Tam dediğim şey de o zaten. 3050'den 5060'a geçen uçurum gibi farkı zaten görür eşekten inip ata binmek olmuş zaten bu.3050 Ti'dan 5060'a geçen birinin çok büyük fark hissetmesi gayet normal. Arada hem mimari hem de ham GPU gücü açısından ciddi bir nesil farkı var. Ancak bu, aynı fiyat bandındaki B580 ile 5060 arasında da aynı farkın olduğu anlamına gelmez.
Render performansı kullanılan yazılıma göre değişiyor. Premiere Pro, FFmpeg ve HandBrake gibi uygulamalarda Intel Arc'ın medya motoru (Quick Sync) oldukça güçlü ve bazı testlerde B580, 5060 ile başa baş hatta önde olabiliyor. DaVinci Resolve Studio, Topaz Video AI veya CUDA ağırlıklı işlerde ise 5060 avantajlı.
Yani "5060 renderda B580'ü dağlar kadar geçiyor" demek doğru değil. Senaryoya göre biri öne çıkabiliyor, ama aralarında her yazılım için devasa bir fark yok.
Arkadaşlar. Ben 5060 kötü bir kart demiyorum. 5060 8G'nin olması gereken fiyat 12-13 lira diyorum. Bunun üstü verilmez, bunun üstüne bir şeyler koyacak adam 16G'ye bakmalı diyorum. Bu kadar. 8GB Vram'li bir alet önermek, 2026 senesinde 1080P'ye bile yetmezken; ileride size frame gen bile yaptırmaz diyorum. Sürücü desteğinden de korkmayın, çığırtkanlık yapanları ciddiye almayın diyorum.
Allasen, dediğimde tek 1 mantıksız şey var mı? Yok.
Bu konuya gelip, okuyacak arkadaşlara verdiğim cevaplar yeterlidir. Keza, internet çağı; herkes youtube'a RTX 5060 8GB vs B580 yazıp, son aylardaki videoları izleyebilirler sonuçta.
Ve yine, spesifik programda çalışan arkadaşlar, sonuçlara yine bakabilirler.
@donanimmsever denen arkadaşa da engelimi attım. Böyle insanları görüp, ardı ardına cevap vermeye gerek yok.
Herkese iyi günler.
bu kartı düşünenlerin çogu sıfır almak istiyenler 2. ellerden çok yara goren insanlar var yakın zaman ben telefon aldım aldıgım gune lanet olsun,Verdiğiniz rakama göre garantili bir kart alıyorsunuz ancak kartın fiyatı performansı düşük olduğu için bu şekilde yıllar önce çıkmış 6700 XT bu karttan daha iyi.
ben boyle bir karşılaştırma vidyosu buldum yeni paylaşılmış fakat güncelmi bilemedimBen de B580 12G ve 5060 8G arasında kaldım ne yapsam bilemiyorum.
Güncelde 5060 8G ile testleri yok.
1 sene öncesi 4060 ile karşılaştırma yapılmış ama aradan geçen zamanda çok fazla yazılım güncellemeleri geldi.
Varsa test izleyen buraya atabilir mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu ara sistem toplamayı düşünüyorum.
Sizce 225F B580 mi yoksa 5060 8G mi?
7500F sistemler çok pahalıya geliyor bütçemi aşıyor 1TB SSD ile bütçe 43 bin
Dota dediğim oyun Lol gibi Moba oyun çok büyük grafik gerektiren bir oyun değil ki. Zaten işlemcin gayet yeterliDota 2 için alacaktım bu kartı, işlemci 7800x3d düşünüyordum. Dota cok ekran kartı kullanmıyor 2k da max ayarlarda 200+ fps alamaz mıyım acaba.
Elimde 9850x3d de var da overkill olur diye 7800x3d ye düşürmeyi planlıyordum.
Konudaki tartışma kafamı bayağı karıştırdı.
