❌İndirim Bitti! Sparkle Intel Arc B580 Titan 12gb Gddr6 192bit Ekran Kartı 11.699tl

Destek aldilarsa B770 neden çıkarmadılar ya ya da c serisi kartlar bile duyurmadilar. Arc evet devam eder ama igpu olarak harici yapacaklarini ben sanmıyorum.
Ona bakarsak Nvidia da 6000 serisini erteledi hocam. Hem de İntel ile aynı sebepten, vram sorunu. Hani, çok garip anlamıyorum sizi.

Bir diğeri b770 resmi olarak iptal edilmedi. Bir açıklama yok. Bu da yanlış bilinen bir şey.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bakın, bu kart harika, senelerce sürücü desteği alır, herkes alsın demiyorum ben. Fiyatında, kullanım amacında alınması mantıklı bir kart diyorum sadece.

16gb modellerine gir bak. Belli ki çok bilmiyorsun, izah etmekle uğraşamam. Bol şans dostum
Senin yaşın kadar tecrübem var. 🤣 2001 den beri piyasayı takip ediyorum. 16gb kartlarla bu kartı kıyaslaman art niyet yada bilgisizliktir.

En son driverların kullanıldığı 9070 gre testinden aldım. 9800x3d işlemci de 4060ı kıl payı geçmiş. 7500f gibi işlemcide 4060 ın bile arkasına düşer.

Tamam bilmiyorsunuz ama iddia ettiğiniz şeyi az araştırıp öğrenin.

1783774067927.webp

Ekler

• 1783773931689.webp
    1783773931689.webp
    22.3 KB · Hit: 26
Son düzenleme:
Senin yaşın kadar tecrübem var. 🤣 2001 den beri piyasayı takip ediyorum. 16gb kartlarla bu kartı kıyaslaman art niyet yada bilgisizliktir.

En son driverların kullanıldığı 9070 gre testinden aldım. 9800x3d işlemci de 4060ı kıl payı geçmiş. 7500f gibi işlemcide 4060 ın bile arkasına düşer.

Tamam bilmiyorsunuz ama iddia ettiğiniz şeyi az araştırıp öğrenin.

Alıntıyı görüntüle
Yaşım kadar tecrüben olamaz. Aramızda 3-4 yaş vardır yoktur. Ben de 2007'den beri takip ediyorum. Attığın görseller geçen senenin sürücüleri. Şu an girip son 6 aydaki tüm benchmark video ve incelemelerini okuyabilirsin. Şu an birkaç niş sürücü ya da kütüphane sorunu yaşanan oyun hariç; B580 önde 8GB 5060'lardan.

Bilmiyorsun dediğim şey piyasa fiyatları. Sen gidip 16GB 5060 23-24 lirayken, yarı fiyatına satılan kartla kıyaslama yapıp bir de yüzün kızarmadan 8GB ekran kartıyla karşılaştırıyorsun. 8GB VRam 1080P'ye bile yetmiyor günümüzde.

Hani, gerçekten bilmiyorsun. Ne piyasa, ne fiyatlar, ne de kavramsal karşılaştırma hakkında en ufak bir bilgin yok.

Hata bende, laf anlatmaya çalışıyorum. Şu yazdıklarını Reddit'de yazmaya kalksan yılın troll'ü kabul edilirsin, ama hala uzatıyorsun.

Bol şans. 8GB ekran kartı önermeye devam et insanlara.

Okursun bir ara.

Son düzenleme:
Verdiğiniz rakama göre garantili bir kart alıyorsunuz ancak kartın fiyatı performansı düşük olduğu için bu şekilde yıllar önce çıkmış 6700 XT bu karttan daha iyi.

Ben de B580 12G ve 5060 8G arasında kaldım ne yapsam bilemiyorum.
Güncelde 5060 8G ile testleri yok.
1 sene öncesi 4060 ile karşılaştırma yapılmış ama aradan geçen zamanda çok fazla yazılım güncellemeleri geldi.
Varsa test izleyen buraya atabilir mi?

