❌İndirim Bitti! Sparkle Intel Arc B580 Titan 12gb Gddr6 192bit Ekran Kartı 11.699tl

bende aynı durumdaydım aldım bende 1 tane vidyo karşılaştırmalarına baktım 9060xt ile arasında %15 %20 fark var fiyatı yarı yarıya ucuz bence mantıklı seçim yaptık umarım pişman olmayız
Kullanıcının beklentisi önemli olan işte karttan ne bekliyorsun ona karar verdiysen pişman olmazsın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

B580lerde mesela hiç driver sorununa ben rastlamadım kullanirken uygulaması da basit sade

Gayet iyi. Bu civarlarda ekran kartı ihtiyacım olsaydı şu an hazırlanıyor aşamasındaydı ürün.

Unuttum yazmayı,XeSS dlss kadar olmasada gelişiyor bu fiyata alin geçin hatta bu kart 2 hafta öncesine kadar 11k idi.limited edition versiyonu
Xess bence dlss den iyi. Ben rekabetçi oyunlarda hep xess açarım çünkü dlss görüntüyü aşırı smooth hale sokuyor. Görmen gereken öğelerle arkaplan öğeleri karışıyor. Xess bence çok daha iyi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Optiscaler xefg araştırın. Hemen her oyunda size 9 10 ms frame gecikmesi ile 150 fps aldıracak bir yöntem.

Haftaya beyazı girerse ben de aranıza katılacağım.

Hocam bütçenize göre 2. Ele yönelmeni öneririm

Hocam bütçenize göre 2. Ele yönelmeni öneririm
2. el piyasası özellikle geçen seneye göre çok pisleşmiş durumda. Güvenlik etiketi dahi olmayan 6800XT'lere 16 bin lira fiyat biçiyorlar. Pazarlık hak getire. Satıcılar kaba.

Hiç kimsenin ağız kokusu çekilmez durumda 2.elde şu an.

Intel ekran kartı almak büyük hata. 12 bin den fazla veemiyorsanız gidin ikinci el 9060xt veya 5060 alın rahat edin.

Yapay zeka yüzünden Intel oyuncu için ekran kartı b770 çıkartmadı. 3. Nesil kartları oyuncular için çıkarrmazsa buraya yazmayın şu oyun çalışmıyor diye. Yeni seri çıkmazsa sürücü desteği yüzüden yeni oyunlarda sorun çıkma ihtimali var. Akıl verenler yazar sürücüleri o zaman.

2000 öncesi i740 çıkarıp bir anda ekran kartı üretmeyi bırakmıştı. Arc serisi pek parlak gitmiyor. İptal olma ihtimali var.

Son düzenleme:
Intel ekran kartı almak büyük hata. 12 bin den fazla veemiyorsanız gidin ikinci el 9060xt veya 5060 alın rahat edin.

Yapay zeka yüzünden Intel oyuncu için ekran kartı b770 çıkartmadı. 3. Nesil kartları oyuncular için çıkarrmazsa buraya yazmayın şu oyun çalışmıyor diye. Yeni seri çıkmazsa sürücü desteği yüzüden yeni oyunlarda sorun çıkma ihtimali var. Akıl verenler yazar sürücüleri o zaman.

2000 öncesi i740 çıkarıp bir anda ekran kartı üretmeyi bırakmıştı. Arc serisi pek parlak gitmiyor. İptal olma ihtimali var.

Saydığın ekran kartlarının 2. elleri 17 ila 20 arasında.

Ne bu agresiflik anlamadım. Herkes bütçesine göre seçiyor. Bu kartı alan adamın bu kartı kullanabileceği ömür 2 sene falan (yeni çıkacak oyunlar için, bir çoğu için çok daha uzun). 2 sene sonra zaten 2. elde satıp güncel bir şeye geçecek. 2-3 sene sürücü desteği sorunu yaşamaz kimse merak etme.

Adam bunun yerine gidip 8GB 5060 mı alsın? 8GB 9060 mı alsın? Komikliğe gerek yok. Buradaki herkes ister gidip 9060XT 16GB alsın ya da 16GB 5060 alsın hatta herkes herhalde bütçem açılsa da bir 9070 XT alsam diyordur.

Olay burada beklenti. Kimse bu mucizevi bir kart demiyor. Sakin.

Bu tarz kartlar neyi istediğini bilen insanların kartları. Adamın oynadığı oyunlar belli-başlı şeyler ise ve bu kart yetiyorsa; alır geçer. Bu kadar basit.

Son düzenleme:

Hocam ikinci el bakacaksam giderim yine arc b580 alırım

Arc B580 yerine 5060 tercih etmen gariptir doğrusu

Hocam ayrıca Intel çok köklü bir marka hatırlatayım

Eski Driver problemlerinin %90'nı artık yok bundan söz etmeniz bile saçma

Adamlar ultra serisi işlemcilere mfg getirdi haberin yok

Ve ayrıca hocamın dediği gibi xess 3 dlss'den bile iyi

İptal olma ihtimali var derken?!

