🔥 Acer Nitro 18 Aı %100 Dcı-P3 Qhd+ 165hz 3ms/Ryzen 7 350/RTX 5070ti 79.799 TL 🔥

Kas gücü olarak düşük bir işlemci. 5070Tİ beslemesi konusunda bir sıkıntı yaşanmaz, benim işlemciden beklentim farklı. Ben 5070Tİ yanına yakıştıramıyorum o işlemciyi. Tabikide ihtiyaca göre, fiyata göre vs. alınır niye alınmasın. Fakat benim tercihim değil.

Denk gelirse bana özelden atarım, ama dediğin gibi böyle laptoplar sürekli indirime girmiyor belli süre takip etmek lazım.
Teşekkürler hocam

Kas gücü olarak düşük bir işlemci. 5070Tİ beslemesi konusunda bir sıkıntı yaşanmaz, benim işlemciden beklentim farklı. Ben 5070Tİ yanına yakıştıramıyorum o işlemciyi. Tabikide ihtiyaca göre, fiyata göre vs. alınır niye alınmasın. Fakat benim tercihim değil.
En kötü AMD Ryzen AI 9 365 olsun isterdim tabi ama bu paraya bu kadar.

İşlemci dediğin ısınır zaten, daha iyileri ısınıyor kısmına anlam veremedim. Performans kısmıyorsa ki kısmıyor, ona göre yapılıyor zaten. Kimseyi üzmez kısmı yanlış, beni üzer o işlemci mesela. Fakat batarya ömrü isteyen için HX tarafına gitmek çok kötü bir seçim olur çünkü HX'ler 1 saatte yiyor bataryayı. Ben batarya ömrü yerine HX tercih ediyorum kullanımım gereği. Fakat HX'lerde bir film bile bitiremezsiniz.
Bir laptopta ısı çok büyük önem arz ediyor.İşlemci ısınır zaten diye geçiştirilemez.Laptoplarda 10 derece bile oynaması başarıdır.Çok daha iyi işlemciler fazla ısındığı için fanlar çok daha ses çıkarıyor, kasası daha çok ısınıp eli terletiyor, daha çok watt çektiği için adaptör besleyemiyor, daha fazla thermal throttling yapıyor ve pilde kullanımında hemen bitiyor.Bunu masaüstü olarak düşünme.Oyunlarda üzmez o işlemci.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemcisi çok iyi değil o konuda haklı. Ram çöp demek yanlış 16gb günümüzde şuan yeterli mhz de 5600'dür zaten oda işlemcinin DDR5'te max sağladığı değer. Watt konusunda haklısınız 115 ile 140 arasındaki farkı afterburner'da illa görmek istiyorum dediğinizde farkedersiniz.
Çok iyi değil zaten ama kötü leşde değil.Elimizdeki RTX 5070ti besliyor mu besliyor.Oyunlarda tam performans gösteriyor mu gösteriyor.Bataryası iyi gidiyor mu gidiyor.Isınıyor mu ısınmıyor.Tamam o zaman başka bir şey aramaya gerek yok.Bu fiyata 5070ti vermek için böyle kombinasyon gerekliymiş.Keşke daha iyisini sunabilseler.Ama eksikliğide hissedilmiyor.

Hikayeli hiçbir oyunda işlemci farkı olmayacak çünkü 9955hx de AI 350 de 5070TI ı besleyecek belki 2,3 fps fark olacak olay online oyunlarda bitiyor 9955hx 400fps alacaksa cs de AI 350 200 alacak arada çok büyük fark var yok değil ama sadece CS2, VALO, BF için ayrıca zaten 165,180HZ ekranlarda bir şey değişmeyecek. Yani eğer laptoptaki tek amacınız işlemci performansı ve render değilse bu fiyata bu laptop alınır.

