Arkadaşlar konu vesilesi ile danışayım.
Aktif olarak 2k 180hz ips kullanıyorum. Hem tepki süresini hem görüntü kalitesini iyileştirmek için kafamda bi kenarda oled var. Acele etmiyorum ama beklesem de çok üst düzey modellere bütçe ayıramam, aradaki farka bile sistemde toparlamak isteyeceğim öncelikli şeyler var, kısaca 20k altını bekliyorum. Samsungun 180hz i var ama o kadar para verip sırf ips ten olede geçmek de istemiyorum, en azından 240-280hz istiyorum rekabetçi oyunlar için.
1. Bu model nasıl? Sırf oledse oled diye alıp pişman olmak istemiyorum. Gtg tepki süresi, giriş/çıkışlar ve görüntü kalitesi önemli. HDR, peak brightness, monitor kolu hiç önemli değil. Monitör kolu kullanıyorum, güncel monitörüm 300cd ben %70 ten yukarı neredeyse hiç çıkmıyorum, HDR direkt sevmem. Belki kırk yılın başı 1-2 filmde farklılık olsun diye açarım o kadar.
2. Oledlerde panel nesli muhabbeti vardı, bu kaçıncı nesil ve uzun ömürlülük açısından ne beklenebilir? Alırsam en az 3-4 sene hiç sorun yaşamamak isterim.
3. Hoparlörü var mı?
4. Fotosunda 26.5" yazmışlar, güncel ana monitörüm 27". İkisini yan yana uzatarak kullansam boyut farkı sırıtır mı? Sürekli kullanım için değil, arada F1 falan atarken nasıl olur onu merak ediyorum.
Yardımcı olabilen olursa sevinirim, gözüme çıtır kestirdim ama her şey tam oturmadan alıp sonra pişman olmak istemiyorum, yardımcı olabilen olursa sevinirim. İyi forumlar.