İlk Rgb Tandem W-OLED Monitör İncelemesi Yayınlandı

Tayfunns

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,227
Yüzeysel incelemeye baktım önemli geliştirmeler var. Grey banding, Dirty screen effect gibi sorunlar çözülmüş. Renk parlaklığı QD-OLED seviyesine çok yakın artık. Beyaz altpiksel kullanan W-Oled monitörlerden renk parlaklığı 2 kat daha yüksek çıkıyor. Işık altında siyahlar tam siyah. Metin netliği sorunu zaten kalmadı. @Loky @XPCX @ahmttunc
14905.webp

Neden hala W-Oled diye bahsediliyor bilmeyenler için paylaşıyorum. Bazı cahiller yanlış bilgi veriyor çünkü.

LG Display ile isimlendirme şemasını netleştirdik. Bu yeni 27 inç 4K panel, 4. Nesil Birincil RGB Tandem teknolojisinin bir parçası olsa da, bu örnekte artık basitçe 'Tandem WOLED' olarak anılacaktır. Burada "WOLED" için kullanılan isimlendirme şemasındaki fark, beyaz alt pikselle ilgili değil, üst üste yığılmış katmanların ürettiği ışık türüyle ilgilidir. Monitör panelleri için Tandem istifleme yönteminde, QD-OLED gibi mavi ışık üreten teknolojilere kıyasla beyaz ışık üretilir . Her iki durumda da üretilen ışık, kırmızı, yeşil ve mavi için ilgili renk filtrelerinden geçirilir. Bu bağlamda WOLED'deki "W" harfinin kaynağı da beyaz ışık üretimidir.

Alt piksel düzeni, buradaki adlandırma kuralını değiştirmez çünkü "W" harfi alt piksellerle değil, üretilen ışıkla ilgilidir. Bu nedenle Tandem WOLED panelleri hem orijinal RGWB hem de RGB şeritli alt piksel düzenlerinde olabilir.

Öte yandan, bahsedilen

Son düzenleme:
her yeni oled teknolojisi çıktığında bu sefer olmuş diyorum ama yine bir şeyleri geliştiriyorlar, oled alsam kafayı yerdim herhalde dandik model aldım diye :D

her yeni oled teknolojisi çıktığında bu sefer olmuş diyorum ama yine bir şeyleri geliştiriyorlar, oled alsam kafayı yerdim herhalde dandik model aldım diye :D
Trueblack1000 çıksın ben tamamım şu an

Bu aslında WOLED değil. Düz OLED. İçinde beyaz alt piksel olmadığı için White-OLED'deki "White" ifadesini hak etmiyor.

Bu aslında WOLED değil. Düz OLED. İçinde beyaz alt piksel olmadığı için White-OLED'deki "White" ifadesini hak etmiyor.
Alakası yok. Bu bir W-Oled. W-Oled denilmesinin sebebi beyaz altpiksel olması değil, W-Oled'in beyaz ışık üretmesidir.

Oled monitör muhabbetleri çok karmaşık oluyor her ay yeni gelişmeler var daha almaya para yok ama alacağım zaman nasıl tercih etmem lazım

senin alakan yok asıl cahil adam. W-OLED beyaz ışık ürettiği için değil beyaz alt piksele sahip olduğu için WOLED'dir
Adam gibi konuş cahil lg nin bunun hakkında açıklaması bile var aç videonun başını izle ondan sonra konuş
14907.webp

Woled beyaz ışık ürettiği için woled diye pazarlanıyor boş boş konuşup benim canımı sıkma

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Oled monitör muhabbetleri çok karmaşık oluyor her ay yeni gelişmeler var daha almaya para yok ama alacağım zaman nasıl tercih etmem lazım
Buraya gelip tayfunns hocamı etiketleyip soruyorsun ve ne önerirse gözün kapalı alıyorsun. Buralarda oled piyasasına daha hakim kimse yok muhtemelen.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Geri