130.000 TL'ye Topladığım Bilgisayarı Yorumlar Mısınız?

fatelover

80+
Reaksiyon skoru
50
Dostlar, 130-135 bin lira bütçem vardı. Tüm teknoloji forumlarında (tek bir siteden toplamak istersem) bu bütçe bile 9800X3D ve 5070Ti'li sistem dizemeyeceğimi, dizsem bile kasa, PSU, RAM, SSD'nin çöp olması gerektiğini, bütçemi 150 bin liraya çıkartmamı söylediler. Gemini/Claude'dan destek alarak ve forumlarda yardımsever 1-2 arkadaşın yardımıyla 2 gün önce kendime altta özellikleri bıraktığım bilgisayarı tam 130 bin liraya satın aldım. Dizdiğim bilgisayarın başarılı olup olmadığını sizlerden teyit etmek istedim. İşlemcimin ve ekran kartımın başarılı olduğunu biliyorum fakat özellikle diğer parçalar için yorum bekliyorum. Duruma göre hala iptal etme şansım var. Benim içime sinse de çoğunlukla yapay zekalardan destek alarak dizdiğim için sizlerin teyidi önemli.

1. Normalde sıvı soğutucu alacaktım fakat bilgisayarına sık bakım yapmayan, sessizliğe önem veren biri olarak ve bütçesi kısıtlı birisi olarak kesinlikle hava soğutucu almam önerildi. Bu konuda iyi yapmış mıyım?
  2. Kasa fansız geldiği için Lian Li 3x reverse fan (yana takılacak), 1x normal fan (arkaya takılacak) aldım. Gemini/Claude ve sorduğum çoğu kişi yeterli olur dedi fakat 3x reverse daha alıp alt kısmına taktırmalı mıyım, parama değer mi? (Bütçem kısıtlı, 4x fan yetiyorsa almak istemem.)
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci
  • İşlemci Soğutucusu: DeepCool AG620-BK-ARGB-V2 2x120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu
  • Ekran kartı: COLORFUL BattleAX GeForce RTX 5070Ti NB EX 16GB-V GDDR7 256Bit 16GB Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
  • Anakart: Gigabyte X870 GAMING Soket AM5 DDR5 8200(OC) MHz Wifi 6 ATX Gaming (Oyuncu) Anakart
  • SSD: Kioxia Exceria Basic LSF10Z002TG8 2TB Gen4x4 7200/6600MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD
  • Kasa: Lian Li O11 Dynamic Evo RGB Siyah Mid-Tower E-ATX Oyuncu (Gaming) Kasa
  • PSU: Lian Li Edge850 Siyah 850W 80+ Gold ATX Power Supply
  • RAM: Goodram IRDM IR-6400D564L32S/16G 16GB (1x16GB) DDR5 6400MHz CL32 Siyah Gaming (Oyuncu) RAM
NOT: İncehesap stoklarında 2x16 32 GB CL30-32 RAM yoktu. O yüzden üstte yazdığım RAM'den 2 tane aldım. Toplam 32 GB yani.
NOT2: Kasanın fanı olmadığı için 3x Reverse yan fan, 1x normal arka fan almam gerekmiş. Onun için ekstra 3.500 TL vermem gerekecek.

Düzenlemeyi bu şekilde yapabilirsin

Son düzenleme:
tek yerden alınca fiyatlar şişiyor normale göre ama ram 2 tane ise iyi fena değil sıvı soğutucu olarak arctic 3 alabilrsin kasaya sığıyorsa (yüksek ihtimal sığar lian li kasalar genelde ayarlanabilir oluyor bildiğim kadarıyla) eğer sessiz ve performanslı bir soğutucu.

Ayrı ayrı fiyatlarını ekleyebilir misin böyle değerlendirmek zor
pcem.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kazık geldi fiyat
Bu fiyata bundan daha iyisi yapılamaz ondan eminim de bu dizdiğim fiyata benden daha bilgili kişiler daha kaliteli parçalar doldurabilir. Mesela neyi yanlış yaptım, anlatır mısın? Hala düzeltme şansım var.

tek yerden alınca fiyatlar şişiyor normale göre ama ram 2 tane ise iyi fena değil sıvı soğutucu olarak arctic 3 alabilrsin kasaya sığıyorsa (yüksek ihtimal sığar lian li kasalar genelde ayarlanabilir oluyor bildiğim kadarıyla) eğer sessiz ve performanslı bir soğutucu.
Ram 2 tane.

Baba direk niye aldın

Düşük fiyata daha iyi psu

Aynı fiyata 360mm Sıvı soğutma

Daha düşük fiyata daha güçlü Ankakart

Aynı fiyata Daha düşük gecikmeye sahip rama sahip sistem toplardın

İade edebiliyorsan iptal edebiliyorsan et

Alıntıyı görüntüle

Bu fiyata bundan daha iyisi yapılamaz ondan eminim de bu dizdiğim fiyata benden daha bilgili kişiler daha kaliteli parçalar doldurabilir. Mesela neyi yanlış yaptım, anlatır mısın? Hala düzeltme şansım var.

