PlayStation 5 Slim Alınır mı?

Hocam cd'li versiyonunu alayım daha mı iyi olur?Pc şuan ihtiyaçlarımı görüyor hiçbir sıkıntısı da yok.Yeni çıkacak oyunları da bekliyorum.2-3 sene kullanıp satıp sonra PS6 amak bana da mantıklı geldi.
CD versiyonu bütçe açısından mantıklı, çoğu oyunu oynar satarsınız veya uyguna alırsınız.

Bizim ülkede telefon oyunculuğu önde, bilgisayar bile lider değil. Bazen Twitter oyun grupları veya forum, YT'da oyunlar çok izleniyor diye takılıyoruz da. Gerçekler YT Türkiye'de en çok PUBG Mobile falan izleniyor ve oynanıyor. Telefon almak artık bir zorunluluk olduğundan, insanlar ₺10-15K aldıkları Çinli telefonlar ile oyun oynuyor ve bu kültürler büyüyorlar.

Yani bizde PC kültürü bile internet kafeden gelen kültür sayesinde ayakta. Ekonominin halen insanlar ne kadar boktan olduğunun, fakirin hayatının değişmediği gibi iyice bu tarafta cihaz alamaz hale geldiğini fark edemiyorlar. Herkes kendi yaşamına ve küçük çevresine göre ülkeyi yorumluyor.

En popüler PS4 dönemi bile, özel bir oyunun 2-3 yılda 100K satışı zor gördüğü söyleniyordu. Bu video Talha Aynacı'nın kanalındaydı, da gizliye aldı diye hatırlıyorum. Yani biz de konsol neslinin en parladığı dönem, vergiler ve zamlar ile çoktan yine dibi gördü. El konsolunun parlaması ise çok zor. Yani insanlar Twitter'da çalışan ve 3-5 saatlik boş vaktinde, yatırım yapsa bir şey kazanamayacak adamların aldığı 100 konsola göre, ülkede çok konsol sahibi ve tüketicisi var sanıyor. FIFA için alanlar bile artık oturup FIFA oynamıyordur yani.

Steam indirimleri sayesinde alınan 100 oyundan 10-15 tanesi oynanıyor ve tekrar tekrar onlarda takılıyoruz. Çalışma saatlerinin fazlalığı, stres, gelecek kaygısı sebepler ise hikayeli oyun tüketimini de etkiliyor. İnsanlar çalışma saatleri ve gündelik ihtiyaçlarından bulduğu 2-3 saati de rekabetçi oyunlara yatırıyor. Yani bazen burada rekabetçi oyun oynayanları aşağılayan küçük bir hikaye oyuncu azınlığı var, bir şeyleri biraz düşünseler aslında neden bizim insanımızın çok oyunculu oyuna kaydığını anlayacaklar. Elbette asgari ücretle çalışıp, telefon oyununa sidik yarıştırmak için servet ayıran bir kitle de var. Veya hayatını Knight Online, Rise veya Metin2'de para kasıp satarak döndüren de, ama olay keyif almak değil vakit öldürmek veya para kazanmakta bitiyor.

Biz de ekonomi cihaz alımını, çalışma saatleri oyun tercihini falan felaket etkiliyor. Kültürle büyüyemeyen birine konsol, el konsolu hatta PC'de hikayeli oyuna alıştırmak bile zorlaşıyor. Kitap okuma alışkanlığı gibi biraz, fakirin ne bütçesi ne zamanı ne de bu kültürü aktaracak çevresi yok.
Ben de aşırı boş vaktim olan bir insan değilimdir ama yani son 5 yılda 70 tane falan hikaye oyun bitirdim kendi oyun koleksiyonum var böyle 140-150 parçalık falan zaman işi biraz bahane Bence Ail olay maddiyat yani Zaten adam da maddiyat varsa bir oyunu Belki bir ayda bitirir Ama gene de bitirir single da oynar yani

Hocam 30 fps bilgisayardaki gibi değil o kadar da donma olmaz demi?
Hocam hiç bilmiyorum ghost of yötei, wukong, spider man filan oynuyorum ps5 proda baya akıcı kalite güzel ama slimde durum ne olur bilmiyorum gta 6da sabit 60fps verecekmiş onu da versin bi zahmet

Hocam hiç bilmiyorum ghost of yötei, wukong, spider man filan oynuyorum ps5 proda baya akıcı kalite güzel ama slimde durum ne olur bilmiyorum gta 6da sabit 60fps verecekmiş onu da versin bi zahmet
Slim 60 FPS diyorsanız imkanı yok ya. RDNA2 barındırıyor, PS5 PRO için de 45-50 civarı diyorlardı performans modunda.

Ben de aşırı boş vaktim olan bir insan değilimdir ama yani son 5 yılda 70 tane falan hikaye oyun bitirdim kendi oyun koleksiyonum var böyle 140-150 parçalık falan zaman işi biraz bahane Bence Ail olay maddiyat yani Zaten adam da maddiyat varsa bir oyunu Belki bir ayda bitirir Ama gene de bitirir single da oynar yani
Hocam elimden geldiği sürece oyun alırım cd versiyon alırsam büyük ihtimalle öyle yapacağım çok fazla da para harcamış olmam oyunlar için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5 yıldır dik kullanıyorum bi sorun olmadı galuba sadece bazı serilerde var o sorun
İlk çıkan fat kasalarda bazılarında sorun vardı hocam.

Sağolun hocam.

Hocam elimden geldiği sürece oyun alırım cd versiyon alırsam büyük ihtimalle öyle yapacağım çok fazla da para harcamış olmam oyunlar için.

İlk çıkan fat kasalarda bazılarında sorun vardı hocam.
hocam cok bos vaktiniz oluyo mu ? ogrenci misiniz ?

Slim 60 FPS diyorsanız imkanı yok ya. RDNA2 barındırıyor, PS5 PRO için de 45-50 civarı diyorlardı performans modunda.
Siz çok daha iyi biliyorsunuz hocam dediklerinizden yana şüphem yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,457
Üyeler
199,793
Son üye
KeGood

Geri