Android Neye İhtiyacınız Var ?

Tavsiyem tek bir alana odaklan, birden fazla alana el atma ilk aşamaları atlatana kadar. Birden fazla alana aynı anda girmeye çalışırsan aralarında kaybolursun ve hiç birisi tam olmaz. Önce birisinde yeterli seviyeye gelip daha sonra ikinci alanda çalışmalar yapmak en doğrusu olur. İki sektörde de yığılma derecesi epey yüksek, o yüzden bir çok kişinin arasından sıyrılabiliyor olman lazım. Bu laflarımı umutsuzluk aşılama gibi algılama, bunları bilerek hareket etmen lazım yoksa ileride tecrübe ettiğinde canın çok sıkılır. Tecrübe etmek de şarttır, değerlidir fakat hazırlıklı olmak ve bilerek hareket etmek motivasyonunu en az seviyede düşürür, herhangi bir olumsuz durumda, diğer türlü motivasyon falan kalmaz. Bu sektörde motivasyon, kararlı olmak, planlı olmak çok önemlidir. Evet AI çağındayız hiç bilmeyen birisi bile gidip kod yazdırabiliyor fakat işler büyüdükçe ve gerçek anlamda bir proje üzerinde çalıştığında bunun pek önemli olmadığını fark edersin. Kodlama özellikle oyun sektörü için işin %20 si ve nispeten en kolay halledebileceğin kısımdır. Sorarsın, araştırırsın, AI desteği alırsın, hazır paketler bulursun bir şekilde halledersin, bunlara rağmen bazen çıkmaza girebilirsin tabi ama bir şekilde çözümü bulunur. O yüzden önce hedeflerini net belirle ve başlangıç için tek bir yoldan ilerle. Basit şeylerden başla, her şeyi mükemmel yapamazsın, tak diye her şeyi de yapamazsın, her şeyi bir anda da yapamazsın. Parça parça düşün ve parçalı ilerle.
tavsiyen için teşekkür ederim, aralarında sıyrılırım ondan şüphem yok zaten amacım rakipsiz bir ortam yaratmak o sebepten eşi benzeri pek olmayan şeyler için tavsiyeler istiyorum, ufak ufak geliştire geliştire ilerlicem sonra ama dediklerinizde haklısınız
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben de yazılımın gömülü sistemler alanında geliştirme yapıyorum. Benimde ne kadar ugrasirsam ugrasayim ilerleyemedigimi hissettigim donemler oldu. Oyun gelistirme hakkinda bir fikir sahibi degilim hic denemedimde. Ancak calisir arastirirsan ogrenememen icin bir sebep yok. "ne kadar ugrasirsam ugrasayim baslangic seviyesini gecemedim" suana kadar yasadigin tecrube bu olabilir ancak dogru seyle ugrastigina emin misin mesela ?
Yapay zekadan konu ile alakali sana bir ogrenme roadmapi cikarmasini isteyebilirsin. daha sonra o roadmaptede yapay zekadan yardim alarak tamamlayabilirsin. Yapay zeka gibi bir kaynak varken ne kdar ugrasirsam ugrasayim baslangic seviyesini gecemedim demen basit bir bahane gibi gozukuyor benim acimdan
sorun şu ki bunalıyorum bir şeye uzun süre odaklanamıyorum, bir oyun yapmaya odaklanıcak olsam bile bu çok kısa sürer çünkü şuanda ilgi duyamıyorum o kısma

Merhaba Konuya girdiysen bir şans verip okumanı rica ederim.

Android için bir uygulama çıkartıcam ama sorun şu ki hayatımıza girene kadar ne kadar ihtiyacımızın olduğunu bilmediğimiz bir şeyi öğrenmeye ihtiyacım var
cümle biraz karışık geldi farkındayım, arıyorum tarıyorum ne olsa benim bütün işlerimi halleder veya bunada gerçekten ihtiyacım vardı diyebileceğim bir şey bulamıyorum
internette dolaşan şeylerin kopyasınıda yapmak istemiyorum o sebepten size soruyorum ne olsa telefonunuzdan eksik etmezsiniz, en çok neye ihtiyacınız var ?

şuana kadar fazla bi tecrübem olmadı ama uğraşıp yaparım şuana kadar yaptıklarımı aşağıda paylaşıyorum hala geliştirme aşamasındayım hazır olduğunda forumdada paylaşmayı düşünüyorum.
-fiyat takip botu
-şahsi yapay zeka asistanı
-telegram botu
biraz huzur biraz para biraz kadın

tavsiyen için teşekkür ederim, aralarında sıyrılırım ondan şüphem yok zaten amacım rakipsiz bir ortam yaratmak o sebepten eşi benzeri pek olmayan şeyler için tavsiyeler istiyorum, ufak ufak geliştire geliştire ilerlicem sonra ama dediklerinizde haklısınız
Rica ederim. Diğer arkadaşla birlikte bahsettiğimiz şey tam olarak bu aslında, rakipsiz bir şeyi hedeflemek mantıklı veya mükemmeli hedeflemek mantıklı, doğrusu da bu fakat daha ilk adımda gerçekçi bir düşünce değil. Olur mu olur bak ama ihtimali nedir bilemem, nasipse olur. Gerçekçi düşünmek her zaman daha mutlu eder böyle durumlarda, önemli olan elinden geleni en iyi şekilde yapmak. Fikir arayışında olabilirsin ama mükemmel fikir diye bir şey yok, piyasa belirsiz ve değişken olur her zaman. Bugün yapacağın bir uygulama veya oyun hit olabilir fakat 1 hafta sonra aynı uygulamayı yapsan dip olabilir.

