150 Bin TL'ye Kadar Hazır Sistem + Monitör Önerisi

şu iki sisteme özelleştirme yapılamaz mı? 2. sistem 125 bin tl idi, şu an ben de 140k görünüyor. özelleştirme yaptım diye mi bilmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İnan günlerdir forumlara konu açıyorum, bir tane işe yarar yorum yok. Biraz sinirlerim yıprandı. Önerdikleri sistem parayı çer çöp etmeye yarar. O yüzden iyi niyeti yeter deyip geçemiyorum. Biraz agresifleştim ister istemez.
Bulabildiğim en eli yüzü düzgün ve estetik olan sistem bu. Özelleştirip attım. Kendine göre tekrar özelleştirebilirsin.

Lütfen gereksiz yorumlar gelmesin. Donanımarşivi'ne konu aç orada herkes yardımcı olur diyen arkadaşlarımın... 3 Kez konu açtım 1 kez konuyla alakalı yardımcı yorum gelmiyor ya. Bütçe 150 bin, 6 bin tl için neden Ryzen 7800x3d işlemci alayım? KOCAMAN YAYIN+LOL yazmışım ya. Ryzen 7 9800x3d varken...
Hocam aralarında performans farkı %3 4 ki 7800x3d nin ürettiği fpsi monitör gösteremez bile lol testi çok yaygın değil valo ve cs2 testlerine bakın ki cs2 de 650fps alıyor lolde 1000leri geçer dünyada alabileceğiniz en iyi monitör 1000hz zaten istiyosan git al bu benim fikirlerim.

Hocam aralarında performans farkı %3 4 ki 7800x3d nin ürettiği fpsi monitör gösteremez bile lol testi çok yaygın değil valo ve cs2 testlerine bakın ki cs2 de 650fps alıyor lolde 1000leri geçer dünyada alabileceğiniz en iyi monitör 1000hz zaten istiyosan git al bu benim fikirlerim.
çoğu oyunda 8-10 derece sıcaklık farkı var arkadaş sessiz ve soğuk çalışsın demiş neden 7800x3d alsın 9800x3d alır soğutucu fanlarını daha düşük devirde ayarlar keyfine bakar

Hocam çok lafı uzatmadan bileşenleri sayıyım:
İşlemci: ultra 7 270K plus veya 9800x3d
Ekran kartı:9070 XT
Kasa:E-atx MSI veya Asus marka kasa
Power supply:850 w
Anakart: Z serisi veya X serisi
Ram: 48 GB
İşlemci soğutucu:

Monitör:

Dual Mod sizin için daha iyi olur

Hocam anakart alırken içinde USB 4 portu veya thunderbolt 3 destekleyen bir anakart seçin

Hocam itopya'dan almanız sizin için en iyisi olacaktır

Lakin işlemci soğutucu ve ekran kartını ayrı satın alın

Monitör hakkında en ufak bilgim yok, yardımcı olabilir misin? Bana 2. sistem daha iyi geldi(dün 125 bin tl idi) çünkü Kasa/PSU ayrı olsun ve kaliteli olsun diyorlar. 2. Sistemi ben normalde satın alacaktım fakat onunda kasa fanları yokmuş. Neyi, neye yükselteyim yardımcı olursan çok makbule geçer.

WTF. yorumu yazarken diğeri de 120 Binden 123 Bine çıkmış. :D
Fp biraz da kalite istiyorsan 2k 255 hz 14 bin tl ye https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...reesync-ve-g-sync-gaming-monitor-1253233.html bu modeli (beyaz modeli de var görüntü önemliyse harika gözüküyor o 16k) Kalite performans olarak https://www.amazon.com.tr/dp/B0FFNCN9CX?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1 2k 280 hz oled bu da 29.5k. ben bunu sipariş verdim henüz deneyimleyemedim. Çok uzun saatler oynuyorsan oled düşünmeyebilirsin ekran yanması yaşanabildiği söyleniyor. Monitöre çok para harcamam dersen aoc'un 2k modelleri de var 10k civarına o da fena değil diyorlar.

