Çözüldü✓ Am5 Platformuna Geçiş ve Sistem Tavsiyeleri

Reaksiyon skoru
0
Selam dostlar

Eski sistemim satıp yeni bir sisteme geçmek istiyorum
Eski Sistem :
-Nvidia GeForce 4060
-ryzen 5 5600x
-16 gb ram
-1tb ssd
-Gigabayte A 520m k v2

Yeni sistemi genellikle oyun, yayın için kullanıcam bir de uzun süre sistem yükseltme endişemde olsun istemiyorum(f/p bazlı ) o yüzden kafamda 5070 ti-9070xt birde işlemci 7800-9800 den biri anakart ssd ram sıvı sogutma
vs hiç anlamıyorum ekran kartını ileride alıcam zaten önce am5 geçişini tamamlamak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Selam dostlar

Eski sistemim satıp yeni bir sisteme geçmek istiyorum
Eski Sistem :
-Nvidia GeForce 4060
-ryzen 5 5600x
-16 gb ram
-1tb ssd
-Gigabayte A 520m k v2

Yeni sistemi genellikle oyun, yayın için kullanıcam bir de uzun süre sistem yükseltme endişemde olsun istemiyorum(f/p bazlı ) o yüzden kafamda 5070 ti-9070xt birde işlemci 7800-9800 den biri anakart ssd ram sıvı sogutma
vs hiç anlamıyorum ekran kartını ileride alıcam zaten önce am5 geçişini tamamlamak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
bi bütçen var mı hocam yoksa bildiğim kullandığım parçalardan öneride mi bulunayım direkt

bişe yazmıyo hocam

öneride bulun aga çok hakim degilim ama bütçe bu piyasada her türlü 60 üstü gibi duruyor
60 a ne 9800x3d ne 5070ti ne toplayamazsın belki diğer parçları 2. el ve en giriş parçalardan seçersen 9070xt zorlarsın

60 a ne 9800x3d ne 5070ti ne toplayamazsın belki diğer parçları 2. el ve en giriş parçalardan seçersen 9070xt zorlarsın
he yok şöyle ekran kartı şuan almıcam önce am5 geçmek istiyorum şuan öncelik ram anakart işlemci vs çünkü 9070 xt ile çalıştırdıgımda 5600x işlemcim kan agladı aga geri iade ettim .d bütçemde direkt ekran kartına gidince saçma oldu am5 geçmem gerektigini ögrendim yani bilmiyorum bu şekilde düşünüyorum ama mantıklı mı mantıksız mı bilmiyorum

he yok şöyle ekran kartı şuan almıcam önce am5 geçmek istiyorum şuan öncelik ram anakart işlemci vs çünkü 9070 xt ile çalıştırdıgımda 5600x işlemcim kan agladı aga geri iade ettim .d bütçemde direkt ekran kartına gidince saçma oldu am5 geçmem gerektigini ögrendim yani bilmiyorum bu şekilde düşünüyorum ama mantıklı mı mantıksız mı bilmiyorum
60k ya sadece ekran kartsız kasanı dizeceksen sağlam bişe dizilir ilerleyen dönemde de 5070ti almanı öneririm

60k ya sadece ekran kartsız kasanı dizeceksen sağlam bişe dizilir ilerleyen dönemde de 5070ti almanı öneririm
5070 ti kullanıcısısın iyi denk geldim istedigim kart bu sonradan ekleyeceğim diyorum ki anakart işlemci tamamlayayım öncelikle 9800xd şart degil sadece anlamadıgım için arasında gidip geliyorum bana kalsa 7800 xd de okey f/p kovalıyorum indirimlerde de bu parçaları almak istiyorum anakart işlemci bunlara uyumlu ssd ve ram de önemli galiba

anakart olarak bende kullanıyorum ve çok memnunum f/p anakartı bence gigabyte x870 aorus elite wifi7 modelini öneririm. ben 7800x3d ile kullanıyorum 9800x3d ile de kullanabilirsin çok güzel bi anakart ve sunduklarına göre uygun da. daha uyguna veya yakın fiyata denk getirirsen x870 değil de x870E modeli daha iyi olur hangisi denk gelirse.
işlemci bütçeni 60k baz aldığımda kesinlikle 9800x3d öneririm. kesinlikle performans farkından değil 7800x3d en az 5-6 derece daha sıcak çalışıyo ileriye yönelik çok daha mantıklı olur.
ram standart en iyi seçenek patriot viper venom 6000mhz cl30 2x16gb çekersin
psu olarak da rajintek cratos 850w veya bütçede sorun yok ileri yönelik olsun yine dersen zaten farkları çok yok 1000w olanını al arada 1k fark var
ssd piyasası biraz karışık ama tek bi ssd yerine bi ana ssd bide 2. bi ssd almanı öneririm. x870e alırsan 2 pcı-express 5 ssd alabilirsin ama x870 alırsan 1 tane pcı-express 5 ssd alabilirsin. ben pcı-express 4 kullanıyorum çok da memnunum ama fiyatlar benzer zaten mld m800 önerebilirim veya samsung 990 evo plus 1tb+1tb en az al bütçen yeterse 1tb+2tb yapmanı öneririm
kasa zevk meselesi ama kaliteli bişe almanı öneririm ben msi mag pano 130r mlg edition kullanıyorum memnunum
cpu soğutucu olarak da kule tipi hava soğutma mı istersin sıvı soğutma mı ona göre önereyim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ama şöyle diyim indirim kovalamazsan anakart işlemci ramler psu zaten 60k ediyo. işlemciyi 2. elde kovalayabilirsin kolay kolay bozulmuyolar
anakart, ram, ssd ve psu yu kesinlikle sıfır al
7800x3d ye de düşebilirsin üzmez sadece sağlam bi soğutma lazım
bide ben amd ekran kartı önermem dediğim gibi 5070ti al kafan rahat etsin aban da duacı ol slşjkndflksndjfkln

anakart olarak bende kullanıyorum ve çok memnunum f/p anakartı bence gigabyte x870 aorus elite wifi7 modelini öneririm. ben 7800x3d ile kullanıyorum 9800x3d ile de kullanabilirsin çok güzel bi anakart ve sunduklarına göre uygun da. daha uyguna veya yakın fiyata denk getirirsen x870 değil de x870E modeli daha iyi olur hangisi denk gelirse.
işlemci bütçeni 60k baz aldığımda kesinlikle 9800x3d öneririm. kesinlikle performans farkından değil 7800x3d en az 5-6 derece daha sıcak çalışıyo ileriye yönelik çok daha mantıklı olur.
ram standart en iyi seçenek patriot viper venom 6000mhz cl30 2x16gb çekersin
psu olarak da rajintek cratos 850w veya bütçede sorun yok ileri yönelik olsun yine dersen zaten farkları çok yok 1000w olanını al arada 1k fark var
ssd piyasası biraz karışık ama tek bi ssd yerine bi ana ssd bide 2. bi ssd almanı öneririm. x870e alırsan 2 pcı-express 5 ssd alabilirsin ama x870 alırsan 1 tane pcı-express 5 ssd alabilirsin. ben pcı-express 4 kullanıyorum çok da memnunum ama fiyatlar benzer zaten mld m800 önerebilirim veya samsung 990 evo plus 1tb+1tb en az al bütçen yeterse 1tb+2tb yapmanı öneririm
kasa zevk meselesi ama kaliteli bişe almanı öneririm ben msi mag pano 130r mlg edition kullanıyorum memnunum
cpu soğutucu olarak da kule tipi hava soğutma mı istersin sıvı soğutma mı ona göre önereyim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ama şöyle diyim indirim kovalamazsan anakart işlemci ramler psu zaten 60k ediyo. işlemciyi 2. elde kovalayabilirsin kolay kolay bozulmuyolar
anakart, ram, ssd ve psu yu kesinlikle sıfır al
7800x3d ye de düşebilirsin üzmez sadece sağlam bi soğutma lazım
bide ben amd ekran kartı önermem dediğim gibi 5070ti al kafan rahat etsin aban da duacı ol slşjkndflksndj
eyw aga da şöyle bir sıkıntı var 9070xt alıyorum diye bunu aldım https://www.hepsiburada.com/msi-mag...c-kaynagi-p-HBCV00004J2C8P?magaza=Hepsiburada

kule tipi mi sıvı sogutma mı daha iyi? bu arada 7800xd ile 9800 arasında çok fark var mı sen 7800xd den 9800e geçmeyi düşünüyor musun ?
son olarak bu anakart nasıl https://www.amazon.com.tr/Gigabyte-...649cf2b29a65f0d049&qid=1785035486&sr=8-8&th=1

eyw aga da şöyle bir sıkıntı var 9070xt alıyorum diye bunu aldım https://www.hepsiburada.com/msi-mag...c-kaynagi-p-HBCV00004J2C8P?magaza=Hepsiburada

kule tipi mi sıvı sogutma mı daha iyi? bu arada 7800xd ile 9800 arasında çok fark var mı sen 7800xd den 9800e geçmeyi düşünüyor musun ?
son olarak bu anakart nasıl https://www.amazon.com.tr/Gigabyte-...649cf2b29a65f0d049&qid=1785035486&sr=8-8&th=1
şimdi şöyle 850w 5070ti a da yeter ama bu aldığın pek iyi bi psu değil edebiliyosan iade et.
ben 9800x3d ye geçmeyi düşünüyorum ama satıp almakla çok uğraşamam yaşadığım şehirde takasa girecek biri olsa ama zor malatyadayım piyasa çöp burda hiç bişe yok. performans olarak elbet fark var ama asıl fark sıcaklıkta.
soğutma ben sıvı soğutmaya geçtim ilk defa çok da memnunum hatta hayatımda pc ye aldığım en iyi şey diyebilirim ama çok araştırdım biraz sıcaklık ve ses takıntım var bunlar için aylarca araştırdım ve fanlarını da kullandığım endorfy markasının navis f360 modelini aldım şuan stok yok ama öneririm bulursan.
kule tipi soğutucu kullandım bundan önce hep ve memnundum da ama ses konusunda pek iyi değil ve 7800x3d biraz sıcak çalıştığı için yetersiz kalıyodu benim nezlimde aslında sıkıntı çıkaracak bi sıcaklığa ulaşmıyodu. sadece şuan çok sessiz çalışırken çok serin tutuyo işlemciyi.
anakart olarak da bu attığını asla önermem min. b850 almalısın b650 artık üretilmiyo ama ben bu sisteme de yakışacak x870 veya x870e öneririm. ayrıca 7800x3d 9800x3d gibi işlemciler kullanacağın için güç beslemesi iyi bi anakart alman lazım daha uygun modeller önerebilirim ama bu attığın olmaz

Geri