Testler DDR4 sistemler ile yapılmış baktım buna geçen hafta. GDDR6 vs GDDR7 DDR4'de yer yer birbirine eşit. Ama merak ettğim sıfır sistemde DDR5'te 6000MHZ ram ile 225F vs 7500F sistem farkı. Test siteleri falan vardı onları da unuttum şu ara sadece Youtube testleri bakıyorum.bu kartı düşünenlerin çogu sıfır almak istiyenler 2. ellerden çok yara goren insanlar var yakın zaman ben telefon aldım aldıgım gune lanet olsun,
sıfır urunle 2. el ürünlerıde karşılaştırmak ayrı bir saçmalık bence.
ben boyle bir karşılaştırma vidyosu buldum yeni paylaşılmış fakat güncelmi bilemedim
Yaşım kadar tecrüben olamaz. Aramızda 3-4 yaş vardır yoktur. Ben de 2007'den beri takip ediyorum. Attığın görseller geçen senenin sürücüleri. Şu an girip son 6 aydaki tüm benchmark video ve incelemelerini okuyabilirsin. Şu an birkaç niş sürücü ya da kütüphane sorunu yaşanan oyun hariç; B580 önde 8GB 5060'lardan.
Bilmiyorsun dediğim şey piyasa fiyatları. Sen gidip 16GB 5060 23-24 lirayken, yarı fiyatına satılan kartla kıyaslama yapıp bir de yüzün kızarmadan 8GB ekran kartıyla karşılaştırıyorsun. 8GB VRam 1080P'ye bile yetmiyor günümüzde.
Hani, gerçekten bilmiyorsun. Ne piyasa, ne fiyatlar, ne de kavramsal karşılaştırma hakkında en ufak bir bilgin yok.
Hata bende, laf anlatmaya çalışıyorum. Şu yazdıklarını Reddit'de yazmaya kalksan yılın troll'ü kabul edilirsin, ama hala uzatıyorsun.
Bol şans. 8GB ekran kartı önermeye devam et insanlara.
Okursun bir ara.
Ama tüm kartları 16 yerine 32 gb yapıp pro b70 adı ile profesyonel kullanım için satıyorlar.Ona bakarsak Nvidia da 6000 serisini erteledi hocam. Hem de İntel ile aynı sebepten, vram sorunu. Hani, çok garip anlamıyorum sizi.
Bir diğeri b770 resmi olarak iptal edilmedi. Bir açıklama yok. Bu da yanlış bilinen bir şey.
Bakın, bu kart harika, senelerce sürücü desteği alır, herkes alsın demiyorum ben. Fiyatında, kullanım amacında alınması mantıklı bir kart diyorum sadece.
kral yazdıklarını okumadım ama 2001'de DHforum'a katılman neyi kanıtlıyor daha bilgili veya daha yüksek iq seviyesinde mi oluyorsun? veya bu hava atılacak bir şey mi? komik benceAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Tarihlere iyi bak. Techpowerup bilmiyor sen daha iyi biliyorsun.
8GB VRam 1080P'ye bile yetmiyor günümüzde. En yüksek kalitede oynamak zorunda değilsin. 12gb ram avantajlı ama gpu su rtx 4060 ayarında.
Bak bakalım ultra ile medium arasında kayda değer bir fark var mı?
En yüksek kalitede oynuyacağım diye diretirsen 12gb da 1080p de bile yetmeyecek.
Ezbere tutturmuşsunuz 8gb yetmiyor. Kaliteyi en sona alırsan 12gb da yetmez. Rt ile 1080p de 11872 gözüküyor ama 12gb kartla sorun yaşarsın. Takılmalar başlar. Tecrübeli olanlar bilir.
8gb günümüzde medium high gayet güzel sorunsuz oynatıyor. 12gb diye intel kart alınmaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!
James bond da medium ile ultra arasındaki farkı oynarken görebilene kartal göz ünvanı vericem. Ekran görüntüsünde bile fark çok çok az.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Dedim ben ama üstte, geçen senenin benchmark'ları arasından, her mesajda da yazdığım "sürücü sorunu yaşadığı oyunlar var" dediklerimden birini atacak biliyorum ben diye.kral yazdıklarını okumadım ama 2001'de DHforum'a katılman neyi kanıtlıyor daha bilgili veya daha yüksek iq seviyesinde mi oluyorsun? veya bu hava atılacak bir şey mi? komik bence![]()
daha az tdp olduğunu nerde gördün hocam kıyas yapan bir yer var mı ben soğutma tasarımından dolayı diye biliyorum5060 8GB desek daha doğru. 4060 karşılaştırması 1 sene önceki driver'ları ile.
Kart güzel kart. Stok Intel kartından performans olarak farkı yok. Ama daha az TDP ile 6-7 derece daha serin çalışıyor.
Rengi sizi bozmazsa alın geçin.