Merhaba Konuya girdiysen bir şans verip okumanı rica ederim.

Android için bir uygulama çıkartıcam ama sorun şu ki hayatımıza girene kadar ne kadar ihtiyacımızın olduğunu bilmediğimiz bir şeyi öğrenmeye ihtiyacım var
cümle biraz karışık geldi farkındayım, arıyorum tarıyorum ne olsa benim bütün işlerimi halleder veya bunada gerçekten ihtiyacım vardı diyebileceğim bir şey bulamıyorum
internette dolaşan şeylerin kopyasınıda yapmak istemiyorum o sebepten size soruyorum ne olsa telefonunuzdan eksik etmezsiniz, en çok neye ihtiyacınız var ?

şuana kadar fazla bi tecrübem olmadı ama uğraşıp yaparım şuana kadar yaptıklarımı aşağıda paylaşıyorum hala geliştirme aşamasındayım hazır olduğunda forumdada paylaşmayı düşünüyorum.
-fiyat takip botu
-şahsi yapay zeka asistanı
-telegram botu
paraya ihtiyacım var tabii ki başka ne olabilir

sorun şu ki bunalıyorum bir şeye uzun süre odaklanamıyorum, bir oyun yapmaya odaklanıcak olsam bile bu çok kısa sürer çünkü şuanda ilgi duyamıyorum o kısma
O zaman suanda mobil uygulama gelistirmen kendini duzeltme asamasinin bir parcasi. Cunku bunalmayi, uzun sure bir seye odaklanamamayi bahane eden kimse herhangi bir iste basarili olamaz. Bunlari duzeltmek icin elinden ne geliyorsa yap.

Diyette iken, diyeti bozduğumda zenci, 2 metre boyunda iki abi gelip beni tokatlayıp gidecek.
Şuan ihtiyacım olan bu.
Kendine getirme garantili diyorsun

Güzel bir futbol kariyer oyunu iyi olabilir

biraz huzur biraz para biraz kadın
amin botu yapsam saniyede 50 kere amin dese işe yararmı acaba :D
Rica ederim. Diğer arkadaşla birlikte bahsettiğimiz şey tam olarak bu aslında, rakipsiz bir şeyi hedeflemek mantıklı veya mükemmeli hedeflemek mantıklı, doğrusu da bu fakat daha ilk adımda gerçekçi bir düşünce değil. Olur mu olur bak ama ihtimali nedir bilemem, nasipse olur. Gerçekçi düşünmek her zaman daha mutlu eder böyle durumlarda, önemli olan elinden geleni en iyi şekilde yapmak. Fikir arayışında olabilirsin ama mükemmel fikir diye bir şey yok, piyasa belirsiz ve değişken olur her zaman. Bugün yapacağın bir uygulama veya oyun hit olabilir fakat 1 hafta sonra aynı uygulamayı yapsan dip olabilir.
aslında mükemmelden kastım şimdi bile hayatımıza giren şeyler var ve öncesinde nası farkına varmamışız diyoruz ya mesela bir oyundan bir programdan asıl amacım o o tarz bir şeyi bulup yapmaya çalışmak insan uğraşa uğraşa bi şekilde yolunu bulup yapar diye düşünüyorum

paraya ihtiyacım var tabii ki başka ne olabilir
hangimizin yokki :)
Kendine getirme garantili diyorsun

Güzel bir futbol kariyer oyunu iyi olabilir
bak bunu yapabilirim işte mobil için
Telefonda python çalıştırabileceğim bir container uygulaması
python telefonda çalıştırılamıyorsa onu çalıştıracak bir kodlama bak bunuda ekledim listeme android ve ios ikisindedemi çalıştırmıyor yoksa birindemi

amin botu yapsam saniyede 50 kere amin dese işe yararmı acaba :D

aslında mükemmelden kastım şimdi bile hayatımıza giren şeyler var ve öncesinde nası farkına varmamışız diyoruz ya mesela bir oyundan bir programdan asıl amacım o o tarz bir şeyi bulup yapmaya çalışmak insan uğraşa uğraşa bi şekilde yolunu bulup yapar diye düşünüyorum
Anlıyorum demek istediğini ama bu durum için böyle zaten, o hayatına daha önce veya daha sonra girmiş olsaydı aynı etkiyi veremeyebilirdi demek istediğim bu aslında, o yüzden trendleri takip etmek ve trendlerin üzerine koymaya çalışmak en mantıklısı. Dediğin gibi zaten deneyerek ve yaparak her şey belli olur, denmeden hiç bir anlamı yok. Sana saçma gelen şey yeni trend olabilir çok mantıklı olan da unutulup gidebilir. Görüyoruz yani bunları bu oyun nasıl bu kadar satar, bu uygulamada ne var niye bu kadar insan kullanıyor dediğimiz şey dolu var.

