DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
dxgkrnl.sys
nvlddmkm.sys
Bunlar doğrudan NVIDIA ekran kartı sürücüsü/GPU tarafını işaret ediyor.
Kısaca açıklayayım:
DRIVER_POWER_STATE_FAILURE → Bir sürücü (çoğunlukla ekran kartı sürücüsü) güç durumunu değiştirirken (oyun yükü, uyku modu, performans geçişi vb.) takılıyor veya yanıt vermiyor.
nvlddmkm.sys → NVIDIA ekran kartı sürücüsünün dosyasıdır.
dxgkrnl.sys → Windows'un DirectX grafik çekirdeğidir.
ntoskrnl.exe ise genellikle son çöken bileşen olarak görünür; tek başına arızanın sebebi değildir. Bu durumda benim düşüncem değişti. İlk mesajında anakarttan %70 şüpheleniyordum. Ama bu dökümlerden sonra sıralamam şöyle olur:

Eski Windows kurulumu nedeniyle sürücü çakışması (en olası)

NVIDIA sürücüsü

BIOS / chipset sürücüsü

PSU

Anakart arızası (şu an daha düşük ihtimal)
Yani dökümler anakart arızasını doğrudan desteklemiyor. Şu anda format atman çok mantıklı. Ama formatı attıktan sonra şu sıraya mutlaka uy:
-Windows kurulsun.
-Windows Update tamamlanana kadar bekle.
-MSI'ın sitesinden B365M PRO-VDH için chipset sürücüsünü kur.
-NVIDIA'nın en güncel sürücüsünü temiz kurulum seçeneğiyle yükle.
-Sonra ETS2'yi dene.
Eski anakart ile yeni anakart tamamen aynı model mi? Yoksa farklı bir marka/model mi? Çünkü farklı model bir anakarta eski Windows'u taşımak, bu tarz DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hatalarına neden olabiliyor.
Bir de PSU konusunda küçük bir not: Revenge 500W beni hâlâ biraz düşündürüyor. Ancak PSU kaynaklı sorunlarda genellikle bu kadar belirgin şekilde nvlddmkm.sys ve DRIVER_POWER_STATE_FAILURE görülmez. PSU arızalarında çoğu zaman sistem aniden kapanır veya yeniden başlar, fakat belirli ekran kartı sürücüsü hatalarıyla ilişki kurmak daha zordur.
Son tavsiyem: anakartı bugün iade etme. Önce temiz kurulumu yapıp sonucu gör. Çünkü elindeki hata kayıtları şu an yazılım/sürücü tarafını daha güçlü işaret ediyor. Eğer temiz kurulumdan sonra aynı hatalar devam ederse, o zaman anakartı veya başka donanımları daha ciddi şekilde değerlendirebiliriz.
Format sonrası tekrar deneme yap. Eğer yine çökerse, yeni oluşacak .dmp dosyasını birlikte inceleyebiliriz. Bu sayede sorunun gerçekten anakart mı, PSU mu, yoksa başka bir bileşen mi olduğunu çok daha kesin şekilde belirleyebiliriz.