Ram İçin Expo Ayarı Açmak

dex31

80+
Reaksiyon skoru
3
ryzen 5 7600 + 16 gb ddr5 ram + rx 9060 xt bir sistemim var ramlere şuana kadar hiç dokunmadım herhangi bir ayar yapmadım fakat hazır bios güncellerken expo açma fikri aklıma geldi bu işlem ciddi anlamda sistemin daha kararsız çalışmasına mı yol açıyor redditte bunu söyleyen bir kaç kişiye denk geldim ve expo açmak bu kadar fark yaratır mı ramler 5600mhz şuan 4800mhz de kullanıyorum galiba ama cidden aradaki 800mhz o kadar farkeder mi?

ryzen 5 7600 + 16 gb ddr5 ram + rx 9060 xt bir sistemim var ramlere şuana kadar hiç dokunmadım herhangi bir ayar yapmadım fakat hazır bios güncellerken expo açma fikri aklıma geldi bu işlem ciddi anlamda sistemin daha kararsız çalışmasına mı yol açıyor redditte bunu söyleyen bir kaç kişiye denk geldim ve expo açmak bu kadar fark yaratır mı ramler 5600mhz şuan 4800mhz de kullanıyorum galiba ama cidden aradaki 800mhz o kadar farkeder mi
Fps etkisi minimal derecede ama %1fps leri etkiliyor expo daha iyi.Expo açıp dene sorun yaşamazsan daha performanslı olur.Stabilite problemleri yaşamış biri olarak söylüyorum bazı sistemlerde expo sapıtıyor mesela ben 6400 den 5200e kadar problem yaşadım cok fazla 5200de kaldim en son.

Fps etkisi minimal derecede ama %1fps leri etkiliyor expo daha iyi.Expo açıp dene sorun yaşamazsan daha performanslı olur.Stabilite problemleri yaşamış biri olarak söylüyorum bazı sistemlerde expo sapıtıyor mesela ben 6400 den 5200e kadar problem yaşadım cok fazla 5200de kaldim en son.
tamamdır teşekkür ederim

Anakart ne? Açman kararsızlık yapmaması lazım. Garanti kapsamında olan bir şey zaten hatırladığım kadarıyla. Hatta 6000'e getirmek de mantıklı olabilir donanıma bağlı olarak.

Anakart ne? Açman kararsızlık yapmaması lazım. Garanti kapsamında olan bir şey zaten hatırladığım kadarıyla. Hatta 6000'e getirmek de mantıklı olabilir donanıma bağlı olarak.
asus prime a620m-k

Voltaj değiştirmeden 6000'e getirmek kesin olur diyemem. Eğer bulaşmayayım dersen 5600 de iyidir o yüzden :) Yapıştır expoyu!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O neden öyle olmuş merak ettim.

Voltaj değiştirmeden 6000'e getirmek kesin olur diyemem. Eğer bulaşmayayım dersen 5600 de iyidir o yüzden :) Yapıştır expoyu!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O neden öyle olmuş merak ettim.
Ah bi bilsem...

Ram modeli nedir

Ekler

• IMG_2892.webp
    IMG_2892.webp
    91.3 KB · Hit: 5
Ram almışsın expo desteğide varsa neden açmayasın ki? 3200mhz xmp destekli rami xmp açmadan 2133mhzde kullanmak gibi bişey. Expo dene testlerini yap stabilse devam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,906
Üyeler
199,246
Son üye
WesterN

Geri