Yaşım kadar tecrüben olamaz. Ben de 2007'den beri takip ediyorum. Attığın görseller geçen senenin sürücüleri. Şu an girip son 6 aydaki tüm benchmark video ve incelemelerini okuyabilirsin. Şu an birkaç niş sürücü ya da kütüphane sorunu yaşanan oyun hariç; B580 önde 8GB 5060'lardan.

Bilmiyorsun dediğim şey piyasa fiyatları. Sen gidip 16GB 5060 23-24 lirayken, yarı fiyatına satılan kartla kıyaslama yapıp bir de yüzün kızarmadan 8GB ekran kartıyla karşılaştırıyorsun. 8GB VRam 1080P'ye bile yetmiyor günümüzde.

Hani, gerçekten bilmiyorsun. Ne piyasa, ne fiyatlar, ne de kavramsal karşılaştırma hakkında en ufak bir bilgin yok.

Hata bende, laf anlatmaya çalışıyorum. Şu yazdıklarını Reddit'de yazmaya kalksan yılın troll'ü kabul edilirsin, ama hala uzatıyorsun.

Bol şans. 8GB ekran kartı önermeye devam et insanlara.

Okursun bir ara.
Bu ara sistem toplamayı düşünüyorum.
Sizce 225F B580 mi yoksa 5060 8G mi?
7500F sistemler çok pahalıya geliyor bütçemi aşıyor 1TB SSD ile bütçe 43 bin

Verdiğiniz rakama göre garantili bir kart alıyorsunuz ancak kartın fiyatı performansı düşük olduğu için bu şekilde yıllar önce çıkmış 6700 XT bu karttan çok daha iyi.
Her seferinde aynı şeyi diyorum. Kimse B580 mucizevi bir kart demiyor. Ama 8GB bir kart almaktansa; 12GB VRam'e sahip olduğu için frame gen'i çok daha rahat yapabileceğiniz, sürücüleri aktif olarak güncellenen B580'i tercih etmeniz daha doğru diyorum.

İkinci el mi? Zaten 6700XT'ye de girmeyin, 13-14 liraya 6800XT'ler var. Burada ikinci el için değil, sıfır için konuşuyoruz.

Adamlar utanmadan 1080P'ye bile yetmeyen 8GB VRam'li 5060'ı 20 küsür liraya satıyor. Karşısında da VRam konusunda daha iyi, XeFG ile çok iyi çalışan bir B580 var yarı fiyatına.

Tercih edilir mi? Tabii ki edilir.

Adam geliyor, burada tamamen 20 sene öncesinde yaşanan bir olayın varsayımı ile daha 2 gün önce arrow lake'in igpu ve egpu'sundaki deeplink teknolojisine 15 milyar dolar yatırmış Intel için; "sürücü desteği kesilince görürüm sizi!" diye çığırtkanlık yapıyor.

Geçen senenin sürücü testlerinin sonucu atıyor. Benchmark videolarında dahi; 8GBRam yetmediği için; DLSS'in köklendiği benchmark sonuçlarını atack bana birazdan da.

Kimse burada; 16GB 5060 ya da 9060 için konuşmuyor. Elbette daha iyiler B580'den.

Ama 8GB? Hayır. Sene 2026.

Üstte attığım reddit linkinde silinmiş bir yorum var. Sahibi sildi. Tam olarak üstteki 2001'den beri piyasayı takip eden arkadaş ile aynı yorumu yazmıştı. Linç ettiler, silmek zorunda kaldı.

Burada da birileri linç etmeli ki, öğrensin, güncellensin.

Ne kadar köfte o kadar ekmek. Parası olan, bütçesini olan adam bu konuda değil zaten. İnsanlar yarı fiyatına 5060 8GB performansı almak istiyorsa, bunu anlamak için bu konuya geliyorlar. Karşılarında bir tane sürücü desteği çığırtkanı görmeleri hoş değil.