Ram 2 tane.
Bide sistem nereden satın alındı Ekran kartının fiyatı iyimiş

Şahsi görüşüm alınabilir duruyor sırıtan parça göremedim

Baba direk niye aldın

Düşük fiyata daha iyi psu

Aynı fiyata 360mm Sıvı soğutma

Daha düşük fiyata daha güçlü Ankakart

Aynı fiyata Daha düşük gecikmeye sahip rama sahip sistem toplardın

İade edebiliyorsan iptal edebiliyorsan et

Bide sistem nereden satın alındı Ekran kartının fiyatı iyimiş
tek siteden istiyor hocam ya hazır sistem alacak ya böyle alacak

Alıntıyı görüntüle

Ram 2 tane.
tek tek toplarsan daha avantajlı toplarsın ama çok aşırı bir kazık da değil sistem fena değil eğer kendin beceremiyorsan pek pc kurmayı hazır gelsin ayağına çok takma yorumları derim öyle aşırı bir kazık fiyat yok tüh be dedirtecek kadar ortalama 5-10k falan belki kazanırsın yada bazı parçalarda bir tık iyisine geçersin aynı fiyata ama dediğim gibi pek pc toplamadan anlamıyorsan seni üzecek bir durum yok parçalar gayet güzel seni üzmez.

tek siteden istiyor hocam ya hazır sistem alacak ya böyle alacak
Ben söyleyeyim de adamın keyfi nasıl isterse kanka gördüm farkındayım yoksa

Ama bu güzel bütçeyle bence tek bir siteye bağlı alışveriş yapmak tamamen saçmalıktır

Dostlar, 130-135 bin lira bütçem vardı. Tüm teknoloji forumlarında (tek bir siteden toplamak istersem) bu bütçe bile 9800X3D ve 5070Ti'li sistem dizemeyeceğimi, dizsem bile kasa, PSU, RAM, SSD'nin çöp olması gerektiğini, bütçemi 150 bin liraya çıkartmamı söylediler. Gemini/Claude'dan destek alarak ve forumlarda yardımsever 1-2 arkadaşın yardımıyla 2 gün önce kendime altta özellikleri bıraktığım bilgisayarı tam 130 bin liraya satın aldım. Dizdiğim bilgisayarın başarılı olup olmadığını sizlerden teyit etmek istedim. İşlemcimin ve ekran kartımın başarılı olduğunu biliyorum fakat özellikle diğer parçalar için yorum bekliyorum. Duruma göre hala iptal etme şansım var. Benim içime sinse de çoğunlukla yapay zekalardan destek alarak dizdiğim için sizlerin teyidi önemli.

1. Normalde sıvı soğutucu alacaktım fakat bilgisayarına sık bakım yapmayan, sessizliğe önem veren biri olarak ve bütçesi kısıtlı birisi olarak kesinlikle hava soğutucu almam önerildi. Bu konuda iyi yapmış mıyım?
  2. Kasa fansız geldiği için Lian Li 3x reverse fan (yana takılacak), 1x normal fan (arkaya takılacak) aldım. Gemini/Claude ve sorduğum çoğu kişi yeterli olur dedi fakat 3x reverse daha alıp alt kısmına taktırmalı mıyım, parama değer mi? (Bütçem kısıtlı, 4x fan yetiyorsa almak istemem.)
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci
  • İşlemci Soğutucusu: DeepCool AG620-BK-ARGB-V2 2x120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu
  • Ekran kartı: COLORFUL BattleAX GeForce RTX 5070Ti NB EX 16GB-V GDDR7 256Bit 16GB Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
  • Anakart: Gigabyte X870 GAMING Soket AM5 DDR5 8200(OC) MHz Wifi 6 ATX Gaming (Oyuncu) Anakart
  • SSD: Kioxia Exceria Basic LSF10Z002TG8 2TB Gen4x4 7200/6600MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD
  • Kasa: Lian Li O11 Dynamic Evo RGB Siyah Mid-Tower E-ATX Oyuncu (Gaming) Kasa
  • PSU: Lian Li Edge850 Siyah 850W 80+ Gold ATX Power Supply
  • RAM: Goodram IRDM IR-6400D564L32S/16G 16GB (1x16GB) DDR5 6400MHz CL32 Siyah Gaming (Oyuncu) RAM
NOT: İncehesap stoklarında 2x16 32 GB CL30-32 RAM yoktu. O yüzden üstte yazdığım RAM'den 2 tane aldım. Toplam 32 GB yani.
NOT2: Kasanın fanı olmadığı için 3x Reverse yan fan, 1x normal arka fan almam gerekmiş. Onun için ekstra 3.500 TL vermem gerekecek.
Dostum on numara sistem olmuş özellikle ekran kartını iyiki cuma gecesi almışsın çok güzel bir kart cw sorunu olmayan bir kart yok şu parça vardı yok bu parça vardı filan takılma onlara bende 9800x3d var kule tipi gayet yetiyor bir tek 3500 tl daha veriş anakartı aorus elite yapabilirsin istersen onun dışında geyet iyi sistem olmuş ramleride patriot a çevirebilirsin ama bence gerek yok allah güle oynaya kullanmayı nasip etsin .

Alıntıyı görüntüle

Ram 2 tane.
Normal bence zaman olsa fırsatları buldukça dizsen 115 olur en fazla güle güle kullan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,561
Üyeler
199,187
Son üye
TheZephyr

Geri