Çözüldü✓ Kulaklık ve Mikrofon Önerisi

Elimde corsair hs80 max var ama hem ses izalasyonu olarak hemde karşıya giden ses olarak aşırı rahatsız ediyor kayıt vs alırken klavye sesine kadar gidiyor oluşu beni aşırı tilt ediyor elimdeki kulaklığı 6/6.5 bandına satabiliyorum üzerine 5-6 koyup ya mikrofon performansından bağımsız iyi ses veren bir kulaklık alıp + Fifine a9 gibi bir mikrofon alıcam yada hem mikrofon hem ses kalitesini iyi veren bir kulaklık alıcam ama oda nova pro dışında yok gibi oda çok pahalı

Elimde fazlalık Sound core Q45 var 2 sene önce almıştım padlerini değiştiricem sizle yeterli olur mu harici para harcamadan iyide bir mikrofon alıp çözebilirim belki mevzuyu veya nasıl bir yol izlemeliyim bu kulaklık beni tilt ediyor çünkü
nova proyu öneririm hocam yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Tek eksi yanı kulaklık pedleri çok hızlı parçalanıyor yılda 1 500 ila 1000tl verip yeni ped alıp takıyorum onun dışında mikrofonu da iyi ses kalitesi de iyi. Tabii bu dediğim kablolu versiyonu için kablosuzunun mikrofonu bir tık geri düşüyor.

Yani IEM mikrofonlarını ben zaten beğenmiyorum 1-2 istisna dışında. A9+EG280 yapabilirsiniz. Kutunun içinden DAC çıkıyor.

Hocam kulakta yara yapar mı sizce ne düşünüyorsunuz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam çok pahalı ya 16K ya çıkamam diye düşünüyorum
nova proyu öneririm hocam yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Tek eksi yanı kulaklık pedleri çok hızlı parçalanıyor yılda 1 500 ila 1000tl verip yeni ped alıp takıyorum onun dışında mikrofonu da iyi ses kalitesi de iyi. Tabii bu dediğim kablolu versiyonu için kablosuzunun mikrofonu bir tık geri düşüyor.

Hocam kulakta yara yapar mı sizce ne düşünüyorsunuz

Hocam çok pahalı ya 16K ya çıkamam diye düşünüyorum
Yara falan yapmaz iemler, earbudlara göre çok rahatlar

Sana önerim iem + harici mikrofon almak olurdu

Yara falan yapmaz iemler, earbudlara göre çok rahatlar

Sana önerim iem + harici mikrofon almak olurdu
Valla hocam ben normal kulaklık kullanamıyorum içe girmeli olanlardan yara yapıyor hemen bende eğer yapmaz diyorsanız ona göre seçmeye başlıyacağım belli bir süre sonra gidip alacağım şuan telefon masrafım çıkacak gibi görünüyor bundan dolayı hemen alamıyorum 🥲

IEM yara yapabiliyor bu arada, kulağa takılan kısmını gerçekten rezalet tasarlayanlar var. Uygun olmayan bir ürün, kulaküstünden bile daha fazla baskı yapıp rahatsız edebilir.

Neyse mikrofonu daha uyguna getirmek isterseniz, Happy Hour indiriminde şu ürün var.

Bu arada yayın falan yapacaksanız, Fifine A9 stand almadan kullanmanızı da önermem. Masadaki mikrofon, klavyeye basarken falan böyle don don ses çıkarıyor. Kulaklık ile yayınınızı izleyenler eziyet çeker.

IEM yara yapabiliyor bu arada, kulağa takılan kısmını gerçekten rezalet tasarlayanlar var. Uygun olmayan bir ürün, kulaküstünden bile daha fazla baskı yapıp rahatsız edebilir.

Neyse mikrofonu daha uyguna getirmek isterseniz, Happy Hour indiriminde şu ürün var.