O zaman suanda mobil uygulama gelistirmen kendini duzeltme asamasinin bir parcasi. Cunku bunalmayi, uzun sure bir seye odaklanamamayi bahane eden kimse herhangi bir iste basarili olamaz. Bunlari duzeltmek icin elinden ne geliyorsa yap.
inan bahane olmasını çok isterdim, ama o kadar uzun süre dopamin bombasına mağrus kaldım ki bilgisayar oyunlarında ve instagramda saniyelik değişen şeylere o kolay kolay düzelmez gibi o sebepten araya full boşluklar koyuyorum,
1- oyun oyna 2- python çalış 3 - önceki işleri geliştir 4- yapay zeka bazlı kanallarına içerik yükle 5 - gitar çal - 6- yapay zekayı tam kapasitede çalıştırmayı öğren
sürekli değiştirerek giderek ilerliyorum bir şeye yarım saatten fazla odaklanmam mümkün değil

Anlıyorum demek istediğini ama bu durum için böyle zaten, o hayatına daha önce veya daha sonra girmiş olsaydı aynı etkiyi veremeyebilirdi demek istediğim bu aslında, o yüzden trendleri takip etmek ve trendlerin üzerine koymaya çalışmak en mantıklısı. Dediğin gibi zaten deneyerek ve yaparak her şey belli olur, denmeden hiç bir anlamı yok. Sana saçma gelen şey yeni trend olabilir çok mantıklı olan da unutulup gidebilir. Görüyoruz yani bunları bu oyun nasıl bu kadar satar, bu uygulamada ne var niye bu kadar insan kullanıyor dediğimiz şey dolu var.
hani bazen hayatta bir şey olur gözün açılır ve ben bunu yapmalıyım dersin ve normalde yapamayacağın şeyleri yaparsın ve başarırsın ya aynen öyle bir ışık lazım işte, üstüne koyma noktasına gelisek çalışan şeyleri bile bozmakta üstüme yok :D ve her seferinde düzeltmeye calismak yoruyor o yüzden ek iş gibi günde 1-2 saatten fazlasını ayırabileceğimi zannetmiyorum günün zaten çoğu işte geçiyor sabah 7 de kalk akşam 6 da iş bitsin 7 de evde ol 8 e kadar yemeğini hallet duşunu al felan arkadaşlarını ara et felan derken ne demek istediğimi anladın zaten gün ölüyo direk :D

hani bazen hayatta bir şey olur gözün açılır ve ben bunu yapmalıyım dersin ve normalde yapamayacağın şeyleri yaparsın ve başarırsın ya aynen öyle bir ışık lazım işte, üstüne koyma noktasına gelisek çalışan şeyleri bile bozmakta üstüme yok :D ve her seferinde düzeltmeye calismak yoruyor o yüzden ek iş gibi günde 1-2 saatten fazlasını ayırabileceğimi zannetmiyorum günün zaten çoğu işte geçiyor sabah 7 de kalk akşam 6 da iş bitsin 7 de evde ol 8 e kadar yemeğini hallet duşunu al felan arkadaşlarını ara et felan derken ne demek istediğimi anladın zaten gün ölüyo direk :D
Haklısın maalesef çok kötü durum, aynı şeyleri yaşadık yaşıyoruz. Maalesef bizim ülkemizde kendinden bir şeyleri feda etmeden bir yerlere gelmek çok zor. Demek istediğini anlıyorum ama o ben bunu yapmalıyım ilhamı senin bir şey görünce bir anda aklına gelecek bir şey olmalı, yani senin aklına gelmeli, saf başkalarının fikirleri yapmak için çok geç olabilir. Bence öncelikle zihnini toparlamaya çalış, tek bir işe yoğunlaşmaya ihtiyacın var. Böyle oradan oraya geçmekle gerçekten olmaz, yıpranırsın yorulursun, gün boşa uğraştım dersin. Her şey nasip hiç ummadığın anda olmadığı sürece böyle bir anda onlarca kat yukarı çıkmak cidden zor. Bu saydığın alanların hepsi kurtlar sofrası gibi, çok nadirdir kolay para kazanan. Odaklanma durumuyla alakalı bir problem mi var yoksa sıkılıyor musun? Yoksa zaman kısıtlı hepsine bakayım mı diyorsun?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,823
Üyeler
199,228
Son üye
soRRu

Geri