Her zaman dediğim gibi, B580'nin sürücü sorunu yaşadığı oyunlar *var*. Ancak, kullanım amacınız rekabetçi oyunlar ise; AAA oyunlarda da 12GB Vram gücünü alıp; 3X XeFG ile keyfimi sürerim; bütçem de bu kadar var; 8GB 5060 mı alsam bunu mu alsam? Diyenler için ben B580 diyorum.

Cevap yazılacak bir yanı yok. 8GB ekran kartı önermeye devam dostlar.

Ben de B580 12G ve 5060 8G arasında kaldım ne yapsam bilemiyorum.
Güncelde 5060 8G ile testleri yok.
1 sene öncesi 4060 ile karşılaştırma yapılmış ama aradan geçen zamanda çok fazla yazılım güncellemeleri geldi.
Varsa test izleyen buraya atabilir mi?

Bu ara sistem toplamayı düşünüyorum.
Sizce 225F B580 mi yoksa 5060 8G mi?
7500F sistemler çok pahalıya geliyor bütçemi aşıyor 1TB SSD ile bütçe 43 bin
8GB ekran kartına yatırım yapılmaz. B580 mucizevi bir şekilde harika bir kart değil. Tek artısı 12GB Vram ile yüksek ayarlarda temel FPS'i AAA oyunlarda 50-60 arasında alabildiği için 3X frame gen'den çok daha kolay güç alabilmesi ve base gücünün de rekabetçi oyunlar oynuyorsanız onlara da fazlasıyla yetmesi.

Amacınıza göre, oynadığınız oyunlara göre benchmark videolarını izleyin. Bu kart ömürlük, alayım 4-5 sene götürsün kartı değil. Muhtemelen 2 sene sonra 2. ele koyup, bütçeniz açılınca yerine bir o zamanın şu ana denk 9070 XT'sini ya da o anki muadili neyse onu koymanız gerekecek.

Ancak, kullanım amacınıza göre; gayet iş görebilecek bir kart. Sürücü desteği falan bunları düşünmeyin. Aksini savunan arkadaşların başka bir ağrısı var.

Son düzenleme:
Her seferinde aynı şeyi diyorum. Kimse B580 mucizevi bir kart demiyor. Ama 8GB bir kart almaktansa; 12GB VRam'e sahip olduğu için frame gen'i çok daha rahat yapabileceğiniz, sürücüleri aktif olarak güncellenen B580'i tercih etmeniz daha doğru diyorum.

İkinci el mi? Zaten 6700XT'ye de girmeyin, 13-14 liraya 6800XT'ler var. Burada ikinci el için, sıfır için konuşuyoruz.

Adamlar utanmadan 1080P'ye bile yetmeyen 8GB VRam'li 5060'ı 20 küsür liraya satıyor. Karşısında da VRam konusunda daha iyi, XeFG ile çok iyi çalışan bir B580 var yarı fiyatına.

Tercih edilir mi? Tabii ki edilir.

Adam geliyor, burada tamamen 20 sene öncesinde yaşanan bir olayın varsayımı ile daha 2 gün önce arrow lake'in igpu ve egpu'sundaki deeplink teknolojisine 15 milyar dolar yatırmış Intel için; "sürücü desteği kesilince görürüm sizi!" diye çığırtkanlık yapıyor.

Geçen senenin sürücü testlerinin sonucu atıyor. Benchmark videolarında dahi; 8GBRam yetmediği için; DLSS'in köklendiği benchmark sonuçlarını atack bana birazdan da.

Kimse burada; 16GB 5060 ya da 9060 için konuşmuyor. Elbette daha iyiler B580'den.

Ama 8GB? Hayır. Sene 2026.

