❌İndirim Bitti! Vatan Bilgisayar'da Bazı Ürünlerde %20 İndirim

• Beğen
Reaksiyonlar: Loky
AOC ya da buna bakıyordum hangisi 15i görürse alacaktım bu denk geldi. HDR için ben kendim zaten tahmini 200-250 parlaklıklarda kullanıyorum fazlası gözümü vs yoruyor. Eldeki monitörü satınca 9-10k eklemiş olacağım. Parlaklığı çok az gelmesin yeter bana.
HDR göz yormaz. 1000nit dediği şey güneş, lamba, fener vs için geçerli. Siyahlar yine simsiyah olacak. HDR ı gerçek hayat gibi düşün. Gece sokağa çıktığında her şey karanlık ama araba feneri çok parlıyor vs

Gündüz güneş ve gök yüzü çok parlıyor ama insan yüzü, binalar vs pek parlamıyor. Oled de zaten her piksel kendi ışığını ürettiği için siyahlar tam siyah olacak.

Çoğu kişi hdr yi şöyle zannediyor 1000nit hdr yazınca tüm ekran 1000nit olacak gözü kör edecek vs alakası yok. Bu değer en yüksek çıkabileceği parlaklık oluyor ve bu %1-3 lük kısmı ifade ediyor. Yani ben oyunda karakter el fenerini çıkardığı zaman bu parlaklığa çıkabilirim sadece diyor.

HDR da amaç gerçek hayatta gördüğümüz renk canlılığına, renk derinliğine, detay seviyesine vs ulaşmak.

Bana da sdr da 300nit fazla geliyor ama hdr da fazla gelmiyor. Oyun karanlık bir sahneyi gösteriyorsa zaten ekran karanlık oluyor. Sdr gibi sabit 300nit olmuyor.

Yani hdr istiyorsan ve parlaklık gözümü yorar diyorsan endişe etme. Zaten OLED monitörlerin parlaklığı TV kadar bile iyi değil. Bayağı limitliler istesende parlaklığı gerçek anlamda yüksek kullanamazsın.

Geri