Acer Nitro 5 Mavi Ekran Sorunu

Build

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhablar sorunumu tam olarak anlatabilmek için bir video bırakıyorum

Mavi ekranlar yiyorum, bazende reset ama cihaz açıldıktan sonra hiçbir sorun yok. Şarjda değilse durum daha beter açılsa bile mavi ekran verip kapanıyor. İnternette vmd kapatarak çözen birini gördüm fakat bende r7 6800h var ve mantıken vmd yok kapatmak yerine sürücüsünü kursam yine çözülürdü fakat maalesef vmd olma ihtimali yok biostan amd için sanallaştırma ayarlarını re-size bar support ayarını D2D recovery ayarını ve fastboot'u kapattım fakat birşet değişmedi windows'un ram taramasına soktum fakat hata almadım bunun haricinde ssd ve yeni ram denedim. Thermal macun taze ve padler kurumamış durumda cihaz 2 yıllık. Format birden falza denedim. Flash bellek üzerinden linux mint çalıştırdığımda 5 dakika sonra reset atmakta. Laptop'un bataryasını söktüm fakat oda etki etmedi. Bir çözümü olan arkadaş varsa bana ulaşırsa çok mutlu olurum. 7 aydır bunu çekiyorum, cihaz açıldıktan sonra hiçbir sorun yok şarjda takılıysa tam performans kullanmaya devam ediyorum fakat kilit ekranında bırakırsam bi süre sonra geldiğimde resetlenmiş oluyor.

muhtemelen cpu power state sorunu gibi duruyor. anakarttaki mosfetler ile alakali bir sey iyi bir anakart tamircisine goturmen gerekiyor
turbo boost u kapatik islemciyide %99 a getirip kullanmayi denedin mi hic
bu videodaki ayari yapip turbo boost u kapatabilirsin
ayriyetten uyku moduna gecme vb ozellikleri de devre disi birakirsan laptop acikken en azindan eger ise yararsa mavi ekran yememeyi garantilemis ollursun.
Tabi kesin cozum icin bir anakart tamircisine goturmen gerekiyor.

Son düzenleme:
muhtemelen cpu power state sorunu gibi duruyor. anakarttaki mosfetler ile alakali bir sey iyi bir anakart tamircisine goturmen gerekiyor
turbo boost u kapatik islemciyide %99 a getirip kullanmayi denedin mi hic
bu videodaki ayari yapip turbo boost u kapatabilirsin
ayriyetten uyku moduna gecme vb ozellikleri de devre disi birakirsan laptop acikken en azindan eger ise yararsa mavi ekran yememeyi garantilemis ollursun.
Tabi kesin cozum icin bir anakart tamircisine goturmen gerekiyor.
Daha önce denediğimi hatırlıyorum fakat şu an tekrar denedim ve şu an şarjda değilken açıldı şaşırtıcı hemen linux mint flashbellek üzerinden denedim emin olmak için 2 ayrı flashımada kurmuştum ikisindede çöktü ama şu an windows'u kullanıyorum şarjım bitene kadar kapanmazsa bu en azından farklı bir cihaz alana kadar beni idare edecektir. Şu an test aşamasındayım. Kendimde bir bilgisayarcıda çalışıyorum fakat anakart tamiri yapmıyoruz bir esnaf arkadaşım var işini iyi bilen o pek ilgilenmek istemedi soğuk lehime düşmüştür diye tüzel bir cevap verdi. Daha iyi biryer bulana kadar böyle devam edeceğim öyleyse. Tabii açacağı masraf cihaza değermi oda biraz şüpheli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tamda bunu yazmamı beklemiş reset attı ve yine aynı döngüye girdi fakat şarjda taktığımda direkt açıldı en azından şarjda tekte açıldı ilerleme ilerlemedir. Teşekkür ederim.

cpu power state mosfetlerinin degisimi cok masrafli olmaz ancak her zaman kurtarilabilir olmuyor bazen cpu nun kendisi de arizalanabiliyor.
onu anakart tamircisi kontrol etmeli
bu arada islemcinin cektigi gucu ve frekansi degistiren her etkeni uzak tutarsan stabil calismasini saglayabilirsin gibi duruyor.
Sarja takip sarjdan cikarmak bilgisayari acmak windows a login olmak gibi seyler hep cpu power state islemleri

Daha önce denediğimi hatırlıyorum fakat şu an tekrar denedim ve şu an şarjda değilken açıldı şaşırtıcı hemen linux mint flashbellek üzerinden denedim emin olmak için 2 ayrı flashımada kurmuştum ikisindede çöktü ama şu an windows'u kullanıyorum şarjım bitene kadar kapanmazsa bu en azından farklı bir cihaz alana kadar beni idare edecektir. Şu an test aşamasındayım. Kendimde bir bilgisayarcıda çalışıyorum fakat anakart tamiri yapmıyoruz bir esnaf arkadaşım var işini iyi bilen o pek ilgilenmek istemedi soğuk lehime düşmüştür diye tüzel bir cevap verdi. Daha iyi biryer bulana kadar böyle devam edeceğim öyleyse. Tabii açacağı masraf cihaza değermi oda biraz şüpheli.

Tamda bunu yazmamı beklemiş reset attı ve yine aynı döngüye girdi fakat şarjda taktığımda direkt açıldı en azından şarjda tekte açıldı ilerleme ilerlemedir. Teşekkür ederim.
bu arada bu degisikliklerin hepsi windows acildiktan sonra gecerli hale gelir linux da calismamasi normal cunku temelde bir bios ayari yapmiyorsun

cpu power state mosfetlerinin degisimi cok masrafli olmaz ancak her zaman kurtarilabilir olmuyor bazen cpu nun kendisi de arizalanabiliyor.
bu arada islemcinin cektigi gucu ve frekansi degistiren her etkeni uzak tutarsan stabil calismasini saglayabilirsin gibi duruyor.
Sarja takip sarjdan cikarmak bilgisayari acmak windows a login olmak gibi seyler hep cpu power state islemleri

bu arada bu degisikliklerin hepsi windows acildiktan sonra gecerli hale gelir linux da calismamasi normal cunku temelde bir bios ayari yapmiyorsun
Doğru diyorsunuz o kadar uğraştım ki bu sorunla artık ne denediğimi şaşırır oldum :D Teşekkürler yardımınız için.

Şaka gibi gelicek ama az önce yeni bir bios updatenin geldiğini gördüm daha önce 1.17 en sondu hatta ben 1.16 ve 1.15 bile denemiştim 1.18 yeni yayınlandı benim cihazım için ve kurdum şu an 1 saat oldu ve cihazım şarjda bile değil çökmedi sanırsam sorunu çözdü.

Şaka gibi gelicek ama az önce yeni bir bios updatenin geldiğini gördüm daha önce 1.17 en sondu hatta ben 1.16 ve 1.15 bile denemiştim 1.18 yeni yayınlandı benim cihazım için ve kurdum şu an 1 saat oldu ve cihazım şarjda bile değil çökmedi sanırsam sorunu çözdü.
hala stabil calisiyor mu hocam ?

hala stabil calisiyor mu hocam ?
Bugün evden gittim ve geç geldim açtığımda yine bi reset attı moralim bozuldu açıkcası ama cihaz açıldı ve şarja bile takmadım şu an çökmüyor şarjda olmamasına rağmen. Biraz daha test edeceğim biostanyaptığım bazı ayarları geri almamıştım onlarıda alıp kapattıktan sonra yarın sabah cihazımı açacağım bakalım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,488
Üyeler
199,807
Son üye
buraxiak

Geri