Çözüldü✓ Ekran Kartı Alırken Dolandırıldım Nasıl Bir Yol İzlemeliyim

15-20 yıllık üyeliği vardı ama referansı da var mıydı? DH de chat kısmından o hesabın ona ait olduğunu doğrulamak amaçlı konuştun mu? Belki de başkasının hesabını attı.
1 referansı vardı chat kısmından kendi ulaştı zaten bana ben alınık ilan açmıştım kendisi yazdı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu konuyla alakalı şöyle bir geçmiş tecrübem oldu. bir tanıdık benzer şekilde dolandırıldı. parayı gönderdiği iban başkasına aitti hesabını kiralamış gibi bir durum vardı. dolandırıcı parayı aldı ortalarda yok ama iban sahibi temiz bir aile çocuğuymuş, babası çocuğun sicili kirlenmesin diye zararı karşıladı dava anlaşmayla kapandı.
Bir de ibanı kendine ait olan birisi vardı orda da önünde sonunda ucu dolandırana dokunuyor ceza alıyor şikayetini geri çek paranı verelim yoluna gittiler adam geri çekmedi ceza alıp hapse attılar çocuğu.
Dilekçe hazırlıyorum savcılığa vereceğim kiralık yada normal bilmiyorum ucunda kim varsa çeksin cezasını

Havale ile ekran kartı alırken dolandırıldım açıklamaya ekran kartı parası yazmıştım, IBAN ve numara bilgisi var nasıl bir yol izlemeliyim.
Wp yazislamalar , dekont, varsa ilan bilgilerin çıktısını al . USB falan kabul etmezler. Elinde kagitlarla git. siber suçlarla mücadele basvur onlar takibini yapıp adliyeden bulunan şahsa karşı dava açıyorlar. Tabii bankadan heryerden detaylı araştırılıyor şahıs kesin buluyorlar

Eski hesapsa ve hesabı çalmadıysa bence bunu yapan kişiyi bulurlar.

Çok acı bir şey söyleyim. Öncelikle geçmiş olsun;

Her gün 100₺ harçlık alsan 80 günde 8.000₺ yapar. İşin kötü tarafı şu sen sonuca varana kadar 80 günden fazla geçicek olması

Bi kere şikayetçi olduktan sonra;
Şahıs bulunması adres tespitinin yapılması
Senin avukat tutacak olman
Şahıs bulunduktan sonra onunda ifadesi alınacak karakola çağırılıp
Oda ifadesinde doğal olarak suçlamaları kabul etmek istemeyecektir
Dava açılacak
davanın ilk duruşmasının görüleceği tarih aylar sonra olacak zaten. Ben dilekçe yazılıp 5 ay sonrasına mahkeme verildiğini biliyorum
İlk celsede bi sonuç çıkacağı bile belli değil
Çıksa bile şahıs mahkeme masrafları + avukat masrafı + bişeyler ödeyecektir
Bide şahsın üzerine hiçbir mal varlığı yoksa paranıda alamayabilirsin

Gibi gibi. Kabataslak böyle işler süreç. Tekrardan geçmiş olsun. Böyle ibana para atayım sonra kargolarım olaylarına tamamen karşıyım. Güç varsa o donanımın satıldığı ile gitmek. Gidilemiyorsa paramgüvende gibi şeylerle satın almak

Gecmiş olsun. Öncelikle şunu bil üzerine düşersen o parayı en erken 1 1.5 sene sonra alabilirsin. Ama peşini bırakma savcılığa suc duyurusunda bulun. Savcılık yazışmaları vs yeterli bulursa dosyayı acar 5 6 ay sonra mahkeme olur. İlk mahkeme de her şeyi yalanlar ve yine 4 5 ay sonrasına atanır görüşme. 2 veya 3. görüşmede eğer yazışmalarda her şey acıksa mahkeme dolandırıldığına kanaat getirir ve karşı tarafın hem siciline işlenir hemde icra takibi başlata bilmen için karar verilir.
Eğer adam TR yaşıyorsa icra takibi başlatırsın eninde sonunda o parayı alırsın üzerine hiç bişey olmasa bile şimdi olmasın 3 5 sene sonra sigortalı işe girer ve otomatik paran ödenir. TR de yaşamıyorsa bişey yapamazsın soğuk su.

Hesabı kiralıyorsa kirayanda ceza yer. Bu işleri yapanlar genelde TR de bulunmuyor umarım sonucunda paranı alırsın.

Peşini bırakma bugün sen yarın başka birisi. Sadece biraz zaman alabilir ama bu işten sen kârlı çıkarsın.

