Bu HDR İçin Min 400 500 Nit Parlaklık Olayi Nedir?

Hocam arkadaşın ilerde almayı düşündüğü model şu

Hocam monitörler için genelleme yapmak yanlıştır

Bu videodaki verilere göre konuşmak lazım
Attığın modelde de IPS glow, blooming gibi sorunlar var ve mat kaplama kullanıyor. Tepki süresi de ortalama. Görüş açısı oled kadar iyi değil. Kontrast oranı ve siyah derinliği oled kadar iyi değil. Burada yanlış bir bilgi yok.

Monitors unboxed iyi bir incelemeci ama hataları oluyor mesela MSI versiyonu için iyi bir Mini LED demişti.

Rtıngs yaptığı testlerde sorunlu olduğunu gösterdi

Ayrıca varsa hata söyleyebilirsin genelleme yapma yanlış bilgi verme gibi şeyler dışında başka bir şey dememişsin.

Geri kalanı?
Kontrast oranı bu modelde Oled'e göre o kadar iyi değil ama sen genelleme yaparak bunu iyi göstermişsin
Geri kalanını da yazdım mesajda zaten düzenledim tekrar bak

Mini led kontrast oranı iyi dedim oled kadar iyi demedim zaten okuman varsa oled için sonsuz kontrast oranı yazdım mini led için yüksek kontrast oranı yazdım. Ya Sonsuz ve yüksek ayrımını bilmiyorsun ya da yanlış okumuşsun yazdıklarımı.

Ayrıca bu fiyatta dual mod oled monitör de yok o yüzden bu fiyata oled almaktansa daha iyi bir seçenek miniled dual mod monitör
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Attığın modelde de IPS glow, blooming gibi sorunlar var ve mat kaplama kullanıyor. Tepki süresi de ortalama. Görüş açısı oled kadar iyi değil. Kontrast oranı ve siyah derinliği oled kadar iyi değil. Burada yanlış bir bilgi yok.

Monitors unboxed iyi bir incelemeci ama hataları oluyor mesela MSI versiyonu için iyi bir Mini LED demişti.

Rtıngs yaptığı testlerde sorunlu olduğunu gösterdi

Ayrıca varsa hata söyleyebilirsin genelleme yapma yanlış bilgi verme gibi şeyler dışında başka bir şey dememişsin.
Hocam sözü kısa kestim çok takma
Yinede siz kaynak vererekten bu bilgileri söylemeye özen gösterin

Ayrıca bu fiyatta dual mod oled monitör de yok o yüzden bu fiyata oled almaktansa daha iyi bir seçenek miniled
Dual mode modellerin çok büyük bir çoğunluğunda tam sayı ölçeklendirme yok 1080p de native 1080p monitör kadar iyi değiller. 27'' 1080p monitör > dual 1080p monitör

27'' 1080p zaten yeterince bulanık dual mode daha da kötü yani pazarlama sayılır hz artırma sı güzel ama görüntüsü bayağı kötü

Ayrıca bu fiyatta dual mod oled monitör de yok o yüzden bu fiyata oled almaktansa daha iyi bir seçenek miniled dual mod monitör

Hocam sözü kısa kestim çok takma
Yinede siz kaynak vererekten bu bilgileri söylemeye özen gösterin
Her şeye kaynak atmak zorunda değilim etiketlendim diye yazıyorum pek monitörlere bakma fırsatım olmuyor. Foruma yeni katılmışsın ben zaten zamanında bol bol kaynak paylaştım beni bilen biliyor zaten. Bu yüzden senin için kaynak atıcam.

