Bir Ramin Cl'si Sizin İçin Ne Kadar Önemli?

Çok nadir yeni nesil m die acıyor 6400mhz cl 26 gördüm baska forumda
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayhan abiyi tanıyorsan tamamdır bu iş :)
Onun sayesinde yapabildim bu ayarları.

A-a olaya bak. Bilmiyordum, öğrenmiş oldum
Maalesef.

Yoksa görsellik olarak güzel duruyor gerçekten.

Ekler

• 1000026581.webp
    1000026581.webp
    1.5 MB · Hit: 13
  • 1000026582.webp
    1000026582.webp
    879.6 KB · Hit: 13
  • 1000027101.webp
    1000027101.webp
    57.7 KB · Hit: 14
"Açıklamasına gelirsek cl düşük kullanın diyen arkadaşa sorsam belki de 6000 mhz cl 30 ramin 6400 mhz cl 32 rame eşit olduğunu bile bilmez."

mesela bu adamın bunların birbirlerine eşit olduğunu bilmesine gerek yok. Ben sadece fikrini merak ediyorum adamın. Adam ben Cl40 altı kullanmam da diyebilir.
Kral sen fena rage bait atıyon da millet de patır kütür yiyor afiyet olsun

Öncelikle konuyu açarken şunu demek istiyorum üretici/die türü falan karıştırmayın lütfen. Sadece Cl hakkındaki yorumunuzu merak ediyorum. Benim sorum CL üzerine. Mesela tamamen örnek veriyorum: 20kya cl30-32 ram buldunuz 6000mhz bir de 15k cl40 5600mhz ram buldunuz. Hangisini alırdınız? Merak edip konuya gelen olursa diye nedeniyle belirtirseniz sevinirim.
Bu tamamen sisteme verdiğin önemle alakalı bence. Mesela ben oyun performansı istiyorum diyen 9800X3D işlemci alan biri gidip kötü RAM almamalı bence, çünkü işlemciye harcadığı paranın karşılığını alamayacak RAMde cimrilik yaptığı için.

Ama diğer yandan 7500F ile sistemi toplayacak adam da RAMe vereceği o 5K yı işlemciye verse 9700X alsa genel performansa daha mantıklı mesela.

Yani net bir cevabı yok bu sorunun, fiyatlara bakarsın o fiyat farkına RAM yerine başka ne yapılabilir düşünürsün performansa en çok katkısı olan (kişinin kullanacağı yazılımlara göre) hangisi ise o yapılır.

Son düzenleme:
Zoruma giden bir şey yok hocam. Koşulların aynı kabul edilmesini istedim. Boşuna agresiflik yapıyorsunuz ancak bilgiler için teşekkürler. Bilgilendirici olmuş. O yüzden kabalığınızı görmezden geleceğim.
Bir başkasına fikrini beyan etmiyorsan gidebilirsin diyerek gerginlik yaratmamış olan ama forum başlığında veya forum açıklamasında ''koşulların aynı olmasını kabul ediyoruz yorumlarınızı buna göre yapın'' dememiş birisiniz. Kabalığım size değil verdiğiniz tepkiye.

iyi forumlar.

Son düzenleme:
DDR4 konusunda standarlaştı gibi bir şey zaten. Elbette 3200MHz RAM'in CL değeri 16 olmak zornunda.

DDR5 için daha tam emin değilim. Piyasa patlamasa 6000MHz için CL30 derdim ancak AI denen şey öyle fena RAM piyasasını bozdu ki artık 6000MHz CL36 RAM'lere de kaliteli olarak bakıyorum.

Bir başkasına fikrini beyan etmiyorsan gidebilirsin diyerek gerginlik yaratmamış olan ama forum başlığında veya forum açıklamasında ''koşulların aynı olmasını kabul ediyoruz yorumlarınızı buna göre yapın'' dememiş birisiniz. Kabalığım size değil verdiğiniz tepkiye.

iyi forumlar.
Bu kadar insan normal bir şekilde anlamışken arkadaşın öyle anlamasınaydı tepkim. Ayrıca arkadaşla olayı çözeli yaklaşık 10 dk oldu hala devam ettiriyorsunuz. Die türünü falan karıştırmayın derken. ''koşulların aynı olmasını kabul ediyoruz yorumlarınızı buna göre yapın'' diye anlar insanlar diye düşünmüştüm. Uzatmanın bi manası yok. Dediğim gibi adamla 10 dk önceden kapattık konuyu.

iyi forumlar.

......

Son düzenleme:
T-Force Delta 6400mhz cl40 var bende, hynix(aflkaskf), expo 1 profilde kullanıyorum valla hiç manual'e girişmedim. Boş zamanımda sırf keyfi deniycem bir
T-Force Vulkan Black var bende de 6000 Mhz CL38 fabrikasyon voltajlari hic oynamadan CL30 altzamanlari ile birlikte yiyor. Bence manuele girmenin zamani gelmis.
Bana Zentimings’den stock 6400 cl40’in goruntusunu atabilir misin ?

T-Force Vulkan Black var bende de 6000 Mhz CL38 fabrikasyon voltajlari hic oynamadan CL30 altzamanlari ile birlikte yiyor. Bence manuele girmenin zamani gelmis.
Yiyor dediğin test ettin mi yoksa pc açıldı bıraktın mı?

Zen timings atamıyorum ne yazık ki, Intel CPU kullanıyorum. En marjinal benim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,680
Üyeler
199,207
Son üye
Senorproleter

Geri