5800x3d ve 5700x3d Deki Uçuk Fiyatlar

Asterta

80+
Reaksiyon skoru
13
9070xt ile dual monitör kullanıyorum da upgrade ettiğim için sistemi şuan sıra işlemciye geldi ve tarkov oynadığım için işlemcim yetmemesi sinir etmeye başladı ve am5 e de geçip bir 9070xt parası daha vermek istemiyorum yani 2. elden bi 5800x3d yada 5700x3d almaya baktığımda da bu uçuk fiyatlar neden anlamış değilim alan da var mı millet bu fiyatlara koyuyor bilmiyorum alan yada göz gezdiren varsa ne kadardan almak mantıklı sizce?

9070xt ile dual monitör kullanıyorum da upgrade ettiğim için sistemi şuan sıra işlemciye geldi ve tarkov oynadığım için işlemcim yetmemesi sinir etmeye başladı ve am5 e de geçip bir 9070xt parası daha vermek istemiyorum yani 2. elden bi 5800x3d yada 5700x3d almaya baktığımda da bu uçuk fiyatlar neden anlamış değilim alan da var mı millet bu fiyatlara koyuyor bilmiyorum alan yada göz gezdiren varsa ne kadardan almak mantıklı sizce?
7500x3d yi sıfır 11 civarına kampanya ile bulabiliyosun yanına da 4500 civarına bi asus b650m-r b650m-k falan çekebilirsin hem çok iyi bi upgrade olur hem de gereksiz paralar vermzsin am4 işlemcilere

7500x3d yi sıfır 11 civarına kampanya ile bulabiliyosun yanına da 4500 civarına bi asus b650m-r b650m-k falan çekebilirsin hem çok iyi bi upgrade olur hem de gereksiz paralar vermzsin am4 işlemcilere
ya belki öyle de 32gb ram var şuan ve lazım malesef

ya belki öyle de 32gb ram var şuan ve lazım malesef
valla hocam 11k civarı işlemci tutar 22k da ram 32gb istersen anakart da min. 4500 ona göre hesap et ama her türlü am4 işlemciye kazık fiyat ödemenden iyidir

Yerinizde olsam ddr4 ramlari satmadan elinizdeki anakart ve işlemciyi satardım , gidip 14600k +b760 anakart 12k veya z790 anakart ile 15k civarına çekerdim. 5800x3d nazaran daha iyi bir upgrade olurdu. Mantıksız gidip de 15k felan vermek 5800x3dye. Bu dediğim 2. El için tabii ki. Gidip de illa am4 almanıza gerek yok en uygun neyse onu seçin. Millet tutturmuş bi amd diye. Herşeyin bir fiyatı vardır abartılırsa alternatife geçersin. 14600k 7500x3d daha iyi performans veriyor zaten. Bence en mantıklı hareket intele geçmek olur.

Yerinizde olsam ddr4 ramlari satmadan elinizdeki anakart ve işlemciyi satardım , gidip 14600k +b760 anakart 12k veya z790 anakart ile 15k civarına çekerdim. 5800x3d nazaran daha iyi bir upgrade olurdu. Mantıksız gidip de 15k felan vermek 5800x3dye. Bu dediğim 2. El için tabii ki. Gidip de illa am4 almanıza gerek yok en uygun neyse onu seçin. Millet tutturmuş bi amd diye. Herşeyin bir fiyatı vardır abartılırsa alternatife geçersin. 14600k 7500x3d daha iyi performans veriyor zaten. Bence en mantıklı hareket intele geçmek olur.
baya mantıklı geldi ama anakart olarak daha yüksek kaliteden inmek mantıklı mı bilemedim daha 1 sene evel aldım ve satmaya kıyamıyorum galiba (m2 slotu 3 tane olan bir anakarta geçmem lazım en azından)

Parasını hak etmeyen iki işlemci gidin 7800X3D alın yazık günahtır.

Son düzenleme:
ortalık kalpazan dolmuş kardeş ne bekliyorsunuz ki. 5800x3d satanların geneli açlıktan akılları testen çalışıyor.size tavsiyem ya bekleyin ya da am5 geçin

5800x3d 21k olunca 2. Ellerin fiyatının da bu seviyelerde olması normal. Sıfırdan sistem dizen için mantıksız ama hali hazırda ddr4 sistemi ve 32 Gb rami olanlar için mantıklı

Zaten güncel sistem kullanıyorsun. i7 4790 kullanıyorum Onboard sistemle bana yetiyorda artıyor.
Milattan kalma sistem nasıl yetiyor? dersen. Ben kullanacağım en alt sınırı belirliyorum.

Win 11 İşletim sistemi fazla mı ram harcıyor? 16gb ramımın neredeyse hepsini mi harcayacak?
Linux ne güne duruyor orda? Zaten sadece Oyun oynayıp internette geziniyorum. Boşta mis gibi 1gb ram kullanıyor.

Onboardla oyun oynanmaz mı? Tetris bile oynayamam mı?
Native Linux oyunları ne güne duruyor orda? En sevdiğim Factorio ve RimWorld oyunlarının Linux desteği varya.
Onboard`ım bu oyunları 60FPS oynatıyor daha ne?

Sadece eğlenebileceğin en az donanım isteyen oyunları oynarsan en az 10 yıl kullanırsın elinde olan bilgisayarı.
CarMechanic Simulator 2021 varya. Bu gibi oyunları ben yılmadan yıllarca oynarım.
Gas Station Simulator, House Flipper vs vs vs

Masrafa ne gerek var ki? İlla alacağın parçaların fiyatları inecektir. Sadece kendi en alt sınırını belirle ve eğlenebileceğin oyunları seç.
Yok herkesten iyi FPS almalıyım dersen pamuk eller cebe.

Şimdiki zamanda Elinde para varsa sen değerlisin. 5800x3d al ve yarın satmaya kalk, Yarı fiyat teklifleri havada uçuşur.

Fiyatlarinin normal hali bu. AM4 un zirvesi olan islemcileri kaca almayi planliyorsun ? Yurt disinda nasil ise fiyatlari , Turkiye de oyle . Bize ozel bir sey degil. isteyen alir istemeyen gider AM5 dizer. burada fiyatlari savunmak icin demiyorum , o islemcinin ederi bu. Ebay de bile fiyatlari 350 dolar- euro dan basliyorken bizdeki fiyatlara sasirmaniz hata

Geri