Bir laptopta ısı çok büyük önem arz ediyor.İşlemci ısınır zaten diye geçiştirilemez.Laptoplarda 10 derece bile oynaması başarıdır.Çok daha iyi işlemciler fazla ısındığı için fanlar çok daha ses çıkarıyor, kasası daha çok ısınıp eli terletiyor, daha çok watt çektiği için adaptör besleyemiyor, daha fazla thermal throttling yapıyor ve pilde kullanımında hemen bitiyor.Bunu masaüstü olarak düşünme.Oyunlarda üzmez o işlemci.
Fan sesi durumu genelde fanın tasarımı ile alakalı. 75 derece çalışan bir laptop 100 derece çalışan bir laptoptan daha çok ses çıkarabilir ki çoğunlukla piyasadaki laptoplar çıkarıyor. Kasa ısısı kolay kolay oyuncu laptoplarında klavyeye yansımaz, o dediğin ofis tipi hp'lerde falan olur. Thermal throttling işlemci ısınıyor diye yapmaz, cihazın termal tasarımı yetersizse yapar. İşlemcinin çok ısınmasıyla bataryanın hızlı bitmesinin bir alakası yok. İşlemci çok ısınınca adaptör niye besleyemiyormuş onu hiç anlayamadım. "Oyunlarda üzmez" denilemez. Oyuna göre ve kullanıma göre üzer ve üzmez denilebilir. Genel konuşmamak lazım oyun kısmında hikayeli oynayan ile FPS oynayan kişilerin laptoptan beklentisi farklı.

Fan sesi durumu genelde fanın tasarımı ile alakalı. 75 derece çalışan bir laptop 100 derece çalışan bir laptoptan daha çok ses çıkarabilir ki çoğunlukla piyasadaki laptoplar çıkarıyor. Kasa ısısı kolay kolay oyuncu laptoplarında klavyeye yansımaz, o dediğin ofis tipi hp'lerde falan olur. Thermal throttling işlemci ısınıyor diye yapmaz, cihazın termal tasarımı yetersizse yapar. İşlemcinin çok ısınmasıyla bataryanın hızlı bitmesinin bir alakası yok. İşlemci çok ısınınca adaptör niye besleyemiyormuş onu hiç anlayamadım. "Oyunlarda üzmez" denilemez. Oyuna göre ve kullanıma göre üzer ve üzmez denilebilir.
Isı neyden olur? Isının oluşmasına sebep olucak etmenler nelerdir? Isı bir çok şeyi ifade eder.Buna bağlı olarak yukarıda saydıklarım gerçekleşir.Laptopların fanları en iyi ihtimal 83 kanatlara sahip ve yüksek rpm değerlerinde anca soğutabiliyor.Her ne fan olursa olsun yüksek ısılarda bu fanlar ses yapar.Isınan işlemci güçlü işlemcidir.Güçlü işlemciyede kötü fan koymazlar.Eğer ısınıyorsa fan gürültüsü mutlaka olur.Bu koşulda otomatikte veya performansta fan sesi duyulmayan laptop yok.Turboda zaten çoşar.Testler incelendiğinden ortam sıcaklığına bağlı olarak klavye ortalama 38-40 derece olur.Eğer işlemci kaynaklı çok ısınan bir laptopsa bu değer daha da artacaktır.Mühendisliğide iyi yapılamamışsa terletir.Thermal throttling işlemci kaynaklı olur.Test eden programlarda işlemciyi baz alır.Sistem genelini değil.İşlemci yüksek sıcaklıklarda performansını stabil tutamazsa bu oyunlarada etki eder.Fazla ısınan işlemci kendini limitler ve throttling yapar.Eğer işlemcinin mimarisi fosil değilse bir oyuncu laptopunada bunu koymayacakları için o işlemci muhtemelen güçlü olduğu için ısınıyordur.Güçlü ve ısınan işlemci yüksek watt çeker.Aksini ispat eden bir işlemci modeli önerebilirsin.Yüksek watt çektiği içinde kutuda gelen adaptör kimi zaman yetersiz gelebilir.Pildeyken de bu işlemciler genelde sömürür.En fazla 2 saat kullanabilirsin.Oyunlar hakkında da bu işlemcinin üzebileceği bir senaryo örneği gösterir misin?

