Ben yeni sistem dizseydim sırf 9850x3dim var demek için sırf işlemci daha yeni olsun diye alırdım. Sırf bile bile bi tık daha fazla güç çekiyor daha fazla ısınmasına rağmen. Bide 5.7 ghzde çalışabildiğini görmek için (beni örnek almayın

donanıma para verirken paraya acımam. Halbuki izlediğim yol yanlış bununda farkına varasım gelmiyor işte)
9800x3d alarak zaten hızlı ram ihtiyacınıda ortadan kaldırmış oluyosun. 9800x3d daha çoook gider (10800x3d de aşırı şov yapmazlarsa). Çünkü 9800x3d ilk çıktığında 7800x3d ile çok başa baştı hatta bi tık gerideydi. Güncellemelerle chipset sürücüleriyle bios sürümleriyle falan vs gücünü beslediler. 9700x’e neden 105w geldi sanıyosunuz

çünkü ilk çıktığında sadece daha az watt tüketen işlemcilerdi 7000 ile neredeyse fark yoktu hatta daha güçsüzdü.
Jayztwocent abim “evet ryzen 9000 serisi çıktı ve ryzen 9000 serisi tam olarak nasıllar?…. It’s a CPU

” diye tepki vermesine yarılmıştım
9800x3d alarak oynama rahatındaki önünü açan en büyük etken 1)x3d işlemci 2)geleceğe dönük gpu. Ram çok sonradan geliyor. X3d işlemcisi olmayan adam ram overclockuna önem verebilir o düşünecek artık

ki x3d olmayan işlemci alan insanda büyük ihtimal 2k veya 4kdadır zaten. Ancak Bu durumda %1 %0.1 ler için uğraşmış olur saf fps artışı performans artışı olarak değil (%1 %0.1 lerde umrumda değil diyen bi kullanıcıda olabilir saygı duymak gerekir)
Şimdi am5 ddr5lerde expo ull çıktı. Bakalım o ramler türkiyeye gelirse bizi ram oc zahmetinden kurtarabilir mis gibi olur