Bu arada yayın falan yapacaksanız, Fifine A9 stand almadan kullanmanızı da önermem. Masadaki mikrofon, klavyeye basarken falan böyle don don ses çıkarıyor. Kulaklık ile yayınınızı izleyenler eziyet çeker.
Hocam alıcaksım hepsini bir alacağım zaten yayın değil daha çok video boş zamanlarımda videoları çekmeyi düşünüyorum İem kulaklık içinde ucuz bir model değilde 5-6K civarı bir bütçe ayırdım kulaklık üzerine 6-7K koyucam 12-13K bütçem olur totalde A9 isteme sebebim ise hem bilindik marka hemde ürünü kullananlar memnunlar baya

Birde hocam yara yapmayacak İem kulaklıkları 5-6K bütçede bulabilir miyim ?

Hocam alıcaksım hepsini bir alacağım zaten yayın değil daha çok video boş zamanlarımda videoları çekmeyi düşünüyorum İem kulaklık içinde ucuz bir model değilde 5-6K civarı bir bütçe ayırdım kulaklık üzerine 6-7K koyucam 12-13K bütçem olur totalde A9 isteme sebebim ise hem bilindik marka hemde ürünü kullananlar memnunlar baya

Birde hocam yara yapmayacak İem kulaklıkları 5-6K bütçede bulabilir miyim ?
Bulabilirsin, ama her türlü ne alacaksan al incelemelere ve yorumlara detaylı bak.

Kabaca bir örnek göstereceğim, doğru bir kıyaslama sayılmaz. Ama ilk fotodakine benzer tasarımı olan ucuz bir IEM kulaklığı denemek için aldım. Ayrıca ilk deneme olarak da Wraith EvoX'unu aldım. EvoX net olarak kulağıma baskı yapıyor, hatta bu ara sol kulağımdaki çıkarken silikon falan kalıyordu. Bugün çıkarkan içindeki kulaklığı kirlenmeden koruyan ve sesi deliklerden dışarı veren ızgarası düştü. Neyse bu kulaklık, kulak kısmına ucuz kulaklıktan daha çok baskı yapıyor. Yani yara yapmasa bile o baskı ağrı yapıyor.

Wraith markasından ATK Mercury (galiba adı buydu, eski kaba kulaklığı hatta şu an Wraith kendi kulaküstü ürününe benziyordu tasarımı), çift başlıklı kablo ve EvoX aldım. Üçünde de maalesef sorun yaşadım. Çift başlıklı kablo dokununca temassızlık yapıyordu, 3-4 gün kullanıp kaldırdım. ATK Mercury üst tarafı kulağımdan çıkarken çatladı, o dönem yazdığımda tamir parası karşılığı yaparız dediler. EvoX daha yazmadım. Hepsi de duruyor, üşenmezsem topluca göndereceğim. Bayağı kendi iki markasından pişman oldu ve Mercury yaşadığım sorundan dolayı da, kablosuz kulaklıkta tasaırmı kötü ve ağır ürün önermiyorum.

2026-07-28_20-07_1.webp

2026-07-28_20-07.webp

Ben her türlü tasarımda böyle şekil ve kaba gözüken ürünler değil de, daha küçük ürünler tercih etmeni öneririm.

Bulabilirsin, ama her türlü ne alacaksan al incelemelere ve yorumlara detaylı bak.

Kabaca bir örnek göstereceğim, doğru bir kıyaslama sayılmaz. Ama ilk fotodakine benzer tasarımı olan ucuz bir IEM kulaklığı denemek için aldım. Ayrıca ilk deneme olarak da Wraith EvoX'unu aldım. EvoX net olarak kulağıma baskı yapıyor, hatta bu ara sol kulağımdaki çıkarken silikon falan kalıyordu. Bugün çıkarkan içindeki kulaklığı kirlenmeden koruyan ve sesi deliklerden dışarı veren ızgarası düştü. Neyse bu kulaklık, kulak kısmına ucuz kulaklıktan daha çok baskı yapıyor. Yani yara yapmasa bile o baskı ağrı yapıyor.

Wraith markasından ATK Mercury (galiba adı buydu, eski kaba kulaklığı hatta şu an Wraith kendi kulaküstü ürününe benziyordu tasarımı), çift başlıklı kablo ve EvoX aldım. Üçünde de maalesef sorun yaşadım. Çift başlıklı kablo dokununca temassızlık yapıyordu, 3-4 gün kullanıp kaldırdım. ATK Mercury üst tarafı kulağımdan çıkarken çatladı, o dönem yazdığımda tamir parası karşılığı yaparız dediler. EvoX daha yazmadım. Hepsi de duruyor, üşenmezsem topluca göndereceğim. Bayağı kendi iki markasından pişman oldu ve Mercury yaşadığım sorundan dolayı da, kablosuz kulaklıkta tasaırmı kötü ve ağır ürün önermiyorum.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Ben her türlü tasarımda böyle şekil ve kaba gözüken ürünler değil de, daha küçük ürünler tercih etmeni öneririm.
Hocam öncelikle geçmiş olsun yaşadığınız sorunlar için üzüldüm 6-7K bütçede düzgün kablosuz kulak üstü bulabileceğimi düşünmüyorum 6-7K ya kablolu bulurum belki ama onlarında kablosu cidden problemli oluyor 2 sene kullandığım kulaklığın kablosu paramparça olmuştu ucuzdu ama sonuç olarak alıyoruz yani o kısım beni tedirgin ediyor birde harici olarak oyun dışı kullanacağım bir Soundcore Q45 im var film felan izlemek için onu kullanırım diyorum uzanıp film izlemek istersem ve artık kulaküstü kulaklarım kafamda çok baskı yapıyor baş ağrısına sebep oluyor uzun süreli kullanımım bu yüzden İemler biraz daha cazip geldi araştıracağım bu ay değilde sonraki aylarda alacağım yüksek ihtimalle ama araştırmaya erken başlamayı seviyorum açıkçası

harici condenser mikrofon alacaksınız başka çözümü yok.

Valla hocam ben normal kulaklık kullanamıyorum içe girmeli olanlardan yara yapıyor hemen bende eğer yapmaz diyorsanız ona göre seçmeye başlıyacağım belli bir süre sonra gidip alacağım şuan telefon masrafım çıkacak gibi görünüyor bundan dolayı hemen alamıyorum 🥲
Doğru silikon boyutunu bulursan yara yapmaz rahat edersin, ekseriyeti ergonomik. Rahatsız edecek iem bulmak için çabalaman lazım, chi-fi çok gelişti son birkaç senede. Ses arayüzün var mı, yoksa usb mikrofon mu bakıyorsun?

Doğru silikon boyutunu bulursan yara yapmaz rahat edersin, ekseriyeti ergonomik. Rahatsız edecek iem bulmak için çabalaman lazım, chi-fi çok gelişti son birkaç senede. Ses arayüzün var mı, yoksa usb mikrofon mu bakıyorsun?
Usb mikrofon olması benim için daha faydalı zaten anakartın x870 aorus iyi bir ses çipi var herhangi bir ses birimim yok şuan sesim karşıya düzgün gitsin gerisi önemli değil benim için A9 düşünüyorum mikrofon olarak ama chi-fi ne demek bilmiyorum eğer kulak rahatsız etmiyorsa gerisi önemli olmaz benim için zaten 5-6K kablolu bir kulaklığa vereceğim o yüzden kaliteli olacağını düşünüyorum

sakın sakın dinamik almayın.uzun kullanımdan dolayı rütübet ve nem de iç diyaflamları hemen patlıyor. size tavsiyem hyperx solocast eski nesil alıp yola devam etmeniz. https://www.akakce.com/profesyonel-mikrofon/en-ucuz-hyperx-solocast-siyah-oyuncu-mikrofonu-fiyati,320708927.html?utm_medium=ma&utm_source=ya_search&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fsearch&ysclid=ms4yf3y9dl152564775
A9 önermeme sebebiniz niye hocam aralarında 1K felan fark var ikiside Condenser

Geri