Fp biraz da kalite istiyorsan 2k 255 hz 14 bin tl ye https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...reesync-ve-g-sync-gaming-monitor-1253233.html bu modeli (beyaz modeli de var görüntü önemliyse harika gözüküyor o 16k) Kalite performans olarak https://www.amazon.com.tr/dp/B0FFNCN9CX?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1 2k 280 hz oled bu da 29.5k. ben bunu sipariş verdim henüz deneyimleyemedim. Çok uzun saatler oynuyorsan oled düşünmeyebilirsin ekran yanması yaşanabildiği söyleniyor. Monitöre çok para harcamam dersen aoc'un 2k modelleri de var 10k civarına o da fena değil diyorlar.
Sistemime uygun bir monitör olsun isterim. 30k monitöre vermekte sıkıntı yok benim için. Sadece neyi tercih edeceğimi bilmiyorum. Uzun saatler bilgisayar başındayım. OLED tercih etmeyeyim mi? Şu an önceliğim bilgisayar, bilgisayar aldıktan sonra monitör seçmeyi düşünüyorum. Bana pc konusunda yardımcı olacak birileri lazım. Dün alttaki sistemi 133 Bin TL'ye bulmuştum. Kasada fanı yok diye almamıştım, keşke alsaymışım. Şu an 150 bin TL olmuş.

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 İşlemci
Anakart: MSI B850M Gaming Plus WIFI AMD B850 Soket AM5 DDR5 7200MHz(OC) mATX Anakart
Ekran kartı: PNY GeForce RTX 5070Ti 16GB GDDR7 OC 256Bit Ekran Kartı
İşlemci soğutucusu: MSI MAG CORELIQUID A13 Sıvı Soğutucu RAM
RAM: 2 x Goodram IRDM IR-6400D564L32S/16G 16GB (1x16GB) DDR5 6400MHz CL32 Siyah Gaming Ram
SSD: Kioxia Exceria Basic LSF10Z002TG8 2TB Gen4x4 7200/6600MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD
Kasa: Lian Li O11 Dynamic Evo RGB Siyah Mid-Tower E-ATX Oyuncu (Gaming) Kasa (G99.O11DERGBX.00)
Güç kaynağı: Lian Li SX850P Siyah 850W 80+ Platinum ATX POWER SUPPLY (G9P.SX0850P.B000.EU)

çoğu oyunda 8-10 derece sıcaklık farkı var arkadaş sessiz ve soğuk çalışsın demiş neden 7800x3d alsın 9800x3d alır soğutucu fanlarını daha düşük devirde ayarlar keyfine bakar
Bence 1000tl daha verip daha iyi aio alsın daha mantıklı ki iyi bi aio 7800x3d ile de ses yapmaz. Bence çok mantıklı değil ama illa para harcamak istiyosa alsın. Yada birkaç fps çok önemli ise.

Monitör hakkında en ufak bilgim yok, yardımcı olabilir misin? Bana 2. sistem daha iyi geldi(dün 125 bin tl idi) çünkü Kasa/PSU ayrı olsun ve kaliteli olsun diyorlar. 2. Sistemi ben normalde satın alacaktım fakat onunda kasa fanları yokmuş. Neyi, neye yükselteyim yardımcı olursan çok makbule geçer.

WTF. yorumu yazarken diğeri de 120 Binden 123 Bine çıkmış. :D

Sistemime uygun bir monitör olsun isterim. 30k monitöre vermekte sıkıntı yok benim için. Sadece neyi tercih edeceğimi bilmiyorum. Uzun saatler bilgisayar başındayım. OLED tercih etmeyeyim mi? Şu an önceliğim bilgisayar, bilgisayar aldıktan sonra monitör seçmeyi düşünüyorum. Bana pc konusunda yardımcı olacak birileri lazım. Dün alttaki sistemi 133 Bin TL'ye bulmuştum. Kasada fanı yok diye almamıştım, keşke alsaymışım. Şu an 150 bin TL olmuş.

