Donanım Arşivi RTX 5070 Sistem Sorunu ?

oguzasd

80+
Reaksiyon skoru
2
Donanım arşivin 5070 Kasasını aldım kurulumu yaptım birkaç gün sonra sabah kalktığımda ekran gelmemeye başladı anakart ekranı 1 saniyeliğine gözüküyor ve gidiyor 5 6 kere resetledim ve ekran kartı driverı silinmiş bir şekilde geldi güvenli modda DDU ile driverları silip sıfırdan geri yükledim, Gece film izlerken birden ekran gitti ve aynı sorun anakart ekranı 1-2 saniyeliğine gözüküyor ve kayboluyor sabaha kadar denemediğim şey kalmadı bios pilini çıkardım taktım ramleri çıkardım taktım en son pes ettim yattım uyudum , 5 6 saat sonra uyandığımda tekrar denedim 2 3 denemenin ardından geldi ve tekrar format attım , bu sefer düzelmiştir diye umuyordum pc kapattım banyoya girdim çıktım pc açtığımda tekrar aynı sorun , Sorun neden kaynaklanıyor yardım edebilir misiniz nasıl düzeltirim

klavye moonsgeek fun 60 , arka tuşlarında mac usb win yazıyor usb kısmında kalmış wine aldım bundan dolayı olmuş olabilir mi

2 kere teknik servise yolladım sorun yok diye geri geldi , sorun monitördedir diye monitörü değiştirdim 1.4 vesa sertifkalı kablo aldım aynı sorun tekrar var açılışta siyah ekranda kalıyor ramler 5200 de bilen yok mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 kere teknik servise yolladım sorun yok diye geri geldi , sorun monitördedir diye monitörü değiştirdim 1.4 vesa sertifkalı kablo aldım aynı sorun tekrar var açılışta siyah ekranda kalıyor ramler 5200 de bilen yok mu
teknik servis 165 hertzde deniyor ben 240ta kullanıyorum

expo açık değil manuel 5200 deydi

şuan ekran kartı kendini pasif moda aldı biosa bile giremiyorum 3 4 saat bekleyince düzeliyor onda da 10 15 kere res atınca açılıyor

şuan ekran kartı kendini pasif moda aldı biosa bile giremiyorum 3 4 saat bekleyince düzeliyor onda da 10 15 kere res atınca açılıyor
ramlerin çiplerine bir bakabilir misin acaba? mümkünse rami söküp fotosunu atabilir misin

Thaiphoon Burner indirip ram çipi modeline bakar mısın rica etsem?

sorun bizim mükemmel cusu ramlerimizden olabilir gibi
Kopartma yaaa, ölcem şimdi, seni arıyodu gözlerim konuda ahahhaahhaahahahah.

Sorunun kaynağı gerçekten ram gibi hissettiriyor bu arada ya da ekran kartı. Eğer mobo logosu sonrası reset yiyorsa genelde bu ram'e bağlı oluyor.

Tek ram ile de deneyin bir.

ramlerin çiplerine bir bakabilir misin acaba? mümkünse rami söküp fotosunu atabilir misin
bilgisayar arkaplanda açılıyor sistemde sorun yok sadece ekran kartını görmüyor , steam uzaktan bağlantı ile bağlandığımda ekran kartı aygıt yöneticisinde gizli aygıtlarda pasif gözüküyor , 4000 ve 5000 serisinde çok fazla oluyormuş bu başlangıçta siyah ekran sorunu https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5665 açıldığında bu linkteki yazılımı kurmayı deneyeceğim

bilgisayar arkaplanda açılıyor sistemde sorun yok sadece ekran kartını görmüyor , steam uzaktan bağlantı ile bağlandığımda ekran kartı aygıt yöneticisinde gizli aygıtlarda pasif gözüküyor , 4000 ve 5000 serisinde çok fazla oluyormuş bu başlangıçta siyah ekran sorunu https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5665 açıldığında bu linkteki yazılımı kurmayı deneyeceğim
Thaiphoon Burner indirip ram çipi modeline bakar mısın rica etsem?
Şunu yapabilir misiniz öncellikle? Tek tek eleme yapıldığında önce en şüpheliden başlanır.

Prepared by Thaiphoon Burner Super Blaster
-------------------------------------------------------------
MEMORY MODULE
Manufacturer : Unknown (JEDEC ID: 0E58h)
Series : Not determined
Part Number : THL-PCVTX576D5-16G
Serial Number : 23125060h
JEDEC DIMM Label : 16GB 1Rx8 PC5-4800-UA1-100A-NT
Architecture : DDR5 SDRAM UDIMM
Speed Grade : DDR5-4800
Capacity : 16 GB (8 components)
Organization : Symmetrical 2048M x64 (1 rank)
Register Manufacturer : N/A
PMIC Model : Richtek RTQ5132GQWF
Manufacturing Date : January 8-12 / Week 02, 2024
Manufacturing Location : Unknown: 00h
Revision / Raw Card : 0000h / A1
DRAM COMPONENTS
Manufacturer : Hynix
Part Number : H5CG48?EBDX014
Package : Standard Monolithic 82-ball FBGA
Die Density / Count : 16 Gb / 1 die
Composition : 2048Mb x8 (64Mb x8 x 32 banks)
Input Clock Frequency : 2400 MHz (0,416667 ns)
Minimum Timing Delays : Standard / 40-40-40-77-117
Read Latencies Supported : 42T, 40T, 36T, 32T, 30T, 28T, 26T...
Supply Voltage : VDD 1,10 V / VDDQ 1,10 V / VPP 1,80 V
EXPO Certified : 3600 MHz / 38-44-44-105-117 / 1,45V
Performance XMP : 3600 MHz / 38-44-44-105-117 / 1,45V
SPD Revision : 1.0 / June 2022
SPD Extension Revision : AMD EXPO 0.9 / Intel XMP 3.0
SPD HUB DEVICE
Manufacturer : Fremont Micro Devices
Model : M88SPD5118A5-T
Revision : 0.7 (0Eh)
Device Type : SPD5118 w/ Temperature Sensor
Temperature Sensor / Status : Incorporated / Enabled
Temperature Accuracy : +/-0,50 C
Temperature Resolution : 0,2500 C (10-bit ADC)
Current Temperature : 31,500 C / 88,700 F
Write Protection : All Blocks unprotected
Write Protection Override : Blocked

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,986
Üyeler
199,469
Son üye
jekase