Çözüldü✓ Ryzen 7 7800x3d ve RTX 5070 Cyberpunk 2077 Crash Normal mi ?

Şüphelen ona kimse bir sey demiyorki inat etmen sacma. Stress testinde problem yok diyorsa baska oyunlarda sorun yok diyorsa psu yu ihtimal listesinden silersin gider. Ha ekstra olarak değişim önerenilirsin dandik oldugu için bende oyle yapıyorum mesajlara bakarsan. Sen benim laflarıma yanlıs yerden bakıyosun bardagın yarısı bos yarısı dolu misali 🙌
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oyunların genelinde veriyor bu hatayı misal forza/xbox oyunları. Diğer oyunlarda bu tarz crash yasayan kimse görmediğim için yorum yapamayacagım ama geneli atıyor diye biliyorum. Ek bilgi: cyberpunk gpu crash for unknown reason diye bildirge atıyormus vram dolayısı ile olan crashlerde. Arkadaş baya bir süre oynadıktan sonra almış crashi aynı bölgede birden fazla kez bulunmustur diye düsünüyorum. Ama her türlü olay olabilir yinede bence düşük ihtmal vram👌
Adam henüz bir şey demedi.

Forzalar cok vram kullanıyor genelde zatende vram dolsa crash atmaz drop atar. Vramden dolayı crash atsa da uyarı metni cıkar ekranda bellek doldu diye.
Evet katılıyorum. Ekrana sadece cp'nin kendi crash report bildirimi geldi rapor gönder cart curt vs.

Öyle bir lanse etmişsin ki her konuya psu suçlu diyor muşum gibi :) önce test ediyoruz bakıyoruz ediyoruz. Zaten ilk aklıma gelen yazılım oldu sonra psu sorduk baktık psunun eşkal sağlam değil şüphelenmek gayet normal.

Her durumu değerlendirmek lazım, yazık paranıza o kadar para veriyorsunuz sıkıntı olmaması adına yönlendirme yapıyoruz.
İlk test böyle hocam hangi testi yapayım yandan siz söyleyin.

Crash in bir çok sebebi olabilir, RT/PT açık ve grafik ayarları yüksekteyse VRAM (5070 12gb) den crash yemiş olabilirsin bende 15600 vram kullanıyor cyberpunk PT açık 1440p de oynuyorum. MFG de burda çoğunluğun zannettiğinin aksine VRAM kullanımını azaltmaz arttırır.
Mod vs kurduysan onlar da crashe sebeb olabilir. PSU modelinin ne olduğunu bile bilmeden direk eminim odur diyenler garip insanlar.
Oyun crackli ise ondan da olabilir yani bir sürü ihtimal var deneyip bulacaksın. Afterburner ya da Nvidia overlay açarak oyunun farklı alanlarında vram kullanımına bak bi önce.
grafik ayarlarım ultrada, mod kurmadım orjinal halde oynuyorum, oyunum crackli değil orjinal steam üzerinden, son olarak da vra kullanımı sahne geçişlerinde, kalabalık ortamlarda %90 civarları olması gereken bu diye biliyorum.

Crash esnasında drop yediyse farktememiş olabilir, oyunun her yerinde aynı VRAM i tüketmiyor sonuçta bazı yerlerde kaymak gibiyken bazı alanlarda VRAM kullanımı zıplıyor, ve özellikle oyunun loglarını açmadığı sürece VRAM doldu vs diye bir pop-up ya da uyarı görmedim ben oyunda. Crash logda bile açık açık VRAM shortage diye belirtmiyor dx_12, excess_access_violation gibi sebepler yazar.
crash esnasında direkt olarak beni steam kütüphanesine attı sonra dediğim gibi cp crash report bildirimi geldi. Dediğiniz gibi evet özellikle aksiyon sekanslarında vram kullanımı zıplıyor doğal olarak fakat şöyle bir detay vereyim belki gereksizdir ama crash yediğim sahne açık alan ve patlamanın ve yağmurun bol enjekte edildiği bir kısımdı.