Çok acı bir şey söyleyim. Öncelikle geçmiş olsun;

Her gün 100₺ harçlık alsan 80 günde 8.000₺ yapar. İşin kötü tarafı şu sen sonuca varana kadar 80 günden fazla geçicek olması

Bi kere şikayetçi olduktan sonra;
Şahıs bulunması adres tespitinin yapılması
Senin avukat tutacak olman
Şahıs bulunduktan sonra onunda ifadesi alınacak karakola çağırılıp
Oda ifadesinde doğal olarak suçlamaları kabul etmek istemeyecektir
Dava açılacak
davanın ilk duruşmasının görüleceği tarih aylar sonra olacak zaten. Ben dilekçe yazılıp 5 ay sonrasına mahkeme verildiğini biliyorum
İlk celsede bi sonuç çıkacağı bile belli değil
Çıksa bile şahıs mahkeme masrafları + avukat masrafı + bişeyler ödeyecektir
Bide şahsın üzerine hiçbir mal varlığı yoksa paranıda alamayabilirsin

Gibi gibi. Kabataslak böyle işler süreç. Tekrardan geçmiş olsun. Böyle ibana para atayım sonra kargolarım olaylarına tamamen karşıyım. Güç varsa o donanımın satıldığı ile gitmek. Gidilemiyorsa paramgüvende gibi şeylerle satın almak
Gecmiş olsun. Öncelikle şunu bil üzerine düşersen o parayı en erken 1 1.5 sene sonra alabilirsin. Ama peşini bırakma savcılığa suc duyurusunda bulun. Savcılık yazışmaları vs yeterli bulursa dosyayı acar 5 6 ay sonra mahkeme olur. İlk mahkeme de her şeyi yalanlar ve yine 4 5 ay sonrasına atanır görüşme. 2 veya 3. görüşmede eğer yazışmalarda her şey acıksa mahkeme dolandırıldığına kanaat getirir ve karşı tarafın hem siciline işlenir hemde icra takibi başlata bilmen için karar verilir.
Eğer adam TR yaşıyorsa icra takibi başlatırsın eninde sonunda o parayı alırsın üzerine hiç bişey olmasa bile şimdi olmasın 3 5 sene sonra sigortalı işe girer ve otomatik paran ödenir. TR de yaşamıyorsa bişey yapamazsın soğuk su.

Hesabı kiralıyorsa kirayanda ceza yer. Bu işleri yapanlar genelde TR de bulunmuyor umarım sonucunda paranı alırsın.
Avukat arkadaşa sordum parayı unut dedi hesapta kiralanmıştır büyük ihtimalle en fazla kiralayan ceza alır dedi bende uğraşmaktan vazgeçtim acı bir tecrübe olarak kaldı havale ile çok alışveriş yapmıştım ama ilk defa başıma böyle bir şey geldi. Bundan sonra alırsam elden alırım onun harici ikinci ele bulaşmayacağım.

Peşini bırakma bugün sen yarın başka birisi. Sadece biraz zaman alabilir ama bu işten sen kârlı çıkarsın.
Yok hocam bu durumda olup parasını 2-3 yıldır alamayanlar varmış 2-3 yıl sonra alsam bile 8000in bir değeri kalmaz, acı bir hayat tecrübesi oldu diyerek bakıyorum.

3 4 sene önce bir arkadaşımı gece tinerci cocuk zorla atmden para cektirip o zamanın parasıyla 2k falandı parasına el koyuyor. Arkadaşım karakola gidip ifade verdi ve şikayette bulundu 2 sene kadar sürdü dava ama işin sonunda kamera kayıtlarıyla vs parasını faiziyle aldı ve karşı taraf ceza aldı.

Hesap kiralıksa işin biraz daha zor ama yine de uğraş derim.

3 4 sene önce bir arkadaşımı gece tinerci cocuk zorla atmden para cektirip o zamanın parasıyla 2k falandı parasına el koyuyor. Arkadaşım karakola gidip ifade verdi ve şikayette bulundu 2 sene kadar sürdü dava ama işin sonunda kamera kayıtlarıyla vs parasını faiziyle aldı ve karşı taraf ceza aldı.

Sizin olayda şahıs belli hocam bu iş sıkıntılıymış hesap kiralama falan girdi mi işin içine aynı hesapla bir sürü kişi dolandırıyorlarmış ,avukat parayı alman imkansız gibi bir şey şikayet etsekde anca hesabı kiralayan kişiyi bulurlar dedi.
Bende savcılık falan uğraşmak istemediğim için saldım, ne olur ne olmaz diye yazışmaları ve dekontu arşivledim o kadar.

Hacı senin olay ile bu olayın uzaktan yakından alakası yok hesabı kiralayani bulamazlar ancak gariban kiraya veren bulunur.

Sizin olayda şahıs belli hocam bu iş sıkıntılıymış hesap kiralama falan girdi mi işin içine aynı hesapla bir sürü kişi dolandırıyorlarmış ,avukat parayı alman imkansız gibi bir şey şikayet etsekde anca hesabı kiralayan kişiyi bulurlar dedi.
Bende savcılık falan uğraşmak istemediğim için saldım, ne olur ne olmaz diye yazışmaları ve dekontu arşivledim o kadar.
geçmiş olsun hocam, büyük ihtimalle diğer arkadaşların dediği gibi hesap başkasının üzerinedir büyük ihtimalle masum insanların hesapları üzerinden yapıyorlar bu tür şeyleri keşke havale ile almasaydınız havale ile alınan çoğu üründe yaşanıyor güven imkansız nerdeyse avukat haklı büyük ihtimalle para birdaha gelmez tekrardan geçmiş olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,690
Üyeler
199,011
Son üye
Atesmeert

Geri