Saydığın ekran kartlarının 2. elleri 17 ila 20 arasında.

Ne bu agresiflik anlamadım. Herkes bütçesine göre seçiyor. Bu kartı alan adamın bu kartı kullanabileceği ömür 2 sene falan. 2 sene sonra zaten 2. elde satıp güncel bir şeye geçecek. 2-3 sene sürücü desteği sorunu yaşamaz kimse merak etme.

Adam bunun yerine gidip 8GB 5060 mı alsın? 8GB 9060 mı alsın? Komikliğe gerek yok. Buradaki herkes ister gidip 9060XT 16GB alsın ya da 16GB 5060 alsın hatta herkes herhalde bütçem açılsa da bir 9070 XT alsam diyordur.

Olay burada beklenti. Kimse bu mucizevi bir kart demiyor. Sakin.

Bu tarz kartlar neyi istediğini bilen insanların kartları. Adamın oynadığı oyunlar belli-başlı şeyler ise ve bu kart yetiyorsa; alır geçer. Bu kadar basit.
Bence bunun yerine 8GB 5060ı geçtim 5050 bile alınır. Ekran kartı için sürücü desteği ne demek bilen biri anlar o mesajda demek istediği şeyi. Zamanında AMD yeni mimariye geçerken de eski kartlara çok az destek vermişti 5 senelik kart CS:GO da siyah ekran veriyordu ETS2 yi de aynı sebeple oynatmıyordu oyunların büyük çoğunluğu bu şekildeydi ve AMD hiçbir düzeltme yollamadı karta. Şuan aradan 10 sene geçti hala yollamamıştır.

Intel seneye burada kâr yok dese fişi çekse de bu kartları sallamaz yeni mimari geliştirdik dese de bu kartları sallamaz, adamın oynadığı o belli başlı oyunlar da bir güncelleme ile oynanamaz hale gelir. Dua edin intel o durumda kartınıza güncelleme versin.

Bence bunun yerine 8GB 5060ı geçtim 5050 bile alınır. Ekran kartı için sürücü desteği ne demek bilen biri anlar o mesajda demek istediği şeyi. Zamanında AMD yeni mimariye geçerken de eski kartlara çok az destek vermişti 5 senelik kart CS:GO da siyah ekran veriyordu ETS2 yi de aynı sebeple oynatmıyordu oyunların büyük çoğunluğu bu şekildeydi ve AMD hiçbir düzeltme yollamadı karta. Şuan aradan 10 sene geçti hala yollamamıştır.

Intel seneye burada kâr yok dese fişi çekse de bu kartları sallamaz yeni mimari geliştirdik dese de bu kartları sallamaz, adamın oynadığı o belli başlı oyunlar da bir güncelleme ile oynanamaz hale gelir. Dua edin intel o durumda kartınıza güncelleme versin.
Hocam ben 32 yaşındayım. İlk kullandığım ekran kartı da 2004 yılında MX400'dü. Sonraki de hatta FX 5200. 2010 senesinden beri de kullanmadığım ekran kartı marka modeli yoktur. Adını sanını duymadığınız custom bios, sürücülerle, modelini duymadığınız ekran kartlarını uzun uzun kullanmış; zamanında forumdh'de de moderatörlük yapmış birisiyim.

Sayılan dönemleri birebir yaşamış, github'da ve stackoverflow'da custom bios'ların havada uçuştuğu dönemi de birebir yaşadım. Ve o döneme ait hatırladığım en net şey şu: yaşanan olayların tamamının çok çok basit çözümleri vardı ancak Türkiye'de bunu sunabilecek bir kanal yoktu. Rus forumlarında, stack'de hepsinin açıklaması ve çözümü vardı. Bu işin AMD tarafı.

Şu olayın Intel hater'lığından başka bir açıklaması yok. Intel daha hala 5 sene önceki iGPU'larına bile sürücü desteği veriyor. Burada gelmiş direkt ürün olan, piyasaya sürüleli 1 sene olmuş-olmamış bir ekran kartına sürücü desteği sorunu yaşanabilir diyorsunuz. Ben de içeriden birisi değilim, yaşanamaz diyemem. Ama yaşanma ihtimalinin de çok çok düşük olduğunu çok iyi biliyorum.

5050 alın lütfen.

Son düzenleme:
Kartı 2 aydır kullanıyorum mc hariç gayet güzel performans veriyor.Mc de rx 580 in yüzde 10 fazlasını falan veriyor.

Tek sorunu quest modelleri için vr desteği yokmuş.Virtual desktop ile çözülebiliyormuş sanırım.Bende pico 4 ultra var pico connect ile sorunsuz çalışıyor Av1 de çalışıyor

Geri