Ekleme: Bu kart XeFG ve optiscaler kullanımı ile çok çok güzel 2K'da sonuçlar alabiliyor. Ama bence pek de taktım, sürücü kurdum, her şeye hazırım kullanıcısına hitap etmiyor.
Bu kartı lütfen güncel işlemciye sahip olanlar ve anakartında ReBar desteği olanlar satın alsın.
En düşük 5600 işlemci veya muadili ile kullanmanız gerek çünkü işlemci ile çok bilgi alışverişi yapan bir kart.
Driver'lar geçen seneye göre çok daha iyi deniyor. Ama hala driver sorunlu olduğu bazı oyunlar var. Özellikle Capcom oyunlarını pek sevmiyor.
Ne güzel kendini ifade etmişsin. Tebrik ediyorum.Ya ne kadar sorunlu insanlarsınız. Yapay zeka gelişiyor ama siz hala gelişemediniz. Bilmediğiniz emin olmadığınız sorularınızı gidin basit bir yapay zeka araştırmasıyla öğrenin ve ona göre seçin alacağınız kartı. Yok 4060 yok 5060 seviyesinde yok buna driver gelmez, ne kadar cahilsiniz ya.
Senin önyargılı olmanı kanıtlıyor. Okumadan ahkam kesebiliyorsun. Bravo!!!kral yazdıklarını okumadım ama 2001'de DHforum'a katılman neyi kanıtlıyor daha bilgili veya daha yüksek iq seviyesinde mi oluyorsun? veya bu hava atılacak bir şey mi? komik bence![]()
Dedim ben ama üstte, geçen senenin benchmark'ları arasından, her mesajda da yazdığım "sürücü sorunu yaşadığı oyunlar var" dediklerimden birini atacak biliyorum ben diye.
Dediklerimi hala anlamamış. Sen alıntıladın diye gördüm, yoksa engeli atmıştım.
Tek dediğim şey, kartın fiyatı iyi, sürücü sorunu yaşadığı spesifik oyunlar var; kullanım amacınıza göre gayet güzel kart demekti.
2. hesabım bak bu da benim. İlkini hala bulamadım, 2006 senesinde katılmıştım ben de. Bu bir kıstas olsa keşke. 1 sene teknolojik gelişmelere ara vermek buradaki seneyi tamamen anlamsız kılıyor.
Bu forumda engellediğim ilk kişisin. Hak ettiğine eminim ama.
Alıntıyı görüntüle
Hocam bilmeden konuşmayın.Ne güzel kendini ifade etmişsin. Tebrik ediyorum.
Senin önyargılı olmanı kanıtlıyor. Okumadan ahkam kesebiliyorsun. Bravo!!!
8gb yetmiyor diye iddian vardı. B580 nin 12gb olması çok bişey ifade etmiyor. 4060 civarı performans veriyor. Yakıt deposu büyük araba daha hızlı gitmiyor. Tutturmuşsunuz 8gb yetmiyor. Herşeyi köklersen 12gb da yetmez. Cevap veremeyen acizlerin yaptığı iki hakaret vardır.
1. hakaret
2.engellemek
bunlardan çokça mevcut. Karakter meselesi. Şimdiye kadar okuduğum tüm tartışmalarda haksız olduğunu kabul eden görmedim. Ama hemen hemen hepsinde hakaret vardır. Karakteri oturmamış kişilerin acizlik örneğidir.
Ayrıca 1 yıl önceki verilerle konuşma artık arc b580 nadiren rx 9060 XT 16 GB ile aynı performansı verdiği bile oluyorNe güzel kendini ifade etmişsin. Tebrik ediyorum.
Senin önyargılı olmanı kanıtlıyor. Okumadan ahkam kesebiliyorsun. Bravo!!!
8gb yetmiyor diye iddian vardı. B580 nin 12gb olması çok bişey ifade etmiyor. 4060 civarı performans veriyor. Yakıt deposu büyük araba daha hızlı gitmiyor. Tutturmuşsunuz 8gb yetmiyor. Herşeyi köklersen 12gb da yetmez. Cevap veremeyen acizlerin yaptığı iki hakaret vardır.
1. hakaret
2.engellemek
bunlardan çokça mevcut. Karakter meselesi. Şimdiye kadar okuduğum tüm tartışmalarda haksız olduğunu kabul eden görmedim. Ama hemen hemen hepsinde hakaret vardır. Karakteri oturmamış kişilerin acizlik örneğidir.