Yardım CPU Fan Guc Kablosu Cıkmıyor Kitlenmiş Adeta

Murat1611

80+
Reaksiyon skoru
37
Kule tipi soğutucu aldım anakartimdan stok fan ı sonucum ama stok fanın güç kablosu çıkmıyor yerinden ?

Kule tipi soğutucu aldım anakartimdan stok fan ı sonucum ama stok fanın güç kablosu çıkmıyor yerinden ?
sağa sola oynatarak biraz güçlü çek bir şey olmaz çıkartırsın

Resmi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sağa sola oynatarak biraz güçlü çek bir şey olmaz çıkartırsın
Nasılsın yani cımbızla falanmi sağa sola esniyorum hiç oturduğu yerde oynama yok gibi geldi bana

Kanka selamlar

Bu durum gayet normal bazı anakart fan konnektörleri (genelde 4 pin CPU_FAN) sıkı oturuyor ve ilk seferde çıkarması zor olabiliyor

Çıkarmadan önce dikkat etmen gereken nokta konnektörün yanında küçük bir kilit mandalı var mı diye kontrol et çoğu fan konnektöründe bu mandala basılı tutup çekmen gerekiyor mandala basmadan zorla çekersen pin kırılabilir

Düz çekmek yerine hafif sağa sola oynatarak (rocking motion) çıkarmayı dene direkt yukarı doğru sert çekmek konnektörü veya pinleri zedeleyebilir

İnce uçlu bir pense varsa konnektörü kenarlarından tutup hafifçe çekebilirsin parmaklarınla tutamadığın kadar dar bir alan ise

Eğer hala çıkmıyorsa ışık tutup konnektörün etrafına bakmanı öneririm bazı durumlarda kablo başka bir parçaya (örneğin VRM soğutucusu) takılı kalmış olabilir

Sonuçta bu standart bir fan konnektörü fazla zorlamadan kilit mekanizmasını bulup doğru şekilde çekersen sorunsuz çıkması lazım

Tırnağı olup olmadığını kontrol ettiniz mi acaba? Tırnağı var ise gelmemesi normal.

Geri