Amazon da tekrar satılmasını bekleyecem bendeeee sonuç olarak 27" 4k oled gigabyte mo27u2 mi alıyoruzBonus'a 6 taksit 33k ya bulursam alıcam bende.
4kda 12 gb VRAM problem olur diye şahsen yüksek FPS tercih ettim. Xg27acdng aldım o yüzden. Tandem oledde Al iade et. Uzun sürüyor hâlâ xg27aqwmg iadesini bekliyorum iadeye vereli 1.5 hafta oldu. Teknik servisten onay bekliyormuş beta plus. Yardım için teşekkürler. Umarım bu monitörde kronik yoktur. (ROG tasarımı çok hoşuma gittiği için aldım yoksa biraz overprice bence de)Hepsiburada da bazı kartlara 9 taksit yapıyor.
MSI biraz daha tuzlu ama bütçe çıkarsa alınır.
MSI 26.5" MAG 272UP QD-OLED E16, Gaming Monitör, UHD, 16:9, Flat, QD-OLED, 165Hz, 0.03ms (GtG), FreeSync Premium Pro, Pivot : Amazon.com.tr: Bilgisayar
MSI 26.5" MAG 272UP QD-OLED E16, Gaming Monitör, UHD, 16:9, Flat, QD-OLED, 165Hz, 0.03ms (GtG), FreeSync Premium Pro, Pivot : Amazon.com.tr: Bilgisayaramzn.eu
SRGB daha yüksek değil. OSD menüsü, yazılım, garanti, kalibrasyon gibi farklılıklar var. Ama ikiside iyi sıkıntı olmaz.@Tayfun hocam siz yetkili bir kişiye benziyorsunuzYokluğunuzda amazondan 37k ya MO32U2 aldım. 34k ya da MSİ MAG 321UP satıldı ve ona yetişemedim. Arada 3k fark vererek kwm, dahili hapörlere sahip olmuş oldum. Yalnız kendi sistemim MSİ eko sistem, aklım bahsettiğim MSİ monitörde. Forum daki arkadaş sRGB nin daha yüksek olduğu görüntü açısından daha iyi olduğunu söylemişti. Sizce amazonda tekrar MSİ indirime girerse iade edip alnmalı mı?
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/719f35363b
İndirime girerse ne yorsun peki hocam iade edip msi alınır mı?SRGB daha yüksek değil. OSD menüsü, yazılım, garanti, kalibrasyon gibi farklılıklar var. Ama ikiside iyi sıkıntı olmaz.
Kvm ve hoparlör açısından gigabyte biraz daha mantıklı eğer kullanacaksan. Renk gamutu açısından fark yok displayspec birinde renk kapsamını diğerinde renk hacmini girmiş. Bu yüzden renk olarak MSI daha iyi gibi gözüksede alakası yok. Gigabyte içinde renk hacmini girseydi aynı sonuçlar çıkardı. Şöyle düşün ikiside 1 metre ama MSI için 100cm yazarken gigabyte için 1 metre yazmış. Halbuki ikiside eşit. Ama okunurken 100cm sanki daha fazlaymış gibi geliyor. Bu yüzden displayspec üzerinden karşılaştırma yapmak mantıksız. MSI daha iyi srgb değerine sahip diyen arkadaş anlamadığı için yanlış yönlendirmiş. MSI alman sana pek bir kazanım sağlamaz ikiside aşağı-yukarı aynı görüntü kalitesine sahip emin olabilirsin. Ufak tefek farklar illaki olacaktır ama özelliklerden kısmaya değmez.İndirime girerse ne yorsun peki hocam iade edip msi alınır mı?
Tayfun hocam tekrar merhaba, Mo32u2 monitör geldi ve kurulumu yaptım, mat ekrandan parlağa geçince renkler daha canlı görünüyor. Bu durum güzel oldu fakat 2k oledten 4k olede geçince öyle woow luk bir durum olmadı bende. Sadece yazılar daha okunabilir oldu ve monitör 32” olmuş oldu.Kvm ve hoparlör açısından gigabyte biraz daha mantıklı eğer kullanacaksan. Renk gamutu açısından fark yok displayspec birinde renk kapsamını diğerinde renk hacmini girmiş. Bu yüzden renk olarak MSI daha iyi gibi gözüksede alakası yok. Gigabyte içinde renk hacmini girseydi aynı sonuçlar çıkardı. Şöyle düşün ikiside 1 metre ama MSI için 100cm yazarken gigabyte için 1 metre yazmış. Halbuki ikiside eşit. Ama okunurken 100cm sanki daha fazlaymış gibi geliyor. Bu yüzden displayspec üzerinden karşılaştırma yapmak mantıksız. MSI daha iyi srgb değerine sahip diyen arkadaş anlamadığı için yanlış yönlendirmiş. MSI alman sana pek bir kazanım sağlamaz ikiside aşağı-yukarı aynı görüntü kalitesine sahip emin olabilirsin. Ufak tefek farklar illaki olacaktır ama özelliklerden kısmaya değmez.