Üstte attığım reddit linkinde silinmiş bir yorum var. Sahibi sildi. Tam olarak üstteki 2001'den beri piyasayı takip eden arkadaş ile aynı yorumu yazmıştı. Linç ettiler, silmek zorunda kaldı.

Burada da birileri linç etmeli ki, öğrensin, güncellensin.
nvidia yazılımda ve renderda hala çok önde yapılan işe göre değişir açıkcası sadece oyun ve 2k ise b580 tercih ederdim render edit vb. işler yapacaksam az biraz oyun oynayacaksan 5060 da götürür tabi ben ikinci el alırdım orası aynı, 12k böyle güçsüz kartlara bayılacak kadar zengin değilim

nvidia yazılımda ve renderda hala çok önde yapılan işe göre değişir açıkcası sadece oyun ve 2k ise b580 tercih ederdim render edit vb. işler yapacaksam az biraz oyun oynayacaksan 5060 da götürür tabi ben ikinci el alırdım orası aynı, 12k böyle güçsüz kartlara bayılacak kadar zengin değilim
Render işi yapan adamın 5060'la da işi olmaz hocam. Ben yapıyorum render, render cihazımda 4090 var. Render işi yapan adamlar 1080P render alıyorsa hobi için yapıyordur ki benim aldığım 1080P render'larda bile 8GB Vram yetmiyor.

Asıl 23-24 lirayı 8GB ekran kartına verecek kadar zengin olmamalısınız.

Son düzenleme:
valo değerleri nasıl?
Bu testler 1080P mi?
Ben 1080P sistem toplamayı düşünüyorum. 225F ya da 7500F alacağım ama asıl mesele şu; Nvidia yazılım olarak daha iyi, OBS Kayıt, Yayın, Blender, Unity, Adobe, Video edit vs. de kullanıyorum. Bu durumda elde şunlar var; 225F, 7500F, B580 12G, 5060 8G.
Nvidia yazılım desteği için aradaki farka değer mi? 1TB SSD 6000mhz ramli sistemlerde AMD 5060 ve İntel B580 arası neredeyse 7-8K fiyat farkı çıkıyor buna değer mi?

Bu testler 1080P mi?
Ben 1080P sistem toplamayı düşünüyorum. 225F ya da 7500F alacağım ama asıl mesele şu; Nvidia yazılım olarak daha iyi, OBS Kayıt, Yayın, Blender, Unity, Adobe, Video edit vs. de kullanıyorum. Bu durumda elde şunlar var; 225F, 7500F, B580 12G, 5060 8G.
Nvidia yazılım desteği için aradaki farka değer mi? 1TB SSD 6000mhz ramli sistemlerde AMD 5060 ve İntel B580 arası neredeyse 7-8K fiyat farkı çıkıyor buna değer mi?
Intel'de CUDA yok. En büyük eksiklik bu. Editlediğiniz videolar basit 1080P'ye kadar olan videolar ise 5060 8G daha iyi sonuç verir. Attığım video'da hem 1080P hem de 1440P vardı sanırım. OBS kayıt için zaten AV1 var ikisinde de. Unity'yi araştırın. Blender konusunda fikrim yok. Ama sizin kullanım senaryonuz için en azından RTX 5070 Ti'a çıkmayı düşünürdüm. Hem az para vereyim hem de all-arounder bir kartım olsun çok mümkün değil.