AMD Ryzen AI 7 350 yüksek enerji verimliliği sunan kategorisine göre güçlü iyi bir işlemci. CPU'ya entegre Radeon 860M grafik birimi sayesinde harici ekran kartına gerek bile duymadan pek çok oyunu iyi kalitede oynatabiliyor. Şu videonun başında görebilirsiniz:

İşlemci iyi de bu segmentin işlemcisi değil. 4 performans 4 verimlilik çekirdeği olan ana odağı verimlilik ve APU olarak kullanım olan orta seviye bir işlemci bana göre. Ultrabook alırsam tercih edeceğim türden bir işlemci.

İşlemci iyi de bu segmentin işlemcisi değil. 4 performans 4 verimlilik çekirdeği olan ana odağı verimlilik ve APU olarak kullanım olan orta seviye bir işlemci bana göre. Ultrabook alırsam tercih edeceğim türden bir işlemci.
Renderda 14450hx in biraz ilerisinde. Önbelleği düşük olduğu için çok fark yiyor 255hx den ve 14650hx den online oyunlarda.

Ekler

• Screenshot_20260706_180643_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20260706_180643_Hepsiburada.webp
    159.2 KB · Hit: 18
  • Screenshot_20260706_180623_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20260706_180623_Hepsiburada.webp
    34.3 KB · Hit: 16
Isı neyden olur? Isının oluşmasına sebep olucak etmenler nelerdir? Isı bir çok şeyi ifade eder.Buna bağlı olarak yukarıda saydıklarım gerçekleşir.Laptopların fanları en iyi ihtimal 83 kanatlara sahip ve yüksek rpm değerlerinde anca soğutabiliyor.Her ne fan olursa olsun yüksek ısılarda bu fanlar ses yapar.Isınan işlemci güçlü işlemcidir.Güçlü işlemciyede kötü fan koymazlar.Eğer ısınıyorsa fan gürültüsü mutlaka olur.Bu koşulda otomatikte veya performansta fan sesi duyulmayan laptop yok.Turboda zaten çoşar.Testler incelendiğinden ortam sıcaklığına bağlı olarak klavye ortalama 38-40 derece olur.Eğer işlemci kaynaklı çok ısınan bir laptopsa bu değer daha da artacaktır.Mühendisliğide iyi yapılamamışsa terletir.Thermal throttling işlemci kaynaklı olur.Test eden programlarda işlemciyi baz alır.Sistem genelini değil.İşlemci yüksek sıcaklıklarda performansını stabil tutamazsa bu oyunlarada etki eder.Fazla ısınan işlemci kendini limitler ve throttling yapar.Eğer işlemcinin mimarisi fosil değilse bir oyuncu laptopunada bunu koymayacakları için o işlemci muhtemelen güçlü olduğu için ısınıyordur.Güçlü ve ısınan işlemci yüksek watt çeker.Aksini ispat eden bir işlemci modeli önerebilirsin.Yüksek watt çektiği içinde kutuda gelen adaptör kimi zaman yetersiz gelebilir.Pildeyken de bu işlemciler genelde sömürür.En fazla 2 saat kullanabilirsin.Oyunlar hakkında da bu işlemcinin üzebileceği bir senaryo örneği gösterir misin?
Saygısızlık olmasında sanki chatgpt ile konuşuyormuşum gibi, laptoptan çıkan bir kullanım kılavuzu okuyormuş gibi hissediyorum şu yazdığınız sonuncuyu okurken. Bunu neden söylüyorum, okuyamadım yarısına kadar anca geldim biraz daha kısa veya daha az devrik kullanırsanız en azından uzunda yazarsanız okunabilir olur. Bir cümle diğerini zorla çekiştiriyormuş gibi geliyor. Saygısızlık olsun diye değil, gerçekten okuyamadım diye yazdım bunu tekrardan belirteyim. Konu içinde siz istediğiniz bilgiye inanabilirsiniz sıkıntı yok, benim bilgilerim doğrudan kullandığım cihazlardan elde edilmiş bilgilerdir. Forumdada az çok bilirler, bilmediğim ürün hakkında çok konuşmam alıcıyı yanlış yönlendirmemek için. Üsttede masaüstü ile karıştırmayın lafınıza cevaben yazıyorum Helios, Helios Neo Ve Nitro üçünüde kullandım. Ve farklı kasalarınıda farklı varyasyonlarda kullandım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,743
Üyeler
198,826
Son üye
denachy

Geri