190bin TL Bütçeye Bilgisayar Önerisi

Buna 5080 ekleyin yeter
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
tabii ki de sıvı soğutma hani düşük seviyede bir işlemci olsa hak verebilirim hatta kule tipi seçin derim ama adam 270k plus önermiş sistemden 150w+ üzeri çekecek çok da kaliteli olmayan bir kule tipi önermiş. Attığım anakart da ne ararsanız var hocam dolu dolu sıkboğaz bir anakart 20 faz dan oluşan 3 adet USB 40 Gbps portu olan 512bitr bir ankart her şeyin bir alıcısı var artık o bu para etmez buna o kadar para verilmez diyen insanlardan uzak durun. Adam zaten edit(workstation) işi dediğimde r9 9950x3d yi küçümsedi 16 Performans çekirdeği, olan En iyi multicore performansı verren işlemciden bahsediyorum r9 9950x3d2 den sonra
9950x3d vs 270k fightı dikkatle izliyorum (Aslında sonuç belli ama)

Dostum istersen yorumlar biraz kafanı karıştırabilir yardımcı olayım tektek toplama konusunda bütçe çok iyi çünkü

Tamam hocam o zaman siz öyle yapın ona gerek yok buna gerek yok 150w sistemden güç çekecek sonrasında kule tipi soğutacak sonra bu videodaki gibi rezalaete uğrayacaklar. Anakart konusunda 190k bütçesi var verilir 300k olan adam da 40k verir artık şu saçma şeyleri bıraksak mı ?
Intel ile AMD'nin çalışma mantığı baya farklı ama o güç çeker bu da güç çeker aynı dereceler olur olmuyor.

Farklı kaynaklardan da bakmak lazım. Hepsinin test benchleri, oda sıcaklıkları farklı.

Genel olarak anlatmak istediğini anlıyorum ama alacağı işlemci o kadar güç bile çekmeyecek oyun amaçlı kullandığında.

9950x3d vs 270k fightı dikkatle izliyorum (Aslında sonuç belli ama)
HAHAHA Yanınız da çekirdek var mıdır hocam ve ya savaşa katılmak ister misiniz hangi tarafa katılırdınız ?

HAHAHA Yanınız da çekirdek var mıdır hocam ve ya savaşa katılmak ister misiniz hangi tarafa katılırdınız ?
Baba zaten belli deilmi 9950x3d ve sıvı soğutma alabilecek bütçesi var ne gerek varki En iyisini alabilecekse hava soğutma ve 270k ya

Adam 48gb rama önem veriyo daha çok

Bence bunun yerine X870E bir anakart ile r7 9800x3d(Hatta ben sadece oyun değil edit istiyorum diyorsan r9 9950x3d) değiştirin sonrasında Arctic Liquid Freezer III 360 sıvı soğutucu takın

Ek olarak bunu da atayım. 1080p de sınır zorladıkları test. Videoda kule tipi soğutma var.

Intel ile AMD'nin çalışma mantığı baya farklı ama o güç çeker bu da güç çeker aynı dereceler olur olmuyor.

Farklı kaynaklardan da bakmak lazım. Hepsinin test benchleri, oda sıcaklıkları farklı.

Genel olarak anlatmak istediğini anlıyorum ama alacağı işlemci o kadar güç bile çekmeyecek oyun amaçlı kullandığında.
Bu attığın video da başta en iyi kule tipi soğutma markası gözüken Noctua(8 ısı borulu devasa bebeğim olan soğutma) zirveyi çekerken AIO olarak kapıştığı sıvı soğutma 240mm ben adama önerdiğim 360mm sistemden kaç watt sistem çekecebileceğini esnek bir watt şeklinde yazdım ve adamın bütçesi de 190k

adamın bütçesi de 190k
tamam işte adam istediği gibi flex dağıtabilir, ekstra kalıyorsa diğer parçalar sonrası, estetik görüntü amaçlı alabilir güzel bir sıvı soğutma. Parça fiyatlarını güncel olarak bilsem bakardım da sürekli değişiyor.

Tamam sen öyle yap sistemini bir atar mısın açıkçası çok merak etttim üzerine bir de işlemciyi strest testine de sokun sıcaklık değerlerini de merak ettim ben direkt kanıt niteliğinde video ile geldim siszden de bekliyorum. Kaldı ki öyle işlemciler var ki 200w değerlerini zorlayan kule tipi taktığın andan itibaren 1dk da 100+ derece
Yok ki lan biz garibanız

tamam işte adam istediği gibi flex dağıtabilir, ekstra kalıyorsa diğer parçalar sonrası, estetik görüntü amaçlı alabilir güzel bir sıvı soğutma. Parça fiyatlarını güncel olarak bilsem bakardım da sürekli değişiyor.
Hocam o az önceki arkadaş sizi görmesin imzadaki anakrt ve kule tipinize verdiği parayı görse sizi çok büyük yaftalar :D

Yok ki lan biz garibanız
Neye göre yeterli olacağını söyleyebiliyorsun o zaman bir de kaldı ki Osmanlı Padişahı fakir olabilir mi ? :D

Hocam o az önceki arkadaş sizi görmesin imzadaki anakrt ve kule tipinize verdiği parayı görse sizi çok büyük yaftalar :D
Hocam ben kule tipine 1.600, bu yeni anakarta 12 verdim(eski anakartım da iyiydi 7 vermiştim ilk çıktığı dönemler b650 pg lightning)

Şu anki fiyatlarla sorgulanmaz tabi, ben o yüzden dedim önce önemli parçaların fiyatları çıksın, bütçenin kalan kısmıyla parça kalitesi veya modelini değişir almadan önce.

Bu attığın video da başta en iyi kule tipi soğutma markası gözüken Noctua(8 ısı borulu devasa bebeğim olan soğutma) zirveyi çekerken AIO olarak kapıştığı sıvı soğutma 240mm ben adama önerdiğim 360mm sistemden kaç watt sistem çekecebileceğini esnek bir watt şeklinde yazdım ve adamın bütçesi de 190k
Hocam benim attığım 9950x3d2'yi bile gayet soğutur

4 derece sıcaklığı daha az diye para bayılmak mantıksız hem benim attığımın 70 cfm si var ve bu gayet yeterli

Hocam saçmalamayın lütfen adam 10k sıvı soğutmaya neden para bayılsın o fiyata gider ssd'sini yükseltir

Neye göre yeterli olacağını söyleyebiliyorsun o zaman bir de kaldı ki Osmanlı Padişahı fakir olabilir mi ? :D
Osmanlı padişahını nerden çıkardın dklasjhndlaşskdasmş

Hocam ben kule tipine 1.600, bu yeni anakarta 12 verdim(eski anakartım da iyiydi 7 vermiştim ilk çıktığı dönemler b650 pg lightning)

Şu anki fiyatlarla sorgulanmaz tabi, ben o yüzden dedim önce önemli parçaların fiyatları çıksın, bütçenin kalan kısmıyla parça kalitesi veya modelini değişir almadan önce.
Kule tipiin iuanda 7700 anakart da 15k

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,821
Üyeler
199,442
Son üye
demir35

Geri