Masaya Vurunca Kernel Power 41 Yiyorum

theGladyator01

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,088
Bf5 oynarken sinirlenip masaya hafifçe vursam bile sistem kapanıp kendi kendine yeniden başlıyor. Ya da bazen oyundan atıyor. Bazen kendi kendine yeniden başlıyor. Anlamadım gitti.

evrenden uyarı geliyor sinirlenmene gerek yok diye
Haqjwjsj ya akım korumalı prizin davranışlarından şüphem var zaten masaya sabit acaba vurunca ona mı etki ediyor diye şüphelenip akım korumalı priz sipariş geçtim. Bakalım.

Haqjwjsj ya akım korumalı prizin davranışlarından şüphem var zaten masaya sabit acaba vurunca ona mı etki ediyor diye şüphelenip akım korumalı priz sipariş geçtim. Bakalım.
PSU'nun kablolarını kontrol et, sağlamlaştır. Muhtemelen kablo oynuyor ondan böyle yapıyor.

PSU'nun kablolarını kontrol et, sağlamlaştır. Muhtemelen kablo oynuyor ondan böyle yapıyor.
Valla hocam kontrol etmiştim şimdi sisteme görüntü gelmedi elektriği kestim tuşa birkaç kez bastım basılı falan tuttum
1000006517.webp

Şu ekran geldi ondan sonra load optimized defaults then boot isaretledikten sonra sistem geldi sonra ben kapatıp yeniden açtım şifreyi falan girdim dedim biraz çalışsın telefona bakarken tekrar bir baktım yine görüntü gitti.

kanka en güzel çözüm sinirlerine hakim olup ona göre davranmak zaten öfke bünyeye yeterince zarar veriyor birde bilgisayardan olup iyice mental damage yeme

Bende aynısını l4d2 yaşıyordum monitorle PSU güç kablolarını değiştim 3 sene oldu sorun yok.

Bende aynısını l4d2 yaşıyordum monitorle PSU güç kablolarını değiştim 3 sene oldu sorun yok.
Ya PSU yu ben yeni aldım kabloda sorun olduğunu düşünmüyorum

sen vurunca psu kablosu gir çık yapıyor yada en imkansız olaraktan ssd gir çık yapıyor ram olsa mavi ekranyersin

Valla hocam sorun şuan keşke sadece o olsa sistem açılmıyor
Sistemi kapat statik elektrigi boşalt , anakarttaki 24 pin güç kablosunu sök , ramleri sök ve bios pilini çıkar. 5dk sonra ramlerden sadece birini takmak sartiyla hepsini topla ve sistemi başlat. Açıldığı zaman sistemi tekrar kapatıp diğer rami tak ve aç.

Valla hepsini tek tek kontrol ettim , PSU tarafında da anakart tarafında da , ama ne oluyorsa artık...

Ufak darbede bilgisayar kapanması reset atması = kablolarda, anakarta bağlanan güç girişlerinde, psu kablosunda montaj hatası var demektir

İnanın başka bir şeyin problemi değil. Siz kontrol ettim dersiniz eminsinizdir ama iş öyle değildir

Kasamın psu kablosunu macun değiştirmek için belki 10 dan fazla çıkarıp takmışımdır. Bi gün sanırsam 11. Kez çıkarıp taktım sistemi çalıştırdım sıkıntısız oynuyorum

Ama ne hikmetse pubgye girdiğimde her defasında oyunun ortasında bazen geç safhada bazen erken safhada bilgisayarı komple kapatıyor. Deli olmalık bi durum. Senelerce aynı kasada oynadığım bilgisayarda aynı oyunda sorun yoktu ne hikmetse o 11. De gümleyip oyunu kapatıyordu. Uyku modlarından tut biostan yapmadığım ayar kalmadı bütün overclocklara kadar geri aldım yapay zeka bile yardımcı olamadı.

İşin kötü tarafı başka oyunda kapanmıyoken sadece PUBG de kapanması yapay zekanın bile suçu PUBGye atmasına sebep oldu

Sorun neyden çıktı biliyo musun? 😃
anakart üzerindeki 8 pin CPU güç girişiyle psunun kablosunu çıkarıp tekrar öküz gibi oturttum. Bir daha asla pubgde bilgisayarı kapatmadı. Yani 8 pin cpu güç girişiyle psunun kablosunu tekrar çıkarıp oturttum sorun kalmadı. Demekki “gözümüzle görmediğimiz bir temassızlıktan dolayı atıyormuş”

Siz komple garanti olsun anakart üzerinde takılı olan bütün güç girişlerini sata kablolarını vs geri çıkarıp takın ve psu kablosunuda tekrar takın ve uyguladığınız baskı biraz fazla olsun. Fan kablolarını çıkarmanıza gerek yok

Sorun çözülecektir eminim

Geri