flyingatm
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 333
Fana ait ses testim:
![]()
Fana dair yorumlarım:
Dün yazacaktım, yazamadım.
Tüm gece kullandım ve bir fan profili yarattım.
Boşta (30-50 arası) %30'a ayarladım. 750-800 RPM, hiç ses yok. Rulman ya da yalpalama sesi yok.
Oyunlarda (50-70 arası) %55'e ayarladım. 1300-1500 RPM, az hava sesi var. Akustiği güzel. *Bu çoğu piyasa fanının çıkabileceği MAX RPM değeri. Bu aralıkta 60-70 CFM'e kadar hava basabiliyor. Yani hemen her kullanıcı için yeterli bir aralık. Rulman ya da yalpalama sesi yok.
Workload (70-85) %70'e ayarladım. 1800-1900 RPM, fanlar duyulur halde, alt tarafa ters taktığım fanların akustiği; normal takılan fanların akustiğinden biraz daha farklı ve fanlardan sadece birinden hafif tiz bir ses geliyor ama kasa kapağımı açınca gidiyor. Bu sanırım kasa ve masamla da alakalı.
**Fanlar 2000-2050 RPM arasında daha homojen ses profiline sahipler.
Extreme (85+) %100'e ayarladım. 2475 RPM, Bunu bir çoğumuz ekstrem durumlar hariç kullanmayız. Ses fazlasıyla hissedilir, yalpa, rulman sesi yok. Fan dönme ve hava sesi. Ses oldukça duyulur. Burada 35 dba değil de 38 diyebiliriz. Daha önce 35DBa fan kullandım, bundan daha az ses duyuyordum ama aralarında ütopik bir fark yoktu çünkü.
Bu saydıklarım *6 fan için aynı anda ses duyumlarıdır.
Ürünün üfleme gücü, CFM değerlerine dair kafamda bir soru işareti yok. Elimdeki arctic p12, nzxt p120'den 2000 RPM'de daha iyi hava basıyorlar. 2500'e girmiyorum bile. Ancak ses profiline dikkat edin. Ses çok göreceli bir şey. Benim gibi klima, vantiratör ve başka bilgisayarın fanlarının olduğu bir odadaysanız; ses toleransınız yükselebiliyor. Bana az gelen, size rahatsız edici olabilir. Bu yüzden aldığınız ürünlerden birini dışarıdan montajlayın, ses karakterine bakın. Beğenirseniz hepsini monte edin, beğenmezseniz iade yollayın.
Bu hususta ekleyebileceğim bir şey yok sanırım.
Kağıt üzerindeki verileri aşırı iyi.
Hem kasa fanı hem de radyatör fanı olarak kullanılabilir.
- 35Db maksimum ses ---* 2500 RPM'de daha çok 40DB'ye yakın
- 90 CFM Hava Basıncı ---* Doğru, kabaca test edildi
- 4.36 Statik Basınç ---* Doğru, kabaca test edildi
- Daisy Chain İmkanı ---* Doğru
- Fluid Dynamic Bearing ---* Doğru
- 16 Parçalı Kalınlaştırılmış Silisli Çelik Levha ---* Doğru
- Ucube fan değil, yakışıklı duruyor ---* Göreceli
Ürüne ait ne ülkemizde ne de yabancı kaynaklarda
Ben 6 tane sipariş ettim. Eğer veriler bahsedildiği gibiyse bu fiyata bedava. Değilse iade.
Ürünün satış görselleri çok özenle, detaylı ve profesyonel hazırlanmış. Bu kadar bilgiyi yalandan satacaklarını sanmıyorum ama belli de olmaz.
Teknobiyotik linki: https://www.teknobiyotik.com/dark-p...k-performansli-siyah-kasa-fani-dkcfpm120.html
Gerçek ürünün satış linki ve specs: https://pcdetail.taobao.com/VXp5UW1...tml?spm=a21u7r.29427388.item.6.13917b5arraLKu
Son düzenleme: