Çözüldü✓ Bilgisayar Açılmıyor: Sorun Anakart mı?

Reaksiyon skoru
7
Bilgisayarı çalıştırdığımda ışıklar 1sn yanıp sonrasında sönüyordu ve bilgisayarım açılmadı. Sorunun anakartta olabileceğinden kaynaklı garantiye yolladım ve iade ile sonuçlandı. Sonrasında yeni anakart aldım, bugün geldi ve taktım. Çalıştırmayı denediğimde ise güç kaynağının şalterini açtığımda ilk videodaki gibi yanıp sonrasında söndü, bilgisayarı açtığımda ise 2. Videodaki gibi ramler yanıp fanlar dönmeye devam ediyor fakat ne görüntü ne de bir hareketlenme var. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Acaba bir önceki anakart işlemciyi de yanında mı götürdü veya güç kaynağında mı sıkıntı var yardımcı olur musunuz?
İlk video: https://streamable.com/shc0vt
İkinci video: https://streamable.com/5cu5xi

boşta kaç W değerlerinde çalıştıklarını git öğren ödev sana
sensin kardeşim cok biliyosun en bilen sensin ĞSADĞPÜASFOPASFAPĞFAPĞ

Hayır, kesinlikle beslemez. AMD Ryzen 7 7800X3D ve NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti ikilisi için 300W 450W bir güç kaynağı (PSU) asla yeterli değildir ve bilgisayarı bu şekilde açmaya çalışmak donanımlara zarar verebilir. Bilgisayar boşta (idle) dururken bile anlık yük sıçramalarında sistem kendini korumaya alıp kapanacak ya da PSU aşırı yükten yanacaktır

Anladım işlemciyi söküp tekrar montajlamayı denediniz mi veya farklı bir ddr5 işlemci var mı elinizde eski onunla deneyin. son durum nedir merak ettim

Merhabalar hocam, problemin basit bir şey olduğunu düşünüyorum.
Ekran kartının güç kaynağından beslenmesi acaba bir problem olmazsın. Yani yuvaya tam vesaire oturmamış olmasın. Veya genel güç kaynağını acaba prize takarken tam takamadın mı gibi sorunlar geliyor aklıma.

Buradaki gibi işlemci ile alakalı bir sorun olabilir belki
Aklıma bu geliyor, bir önceki anakartımdaki sorun buydu hocam iyi ki videoyu attınız. Anakart kendini kitledi sonrasında servis iade aldı. İşlemciyi yanında götürmüş gibi gözüküyor. Bugün çevre bir bilgisayarcıya gidip farklı bir cpu ile deneyeceğim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar hocam, problemin basit bir şey olduğunu düşünüyorum.
Ekran kartının güç kaynağından beslenmesi acaba bir problem olmazsın. Yani yuvaya tam vesaire oturmamış olmasın. Veya genel güç kaynağını acaba prize takarken tam takamadın mı gibi sorunlar geliyor aklıma.
Ekran kartını çıkartıp onboard olduğu için hdmi kablosunu anakarta taktığımda da sorun devam ediyor hocam.
Güç kaynağı olayını iyice kontrol edip denerim tekrar teşekkür ederim.

Anladım işlemciyi söküp tekrar montajlamayı denediniz mi veya farklı bir ddr5 işlemci var mı elinizde eski onunla deneyin. son durum nedir merak ettim
Tekrar montajlamayı denedim durum aynı :(
Farklı bir ramim yok malesef, bugün çevre bir bilgisayarcıya gidip deneyeceğim bileşenleri tek tek.

Öncelikle cevap verip yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Bir önceki anakartım işlemciyi de yanında götürmüş, yani sorun işlemciymiş.

İşlemciyi eylül 2023'te Amazon üzerinden Teknobiyotik satıcısından kutulu olarak almıştım (tray değil).

Bazı yerleri okuduğumda kutulu AMD işlemcilerin 3 yıl garantisi olduğu yazıyor.

Daha önce benzeri bir durum yaşayan var mı?

Garantiden yararlanabiliyor muyum bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

anakart yüzünden olduğunu kanıtlayabilirseniz teknobiyotik değilde o anakart için muhattap olduğunuz firmayla konuşabilirsiniz ama kesinlikle reddedeceklerdir kabul etcek halleri yok orasıda ayrı bi konu

geçmiş olsun

Bilgisayarı çalıştırdığımda ışıklar 1sn yanıp sonrasında sönüyordu ve bilgisayarım açılmadı. Sorunun anakartta olabileceğinden kaynaklı garantiye yolladım ve iade ile sonuçlandı. Sonrasında yeni anakart aldım, bugün geldi ve taktım. Çalıştırmayı denediğimde ise güç kaynağının şalterini açtığımda ilk videodaki gibi yanıp sonrasında söndü, bilgisayarı açtığımda ise 2. Videodaki gibi ramler yanıp fanlar dönmeye devam ediyor fakat ne görüntü ne de bir hareketlenme var. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Acaba bir önceki anakart işlemciyi de yanında mı götürdü veya güç kaynağında mı sıkıntı var yardımcı olur musunuz?
İşlemci üzerinde Thermalright AM5 kiti var mı ve/veya Soğutma montajını sen mi yaptın?
Çok sıkıldıysa anakart üstündeki işlemci pinlerine fazla baskı yapabilir.

İşlemci üzerinde Thermalright AM5 kiti var mı ve/veya Soğutma montajını sen mi yaptın?
Çok sıkıldıysa anakart üstündeki işlemci pinlerine fazla baskı yapabilir.
Vardı hocam sonrasında onsuz da denedim durum aynı. Montajı ben yaptım.
Üstte belirttiğim gibi işlemci gidik. aynı şekilde farklı bir işlemci ile denendiğinde sistem sorunsuz çalıştı.
Sistemdeki işlemciyi başka sisteme takınca sorun tekrarladı.
Aynı zamanda psu ve ram kontrolü de yaptım.

anakart yüzünden olduğunu kanıtlayabilirseniz teknobiyotik değilde o anakart için muhattap olduğunuz firmayla konuşabilirsiniz ama kesinlikle reddedeceklerdir kabul etcek halleri yok orasıda ayrı bi konu

geçmiş olsun
Bir önceki anakartım rog b850-a strixdi servise gönderdikten sonra ertesi gün direkt değişim/iade raporu geldi.
Tekrar yazsam bir fayda olmaz gibi duruyor ama denerim tabii ki.

Hangi ışık yanıyor dram se yeni anakarta ramleri tanımak için biraz fln yğraşıyor 5 . 6 dk bekşe düzelme ihtinali vsr

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,814
Üyeler
200,523
Son üye
KatipLabs

Geri