Intel'de CUDA yok. En büyük eksiklik bu. Editlediğiniz videolar basit 1080P'ye kadar olan videolar ise 5060 8G daha iyi sonuç verir. Attığım video'da hem 1080P hem de 1440P vardı sanırım. OBS kayıt için zaten AV1 var ikisinde de. Unity'yi araştırın. Blender konusunda fikrim yok. Ama sizin kullanım senaryonuz için en azından RTX 5070'e çıkmayı düşünürdüm. Hem az para vereyim hem de all-arounder bir kartım olsun çok mümkün değil.
Zaten ileri derece bir beklentim yok, hobi olarak yapıyorum bunları. Yapacağım video kaydı alıp 1080P'de videolar paylaşmak, bu arada video eşitlemek, bazen Blender ile 3D modelleme yapmak, Objeler tasarlamak falan. 225F, 7500F, B580, 50608G arasında Oyun oynarken kayıt almak istesem hangilerini tercih etmeliyiz? AM5 ileri dönük yükseltme kolay ama İntel Ultra serisi de aşağı kalmıyor ama daha ucuza mal oluyor. Daha 1 ay önce 30 bin ₺'ydi 225F B580

Render işi yapan adamın 5060'la da işi olmaz hocam. Ben yapıyorum render, render cihazımda 4090 var. Render işi yapan adamlar 1080P render alıyorsa hobi için yapıyordur ki benim aldığım 1080P render'larda bile 8GB Vram yetmiyor.

Asıl 23-24 lirayı 8GB ekran kartına verecek kadar zengin olamamalısınız.
Öyle düşünme arkadaşım fotoğraf çekimi edit vs kullandığı uygulamaları 3050ti gibi vasat bir ekran kartıyla yaparken 5060 geçiş yaptı ve çok fark gördü, çok memnun olduğunu söylüyor. Herkesin bütçesi kısıtlı. Render da 5060 ile b580 arasında dağlar kadar fark olduğuna eminim.

Öyle düşünme arkadaşım fotoğraf çekimi edit vs kullandığı uygulamaları 3050ti gibi vasat bir ekran kartıyla yaparken 5060 geçiş yaptı ve çok fark gördü, çok memnun olduğunu söylüyor. Herkesin bütçesi kısıtlı. Render da 5060 ile b580 arasında dağlar kadar fark olduğuna eminim.
3050 Ti'dan 5060'a geçen birinin çok büyük fark hissetmesi gayet normal. Arada hem mimari hem de ham GPU gücü açısından ciddi bir nesil farkı var. Ancak bu, aynı fiyat bandındaki B580 ile 5060 arasında da aynı farkın olduğu anlamına gelmez.

Render performansı kullanılan yazılıma göre değişiyor. Premiere Pro, FFmpeg ve HandBrake gibi uygulamalarda Intel Arc'ın medya motoru (Quick Sync) oldukça güçlü ve bazı testlerde B580, 5060 ile başa baş hatta önde olabiliyor. DaVinci Resolve Studio, Topaz Video AI veya CUDA ağırlıklı işlerde ise 5060 avantajlı.

Yani "5060 renderda B580'ü dağlar kadar geçiyor" demek doğru değil. Senaryoya göre biri öne çıkabiliyor, ama aralarında her yazılım için devasa bir fark yok.

Arkadaşlar. Ben 5060 kötü bir kart demiyorum. 5060 8G'nin olması gereken fiyat 12-13 lira diyorum. Bunun üstü verilmez, bunun üstüne bir şeyler koyacak adam 16G'ye bakmalı diyorum. Bu kadar. 8GB Vram'li bir alet önermek, 2026 senesinde 1080P'ye bile yetmezken; ileride size frame gen bile yaptırmaz diyorum. Sürücü desteğinden de korkmayın, çığırtkanlık yapanları ciddiye almayın diyorum.

Allasen, dediğimde tek 1 mantıksız şey var mı? Yok.

Bu konuya gelip, okuyacak arkadaşlara verdiğim cevaplar yeterlidir. Keza, internet çağı; herkes youtube'a RTX 5060 8GB vs B580 yazıp, son aylardaki videoları izleyebilirler sonuçta.

Ve yine, spesifik programda çalışan arkadaşlar, sonuçlara yine bakabilirler.

@donanimmsever denen arkadaşa da engelimi attım. Böyle insanları görüp, ardı ardına cevap vermeye gerek yok.

Herkese iyi günler.

Geri