Ölçekleme problemi:
14216.webp

Dual mode modellerin çok büyük bir çoğunluğunda tam sayı ölçeklendirme yok 1080p de native 1080p monitör kadar iyi değiller. 27'' 1080p monitör > dual 1080p monitör

27'' 1080p zaten yeterince bulanık dual mode daha da kötü yani pazarlama sayılır hz artırma sı güzel ama görüntüsü bayağı kötü
Yani elbette öyledir ama @hekimoğlu adayı nın kullanım alanı bu arasıra valorant oynamak için arasıra da video vs izlemek için istiyor ondan dual mod var diye bu monitörü övüyorum yoksa oled daha iyi olabilir

Senin dediklerine göre söylüyorum bu fiyata 4k oled yok

Öncesinde konu açmıştı ondan biliyorum

Yani elbette öyledir ama @hekimoğlu adayı nın kullanım alanı bu arasıra valorant oynamak için arasıra da video vs izlemek için istiyor ondan dual mod var diye bu monitörü övüyorum yoksa oled daha iyi olabilir

valo lol hikaye oyunları falan indie oyunlar genel kullanım amacım olduğu için dual mode mantıklı geliyordu ama simdiki monitörüm planlardan çok erken bozuldu 1 tane 2k ya ıps alıcam ileride de 4k monitör alıcam .

Yani elbette öyledir ama @hekimoğlu adayı nın kullanım alanı bu arasıra valorant oynamak için arasıra da video vs izlemek için istiyor

Benim söylediklerimde bir sorun yok almadan önce bilsin diye söylüyorum sonra blooming, IPS glow görünce şaşırmasın. Oled diyince sadece siyahlar siyah ile bitmiyor. Ekrandaki kullanılan yüzey bile farklı görüntüye etkisi çok. Piksellerin anında renk değiştirmesi bile bulanıklığı azalttığından görüntü hareket halinde daha net oluyor. İndirimle 32k ya 4k oled iniyor 25k 4k Mini led alacağıma biraz daha ekler 4k oled alırım.

valo lol hikaye oyunları falan indie oyunlar genel kullanım amacım olduğu için dual mode mantıklı geliyordu ama simdiki monitörüm planlardan çok erken bozuldu 1 tane 2k ya ıps alıcam ileride de 4k monitör alıcam .
Dual mode iyi çalışmıyor çoğu monitörde. Çok güvenme yani hiç olmamasından iyidir diye alabilirsin ama bel bağlama 1080p 27'' monitörden bile bulanık olacak.

Benim söylediklerimde bir sorun yok almadan önce bilsin diye söylüyorum sonra blooming, IPS glow görünce şaşırmasın. Oled diyince sadece siyahlar siyah ile bitmiyor. Ekrandaki kullanılan yüzey bile farklı görüntüye etkisi çok. Piksellerin anında renk değiştirmesi bile bulanıklığı azalttığından görüntü hareket halinde daha net oluyor. İndirimle 32k ya 4k oled iniyor 25k 4k Mini led alacağıma biraz daha ekler 4k oled alırım.

Dual mode iyi çalışmıyor çoğu monitörde. Çok güvenme yani hiç olmamasından iyidir diye alabilirsin ama bel bağlama 1080p 27'' monitörden bile bulanık olacak.
Hocam 11k fark ödemek yerine işlemci veya hoparlör, mouse, klavye vs yükseltilebilir, oled ile miniled arasında çok büyük fark yaşayacağını zannetmiyorum

Ayrıca fiyatlar eskisi gibi değil

1000018282.webp

Son düzenleme:
Hocam 7k fark ödemek yerine işlemci veya hoparlör, mouse, klavye vs yükseltilebilir, oled ile miniled arasında çok büyük fark yaşayacağını zannetmiyorum
Dediğin mantıklı ama OLED senin yapacağın mouse ve klavye yükseltmesinden daha etkili. En basitinden tepki süresi, ghosting ve bulanıklılık.