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 İşlemci
Anakart: MSI B850M Gaming Plus WIFI AMD B850 Soket AM5 DDR5 7200MHz(OC) mATX Anakart
Ekran kartı: PNY GeForce RTX 5070Ti 16GB GDDR7 OC 256Bit Ekran Kartı
İşlemci soğutucusu: MSI MAG CORELIQUID A13 Sıvı Soğutucu RAM
RAM: 2 x Goodram IRDM IR-6400D564L32S/16G 16GB (1x16GB) DDR5 6400MHz CL32 Siyah Gaming Ram
SSD: Kioxia Exceria Basic LSF10Z002TG8 2TB Gen4x4 7200/6600MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD
Kasa: Lian Li O11 Dynamic Evo RGB Siyah Mid-Tower E-ATX Oyuncu (Gaming) Kasa (G99.O11DERGBX.00)
Güç kaynağı: Lian Li SX850P Siyah 850W 80+ Platinum ATX POWER SUPPLY (G9P.SX0850P.B000.EU)
hocam teorik olarak yanma riski olan bi panel. Firmalar yanmasına karşı önlemini almışlar mesela sen pc başında ayrıldığında monitörde sensör var otomatik dinlenme moduna alıyor ama risk oled panelde her zaman var. Kalitesi tartışılmaz ama riskli. Sipariş verdim ben yarın gelecek keşke 3 5 ay sonra denk gelseydik de kullanıcı yorumlarımı aktarabilseydim. En kalitelisini bile alsan oled panelde o risk var. Kalite istiyorsan 2k oledler 4k oled olmayanlardan çok daha iyi gösteriyor diyorlar. Ama kusuru da bu işte. Al ya da alma diyemem oled teknolojisinin güzelliğini bir yandan da kroniklerini araştırıp kendin karar vermen daha doğru olur. Sistem baya iyi bu arada ekran kartı işlemcinin yanı sıra diğer bileşenleri de kaliteli. Sen incehesap gaming gecesini bekle bence pişman olmazsın

hocam teorik olarak yanma riski olan bi panel. Firmalar yanmasına karşı önlemini almışlar mesela sen pc başında ayrıldığında monitörde sensör var otomatik dinlenme moduna alıyor ama risk oled panelde her zaman var. Kalitesi tartışılmaz ama riskli. Sipariş verdim ben yarın gelecek keşke 3 5 ay sonra denk gelseydik de kullanıcı yorumlarımı aktarabilseydim. En kalitelisini bile alsan oled panelde o risk var. Kalite istiyorsan 2k oledler 4k oled olmayanlardan çok daha iyi gösteriyor diyorlar. Ama kusuru da bu işte. Al ya da alma diyemem oled teknolojisinin güzelliğini bir yandan da kroniklerini araştırıp kendin karar vermen daha doğru olur. Sistem baya iyi bu arada ekran kartı işlemcinin yanı sıra diğer bileşenleri de kaliteli. Sen incehesap gaming gecesini bekle bence pişman olmazsın
Treni kaçırdık, ekran kartını vs. düşürüp +20 bin TL zam eklemişler. Bakalım yarın ne düşer.

Treni kaçırdık, ekran kartını vs. düşürüp +20 bin TL zam eklemişler. Bakalım yarın ne düşer.
Hocam şimdi sana kürü veriyorum. Alacağın çoğu sistemden kaliteli bileşenlere sahip.
Yapacağın Özelleştirmeler:
İşlemci
9800x3d
Anakart Gigabyte B650 Gaming X AX V2
Ekran Kartı Gigabyte RTX 5070Ti Eagle OC SFF
Ram Kingston Beast 6000 Mhz CL30 2x16
SSD Corsair MP600 Pro NH (Bütçe çıkmazsa MP 600 Core yap)
Kasa: Tipini beğendiğin herhangi bir model
Soğutucu: Corsair Nautilus 360 RS
‼️ ‼️ Güç kaynağı: Sepete yine tebilonun sitesinden Corsair RM850x ekliyosun. Firmaya bu güç kaynağını sisteme takın dersen sepettekini takıp yollarlar.

TOTALDE güç kaynağıyla birlikte 134 civarına geliyor olması lazım. Sıvı soğutmayı bir tık ucuz model ssd yi bir tık ucuz model seçebilirsin.

Sistemin Linki:
https://www.tebilon.com/amd-ryzen-7...oc-sff-12g-gigabyte-a620-16gb-ddr5-500gb-ssd/
Güç kaynağının Linki: https://www.tebilon.com/corsair-rm8...cp-9020270-eu-tam-modular-atx-31-guc-kaynagi/

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,225
Üyeler
198,717
Son üye
cahittin

Geri