyumu maçla hiç alakası olmayan iki zıt grup dolduracak.

Şimdi daha da büyük bir şekilde gelirler maça. Ben şunu anlamıyorum neden bir maçta belli bir kesim bayrak sallıyor? Futbolda insanların yargıladığı tek şey tuttuğun takımdır yani neden olay başka yerlere çekilmeye çalışılıyor?

Adı geçen ülkelerin futbol takımları bile ABD ye zor girmişken zaten o ülkelerden vize almayı başarıp maçı stadyumda destekleyecek taraftar çok azdır, stadyumu maçla hiç alakası olmayan iki zıt grup dolduracak.
Bu Amerika'nın talebidir bizim derdimiz olur mantığı daha önceki turnuvalarda LGBT ilgili Bir şey yapıldığını hatırlamıyorum

Şeriatla yönetilen ülkelerin maçlarına vermeleri güzel olmuş adamlar biraz democracia görsün 👏👏

Haberin tamamını Odatv

İKİ FEDERASYONDAN KINAMA

lgbt bir sapkınlık ve hastalıktır. Hayatımızda da içinde olduğumuz her yere maalesef bir şekilde iteleniyor.

Kasıtlı olarak yapıldığı bariz ortada zaten ama inanç sistemleri domuz, eşcinsellik ve kadın eksenli ahlâk üzerine aşırı derecede kışkırtılmış olan insanlara bunu yaptıklarında, sonuçlarına da hazırlardır herhalde. Güvenlik önlemlerinin olağanüstü seviyeye çıkartılmasına sebep olacak bir hareket.

Bence Bunu yapma sebepleri azicik beynini kulananlar icin cok belli

Hepimiz biliyoruz ki bu 2 ulkenin de taraftarlarinin arasinda birileri lgbtQ bayragi tasirsa vs. diger taraftarlar tarafindan siddet uygulaancak veya alay gecilecek iste uzerine bir seyler firlatilip rahatsiz edilecek vs.

Amerika'da bunu kamerayla tum dunyaya gosterecek twiter vs. gibi platformlarda lgbtQ destekcilerin in gundemine oturacak cildiracaklar vs.. ve bu sayede amerika ve israil'e karsi olan flistin'ni ve doalyli olarak ona destek vberen iran'i da savunan lgbtQ bireyleride artik onlari savunamyi birakacak ve ameriak -israil tarafina gecek

Kisaca amerika bu olay ile LGBTQ destekcilerine bir nevi ''Iste bakin bizim savastigimiz sizin savundugunuz orta dogu ulkeleri vs. size dusman siz onalri savunuyorsunuz ama onlar sizi hic sevmiyorlar biz iste bunu duzeltmek icin orayla savasip dunyaya demokrasi getiriyoruz'' vs. mesaji verecek tabi LGBTQ bireyleri de bu yalani afiyetle yutacaklar vs....

yönelimler eşittir diyorlar daha ülkelere eşitlik sağlamıyorlar he

Kasıtlı olarak yapıldığı bariz ortada zaten ama inanç sistemleri domuz, eşcinsellik ve kadın eksenli ahlâk üzerine aşırı derecede kışkırtılmış olan insanlara bunu yaptıklarında, sonuçlarına da hazırlardır herhalde. Güvenlik önlemlerinin olağanüstü seviyeye çıkartılmasına sebep olacak bir hareket.
Hocam zaten sonucun o bekledigimiz durum olmasini bekliyorlar ki az akli olan hic bir lgbtQ bireyi o 2 takimin macina gitmez ve bayrak sallamaz yani hadi diger taraf avrupa ulkesi vs. gibi lgbtQ destekcisi olsa neyse diyecem ama oda yok 2 taraftya islam ulkesi (islami dogru yasiyorlar demiyorum yuanlis anlasilmasin ozelliklede iran'nin sunni muslumanlara yaptikalrini biliyoruz) bu yuzden bir LGBTQ bireyin orada bulunmasi asiri mantiksiz

Yani kisaca LGBTQ bayragi sallayan vs. bireyler gorursek emin olun hepsi para karsiliginda vs. sonuclari ne olacagini bilerek iceri sokulmus kisilerdir bu sayede tum oalyi kayda alabilirler vs...

Hocam zaten sonucun o bekledigimiz durum olmasini bekliyorlar ki az akli olan hic bir lgbtQ bireyi o 2 takimin macina gitmez ve bayrak sallamaz yani hadi diger taraf avrupa ulkesi vs. gibi lgbtQ destekcisi olsa neyse diyecem ama oda yok 2 taraftya islam ulkesi (islami dogru yasiyorlar demiyorum yuanlis anlasilmasin ozelliklede iran'nin sunni muslumanlara yaptikalrini biliyoruz) bu yuzden bir LGBTQ bireyin orada bulunmasi asiri mantiksiz

Yani kisaca LGBTQ bayragi sallayan vs. bireyler gorursek emin olun hepsi para karsiliginda vs. sonuclari ne olacagini bilerek iceri sokulmus kisilerdir bu sayede tum oalyi kayda alabilirler vs...

1972 Münih Katliamı gibi bir facia yaşanırsa ben şaşırmam. Tarihin en rezil Dünya Kupası organizasyonu olarak Infantino ve FIFA'nın listesine ilk sıradan girdi zaten. Daha büyük skandallarla yerini garantilemesine engel bir durum da yok.

Geri