Şüphelen ona kimse bir sey demiyorki inat etmen sacma. Stress testinde problem yok diyorsa baska oyunlarda sorun yok diyorsa psu yu ihtimal listesinden silersin gider. Ha ekstra olarak değişim önerenilirsin dandik oldugu için bende oyle yapıyorum mesajlara bakarsan. Sen benim laflarıma yanlıs yerden bakıyosun bardagın yarısı bos yarısı dolu misali 🙌

Oyunların genelinde veriyor bu hatayı misal forza/xbox oyunları. Diğer oyunlarda bu tarz crash yasayan kimse görmediğim için yorum yapamayacagım ama geneli atıyor diye biliyorum. Ek bilgi: cyberpunk gpu crash for unknown reason diye bildirge atıyormus vram dolayısı ile olan crashlerde. Arkadaş baya bir süre oynadıktan sonra almış crashi aynı bölgede birden fazla kez bulunmustur diye düsünüyorum. Ama her türlü olay olabilir yinede bence düşük ihtmal vram👌
Hocam 12 gb yetmiyor sanırım :D gerçekten beynim yandı artık bu bilgisayar işlerinde.

3 Kere ben sordum stress testi ve diğer oyunlarda problem var mı diye 2 kere kendi söylemiş diğer oyunlarda yok problem diye.
tekrar stress testine sokuyorum şuan ama bir problem yok.

Ekler

• test1.webp
    test1.webp
    140.8 KB · Hit: 11
Son düzenleme:
Evet katılıyorum. Ekrana sadece cp'nin kendi crash report bildirimi geldi rapor gönder cart curt vs.

grafik ayarlarım ultrada, mod kurmadım orjinal halde oynuyorum, oyunum crackli değil orjinal steam üzerinden, son olarak da vra kullanımı sahne geçişlerinde, kalabalık ortamlarda %90 civarları olması gereken bu diye biliyorum.

crash esnasında direkt olarak beni steam kütüphanesine attı sonra dediğim gibi cp crash report bildirimi geldi. Dediğiniz gibi evet özellikle aksiyon sekanslarında vram kullanımı zıplıyor doğal olarak fakat şöyle bir detay vereyim belki gereksizdir ama crash yediğim sahne açık alan ve patlamanın ve yağmurun bol enjekte edildiği bir kısımdı.

Hocam 12 gb yetmiyor sanırım :D gerçekten beynim yandı artık bu bilgisayar işlerinde.
12gb günümüz için 2k ultra oyunculukta yeterli 1 2 istisna özürlü oyun harici. Herhangi bir sıkıntı yasatmaz 12 vram ki bant genişliği yüksek bir kart kolay kolay crash atacak derecede boğulmaz. Boğulsa bile drop atar max.

tekrar stress testine sokuyorum şuan ama bir problem yok.
Power test yaptınız mı

12gb günümüz için 2k ultra oyunculukta yeterli 1 2 istisna özürlü oyun harici. Herhangi bir sıkıntı yasatmaz 12 vram ki bant genişliği yüksek bir kart kolay kolay crash atacak derecede boğulmaz. Boğulsa bile drop atar max.
Bende sizinle aynı düşünüyorum şahsen ben vram ihtimaline de olanak sunmuyorum bence yazılımsal bir sıkıntı oldu. Unuttuğum son bir test kaldı o da mfg ve dlss kapatıp oynamak ve sadece mfg açık oynamak onları da bildiririm.

Power testten bahsettim, onu yapıp 12v 3.3v 5v kanallarını atınız hocam.

Bu arada oyunu, rt kapalı mfg ve dlss kapalı denedin mi?

Power testten bahsettim, onu yapıp 12v 3.3v 5v kanallarını atınız hocam.

Bu arada oyunu, rt kapalı mfg ve dlss kapalı denedin mi?
Hayır daha denemedim az sonra deneyeceğim.

Ekler

• test 2.webp
    test 2.webp
    91.5 KB · Hit: 15
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,249
Üyeler
200,631
Son üye