1000mbps Tarifemiz Var Fakat 100mbps Alıyorum

yasaresat

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba arkadaşlar internetim 1000mbps oldu fakat masaüstü bilgisayarıma cat6 ethernet kablosu ile bağlantı sağlamama rağmen en fazla 100mbps alabiliyorum
Anakartım A320M S2H
hız & ikili ayarını yaptım

Merhaba arkadaşlar internetim 1000mbps oldu fakat masaüstü bilgisayarıma cat6 ethernet kablosu ile bağlantı sağlamama rağmen en fazla 100mbps alabiliyorum
Anakartım A320M S2H
hız & ikili ayarını yaptım
modeminın modelini atarmısın bir

Bende de aynı problem oluyor. Kabloyu çıkar, ethernet soketine üfle geri tak düzelir. İnternet simgesine sağ tıklayıp ayarlarına gir, ethernet kısmından
1782494954061.webp
şu ibareye bir bak. Takıp çıkardığında burası düzelmesi lazım. Düzelmezse bir yöntem ile el ile yükseltme vardı ama bulmam lazım unuttum.

modemde 1 gigabit destekliyor anakartında amd chipset driverin kurulu mu?
evet yüklü tekrar yükledim yine olmadı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende de aynı problem oluyor. Kabloyu çıkar, ethernet soketine üfle geri tak düzelir. İnternet simgesine sağ tıklayıp ayarlarına gir, ethernet kısmından Alıntıyı görüntüle şu ibareye bir bak. Takıp çıkardığında burası düzelmesi lazım. Düzelmezse bir yöntem ile el ile yükseltme vardı ama bulmam lazım unuttum.
üfledim biraz ama o ibare değişmedi hala 100/100mbps yazıyor

modemde etherneti taktığın slotu değişitirmeyi denedin mi ?

modemde etherneti taktığın slotu değişitirmeyi denedin mi ?
evet denedim modem ayarlarından girip kontrol ettiğimde lan2 100mbps lan1 1000mbps gözüküyor gidip bilgisayara giden kabloyu lan1e diğer kabloyu lan2 ye takıp yer değiştirdiğimde modem ayarlarında bu iki kısım yer değiştiriyor, lan1 bu sefer 100mbps oluyor lan2 1000mbps
sanırım bilgisayarımdan kaynaklı bir durum

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-06-26 211446.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-26 211446.webp
    40.5 KB · Hit: 9
Modem ayarlarını kontrol et cat6 ucunu yeniden çak, olmadı müşteri hizmetlerini ara gelsin baksınlar.

Ya kablo ya bilgisayar, kabloda ezik vs olmadığından eminsen anakartın ethernet driverlarini güncellemeyi deneyebilirsin.İmkanın varsa laptop veya tv ye takıp dene.,

Zaten driverlar kurulu ve güncel demişsin.En kolay yöntem farklı bir cihazda kabloyla bağlanmayı denemek onlarda veriyorsa driverlari kurcalaman gerekebilir.

Ya kablo ya bilgisayar, kabloda ezik vs olmadığından eminsen anakartın ethernet driverlarini güncellemeyi deneyebilirsin.İmkanın varsa laptop veya tv ye takıp dene.,

Zaten driverlar kurulu ve güncel demişsin.En kolay yöntem farklı bir cihazda kabloyla bağlanmayı denemek onlarda veriyorsa driverlari kurcalaman gerekebilir.
galiba dediğin gibi soketlerde bir sorun olabilir kabloyu bugün aldım fakat şöyle garip bir durum var; ethernet kablosunun bilgisayarına takılı olan ucuna A diyelim duvardaki girişe takılı olan B ben bu iki girişi ters taktığım zaman yani duvara A bilgisayara B girişi sağladığım zaman bağlantı ya hiç gelmiyor yada nadiren anlık gelip gidiyor.

ilk bahsettiğim durumda 100mbps sabit ve akıcı olarak çalışıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,055
Üyeler
198,230
Son üye
Mahmut çiftçi
Geri