Fuxi H3 aşırı ucuz giriş seviyesi bir ürün. En büyük sorunu ise o bütçelerde alıcısı doğal olarak dandik oluyor. Mikrofon tarafı bayağı bozuk ve ses iletmiyordu. Alıcı hem ses alma hem ses vermede yetersiz kalıyordu. Ses tarafında deneyimlemedim, ama ₺0-1500 arası kulaklıklarda genelde CMedia ucuz ses kartları oluyor. Valorant ve CS2 gibi oyunlar, genel kullanım için yeterli ses şiddeti verebiliyor.
Bu ise alıcısı yeni modellerde kullandığı bir ürün, ama ses kalitesi konusunda yine denemediğim için bir şey diyemem. Biraz risk ürünü denenebilir, yerelde incelemesi yok ve deneyip görüş belirten yok. Ama ben bu üründe ama Fuxi H3 düzündeki mikrofon sorunlarının yaşanacağını sanmıyorum. Havit alıcısı düzgün ürünleri ₺2000 üstünde satıyor. Genelde de Çinli firmaların kablosuz ürünlerinde, kaliteli alıcılar hem bilgisayar hem telefon bağlantısını destekliyorlar.
H2015 PRO denedim bu arada, daha öncesinde Havit'den kablosuz olarak H2002BG kullandım. H2002BG alıcısı da Fuxi H3, H7 ile aynıydı, onda mikrofonu test etmedim ama Fuxi H3 gibi sorun belirten yoktu. Onun tek sorunu bilgisayar yakınında olsam da yer yer ya yetersiz güç ya da diğer kablosuz cihazlar ile çakışıp, cızırdama oluyordu. Çok sık değil ama oluyordu. H2015 PRO'da bu tarz şeyler hiç yok, ayrıca H2015 PRO ATK N9 PRO ile aynı ses kartını kullanıyor, hatta ATK Hub uygulaması kulaklığı ATK N9 PRO olarak görüyor. Bu sayede ATK uygulamasındaki EQ ayarları ile kulaklık fiyatına göre ₺3000-3500 civarı ürünlerle aynı kaliteye çıkıyor.
Normalde ürün indirim konusuydu, tekrar inceleme konusu açmak yerine buraya yazdıklarım insanlara ulaşsın diye başlığı değiştirdim.
Mini inceleme:
Ses kasmada CS2 ve Valorant'da yeterli. BF6 tarafında da kasılsa da, ben IEM ve ses kartı ikilisine göre biraz yetersiz buldum. Uygulaması kötü bence, daha fazla EQ ayarı ve net fark ettiren ayarlar sunabilirlerdi. Bence hiç uygulama yüklemeyin.
Elimde aynı markanın kablosuz H2002BG'si var. Ona göre konforu daha rahat, kulak pedleri daha büyük. Sadece sağ tarafında bir tasarım hatası var. Bu hatadan dolayı kulağa tam oturmuyor. Ama böyle...