Çözüldü✓ Asus Dual 9060xt Sıcaklık Problemi

Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar merhaba,

Forumda ilk konum yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim.
Asus dual 9060xt 16 gb karta sahibim. Daha öncesinde anakartım Msi b450m pro m2 maxtı. Anakartımı Msi b550m pro vdh ile güncelledim.
Eski anakartımda sıcaklık artması yoktu. Anakartı güncelledikten sonra oyunlara girince sıcaklık artıyor ve ekran kartı fanları çıldırıyor. Ddu ile driver kaldırıp temiz yükleme yaptım. Sorun düzelmedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistemim
Anakart: Msi B550M Pro Vdh
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: Asus Dual 9060xt 16 gb
Ram: 2x8 Adata Xpg D41 3200 Mhz Cl16
Psu: Msi Mag 600

Hotspot Sıcaklığını Kontrol Et: MSI Afterburner veya HWMonitor ile oyun esnasında "GPU" ve "GPU Hotspot" sıcaklıklarını ölç. (Buraya at ekran resmini)
Kartı Yeniden Monte Et: Ekran kartını sök, slota tam oturduğundan ve sarkma yapmadığından emin olarak vidalarını sağlamca sık.
PCIe Hızını Gen 3 Yap: BIOS ayarlarına girerek PCIe slot hızını Gen 4 veya Auto konumundan Gen 3 moduna alıp dene.
Dual BIOS Anahtarına Bak: Ekran kartının üzerindeki fiziksel anahtarın "Q-Mode" (Sessiz) yerine yanlışlıkla "P-Mode" (Performans) konumuna geçip geçmediğini kontrol et.
BIOS Güncelle: MSI B550M Pro VDH anakartının BIOS'unu en güncel sürüme yükselt.
Çakışan Yazılımları Sil: Arka planda çalışan MSI Center veya ASUS Armoury Crate gibi fan profilini etkileyebilecek programları kapat veya kaldır.

Hotspot Sıcaklığını Kontrol Et: MSI Afterburner veya HWMonitor ile oyun esnasında "GPU" ve "GPU Hotspot" sıcaklıklarını ölç. (Buraya at ekran resmini)
Kartı Yeniden Monte Et: Ekran kartını sök, slota tam oturduğundan ve sarkma yapmadığından emin olarak vidalarını sağlamca sık.
PCIe Hızını Gen 3 Yap: BIOS ayarlarına girerek PCIe slot hızını Gen 4 veya Auto konumundan Gen 3 moduna alıp dene.
Dual BIOS Anahtarına Bak: Ekran kartının üzerindeki fiziksel anahtarın "Q-Mode" (Sessiz) yerine yanlışlıkla "P-Mode" (Performans) konumuna geçip geçmediğini kontrol et.
BIOS Güncelle: MSI B550M Pro VDH anakartının BIOS'unu en güncel sürüme yükselt.
Çakışan Yazılımları Sil: Arka planda çalışan MSI Center veya ASUS Armoury Crate gibi fan profilini etkileyebilecek programları kapat veya kaldır.
Hotspot sıcaklığının 87, ekran kartının 75 derecelerde olduğunu ,fan hızının 3k rpmlerde dolaştığını gözlemlemiştim.
Ve sadece cs2 oynuyorum. Yani ekran kartına yük bindirecek oyunlar bile değil.
Biosum güncel.
Msi Center vb. programları genellikle kullanmıyorum zaten.
PCle hızını gen 3 yapınca zanırım düzeldi. Biraz uzun vadede test etmem gerekir tabi. Ama yine de teşekkür ederim. Yardımın için.

Ekran kartı hava alabiliyor mu kasa da? Kasanın foto atsana yandan

Hotspot sıcaklığının 87, ekran kartının 75 derecelerde olduğunu ,fan hızının 3k rpmlerde dolaştığını gözlemlemiştim.
Ve sadece cs2 oynuyorum. Yani ekran kartına yük bindirecek oyunlar bile değil.
Biosum güncel.
Msi Center vb. programları genellikle kullanmıyorum zaten.
PCle hızını gen 3 yapınca zanırım düzeldi. Biraz uzun vadede test etmem gerekir tabi. Ama yine de teşekkür ederim. Yardımın için.
Çözüldüğüne sevindim.

Şu an sistemi Gen 3'te kullanmanda performans açısından (özellikle CS2'de) gözle görülür bir kayıp olmaz, bu şekilde test etmeye devam edebilirsin.

Ancak ileride kartı tam performansında (PCIe Gen 4) kullanmak istersen, fanların çıldırmasını engellemek için MSI Afterburner üzerinden manuel bir fan ayarı yapmanı öneririm. Örneğin kart 75 dereceye geldiğinde fan hızını 3000 RPM yerine %55-60 (yaklaşık 1800-2000 RPM) olacak şekilde sabitlersen, hem kartın serin kalır hem de kulakların patlamaz.

Şimdiden iyi oyunlar, test sonuçlarını yine paylaşırsan sevinirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,448
Üyeler
198,976
Son üye
Alicn

Geri