Mesela senin önerdiğin modelden örnek verelim. Fast modunda ortalama 7ms tepki süresine sahip. Eğer overdrive faster yaparsan overshoot oluyor. En dengeli si Fast modu. Bir de oled monitörün tepki süresine bakalım tablo yemyeşil.
14217.webp
14218.webp
14219.webp

14221.webp
14223.webp
14222.webp

14225.webp
14224.webp

Görüntü doğruluğu testinde renk sıcaklığı, gama takibi, dEITP gibi bir çok alanda genel olarak önde çıkmış.
14227.webp
14226.webp

Hocam 11k fark ödemek yerine işlemci veya hoparlör, mouse, klavye vs yükseltilebilir, oled ile miniled arasında çok büyük fark yaşayacağını zannetmiyorum

Ayrıca fiyatlar eskisi gibi değil

Alıntıyı görüntüle

20 günde 4 kere indirime girdi gigabyte.

Ekler

• 14221.webp
    14221.webp
    166.5 KB · Hit: 3
  • 14223.webp
    14223.webp
    167.9 KB · Hit: 1
  • 14222.webp
    14222.webp
    167.2 KB · Hit: 5
Dediğin mantıklı ama OLED senin yapacağın mouse ve klavye yükseltmesinden daha etkili. En basitinden tepki süresi, ghosting ve bulanıklılık.

Mesela senin önerdiğin modelden örnek verelim. Fast modunda ortalama 7ms tepki süresine sahip. Eğer overdrive faster yaparsan overshoot oluyor. En dengeli si Fast modu. Bir de oled monitörün tepki süresine bakalım tablo yemyeşil.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Görüntü doğruluğu testinde renk sıcaklığı, gama takibi, dEITP gibi bir çok alanda genel olarak önde çıkmış.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

20 günde 4 kere indirime girdi gigabyte.
Hocam Max 4k oled'e 31 bin TL verilir şimdiki fiyatlar çok uçuk dediğiniz gibi indirime girerse alınabilir

Hocam biraz da şimdiyi konuşalım sizce hocamızın dediği bu monitör mantıklı mıdır

Son düzenleme:
Hocam Max 4k oled'e 31 bin TL verilir şimdiki fiyatlar çok uçuk dediğiniz gibi indirime girerse alınabilir
25k mini led veren 31k oled verir. 36k monitör için pahalı zaten katılıyorum ben 41k ya LG C5 aldım monitör yerine kullanıyorum.

Alıntıyı görüntüle

Hocam biraz da şimdiyi konuşalım sizce hocamızın dediği bu monitör mantıklı mıdır

Vg27aq5a daha iyi q27g42ze den. Daha yüksek kontrast oranı ve daha az IPS glow var. Q27g42ze de arada sırada glow şikayetleri geliyor vg27aq5a da glow şikayeti almadım alanlar daha çok memnun kalıyor

25k mini led veren 31k oled verir. 36k monitör için pahalı zaten katılıyorum ben 41k ya LG C5 aldım monitör yerine kullanıyorum.

Alıntıyı görüntüle
Vg27aq5a daha iyi q27g42ze den. Daha yüksek kontrast oranı ve daha az IPS glow var. Q27g42ze de arada sırada glow şikayetleri geliyor vg27aq5a da glow şikayeti almadım alanlar daha çok memnun kalıyor
1)Hocam tesadüftür ki bizde onun oled Evo'su var ve evet mükemmel ötesi teşhir almıştık gayet temizdi 100k'ya 77" almıştık sizin aldığınız fiyat çok iyi olmuş 36k'ya 27" almak yerine 55" 41k'ya almak çok mantıklı hocamın yerinde olsam 41k gibi bir fiyata ikinci el veya sıfır C5 gibi TV alırdım
Arasıra vatan indirim yapıyor ona bakabilir 130k'lık TV'yi 110k'ya vermişti

2)Hocam @hekimoğlu adayı nın abisi vatan, Mediamarkt, teknosa'dan istiyormuş biraz garanticiymiş ona göre örnek verin
Düzeltme:sizin dediğiniz vatan'da 10,5kya satılıyormuş

3)Bu nasıldır bir fikriniz var mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,757
Üyeler
199,219
Son üye
Berat60

Geri