4 Ay Kala Seri Denemelere Başlamak Geç Olur Mu??

Reaksiyon skoru
12
Arkadaşlar şubat 20ye kadar hedefim TYT-AYT'yi sağlam bir şekilde bitirmek, tyt 90 civarı ayt 60 civarına merdiven dayamak sizce son 4 ayda(Şubat 20-Haziran 20) tam 120 günlük periyotta günde 1 TYT 1 AYT denemesi çözüp güzel bir şekilde analiz etmek yeterli olur mu sayısal 5K hedefi için? Zaten dönem içi haftada 1 veya 2 tyt/ayt deneme çözeceğim dostlar seri deneme için soruyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Hocalar Kasım aralık gibi günde 1 deneme öneriyorlar ama yinede son 4 ay geç değil ideal. Ha birde 1 ocaktan sonra süre çok hızlı geçiyor ona dikkat etmek lazım.

yeterli değil dense ne yapacaksın hocam vaz mı geçeceksin?

eğer gerçekten hedefinde kararlıysan otur çalış. gerçekten istiyorsan yaparsın.

her şey formül ile değil, insanda ne kadar hırs varsa, ne kadar azim, disiplin, kararlılık varsa o kadar başarı ihtimali artar.

yapabildiğini yap, olmazsa diye yedek planını da kur, sonra akışına bırak.

yeterli değil dense ne yapacaksın hocam vaz mı geçeceksin?

eğer gerçekten hedefinde kararlıysan otur çalış. gerçekten istiyorsan yaparsın.

her şey formül ile değil, insanda ne kadar hırs varsa, ne kadar azim, disiplin, kararlılık varsa o kadar başarı ihtimali artar.

yapabildiğini yap, olmazsa diye yedek planını da kur, sonra akışına bırak.
Hocam yapabileceğim bu işte 20 şubata kadar ayt matı 4, fen kısmını ise her dersten 2 kitapla paketleyip tytde 90 seviyesine çekmek. Burdan sonraki 4 aylık süreçte günlük 1 tyt 1 ayt genel denemesi paketleyerek tyt 105-110 ayt 75 olur mu, tecrübeli arkadaşlara soruyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocalar Kasım aralık gibi günde 1 deneme öneriyorlar ama yinede son 4 ay geç değil ideal. Ha birde 1 ocaktan sonra süre çok hızlı geçiyor ona dikkat etmek lazım.
Kanka Kasım Aralık gibi günde 1 deneme iyi hoşta o zamanda ayt konuları detaylıca öğrenemem diye korkuyorum yeterli soru bankası çözebilirmiyim onu bilmiyorum aytde sonlara yaklaştıkça haftada 1 tyt 1 ayt çözeceğim, Eylül 20den itibaren haftada 1 tyt fix olacak ama

Hocam yapabileceğim bu işte 20 şubata kadar ayt matı 4, fen kısmını ise her dersten 2 kitapla paketleyip tytde 90 seviyesine çekmek. Burdan sonraki 4 aylık süreçte günlük 1 tyt 1 ayt genel denemesi paketleyerek tyt 105-110 ayt 75 olur mu, tecrübeli arkadaşlara soruyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kanka Kasım Aralık gibi günde 1 deneme iyi hoşta o zamanda ayt konuları detaylıca öğrenemem diye korkuyorum yeterli soru bankası çözebilirmiyim onu bilmiyorum aytde sonlara yaklaştıkça haftada 1 tyt 1 ayt çözeceğim, Eylül 20den itibaren haftada 1 tyt fix olacak ama
Valla zaten denemeleri kafan rahat çözmek için konuların bitmesi lazım. Ama denemeye geç kalırım diye konuları da iyice öğrenmeyip hızlı geçmekte büyük hata olur. O yüzden bir süreç belirlediysen hiç sektirmeden çalışman lazım. Aytyide sakın onemsememezlik yapma ayt çok değerli.

Evet zaten böyle yapılmalı son 3-5 ayda. Netlerini denemeler ve analizleri artırır.

Arkadaşlar şubat 20ye kadar hedefim TYT-AYT'yi sağlam bir şekilde bitirmek, tyt 90 civarı ayt 60 civarına merdiven dayamak sizce son 4 ayda(Şubat 20-Haziran 20) tam 120 günlük periyotta günde 1 TYT 1 AYT denemesi çözüp güzel bir şekilde analiz etmek yeterli olur mu sayısal 5K hedefi için? Zaten dönem içi haftada 1 veya 2 tyt/ayt deneme çözeceğim dostlar seri deneme için soruyorum.
deneme sürekli çözülür ama 3-4 ay kalana kadar hafta 2-3 taneyi geçmeye gerek yok
branş denemesi sürekli çöz günlük ben çok yararını görmüştüm. konuları bitirmene gerek yok branş çözmen için sonra geri gelip bakarsın

O kadar seri çözmeye çok gerek yok, önemli olan haftada 2 deneme çözdüysen oradaki hatalarını iyi analiz edip o hataları yapmanı engelleyecek şekilde konu tekrarı veya o dersin ilgili bölümünden ek soru çözümü yapmak. Günde 6 saat deneme çözersen analize ve sorunların çözümüne vaktin kalmaz o da bir işe yaramaz.

Son dönemde yapabilirsin veya sorunlarımı tamamen çözdüm çok az yanlışım çıkıyor analizi o yüzden rahat yapıyorum dediğin konumdaysan o ayrı.

tyt icin sureni daha geriye cekebilirsin 3 ayda rahatlıkla bitebilir net artısı agır olur daha fazla deneme cozebilirsin , onun dısında sana onerim mutlaka gunde bir deneme cozup analizini tytden yapmalısın , sosyal medyada biraz soru cozumu arat ders cozumu yapan hocaları takibe al 1 dakikada 1 net tarzı güzel sorular oluyor onlar kesfetine dussun boylece kafa dagıtırkende yorulmadan kesfetine duser , ayrıca cok iyi motive olursun calısan kisilerin vloglarını vs gordugunde . onun dısında bir universiteye gidip gezebilirsin senin icin cogu seyin anahtarı motivasyonun olacak ve mutlaka hicbirseyi erteleme ders calısmıyorsan bile planını programını hedefini cok erkenden belirle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,231,990
Üyeler
200,815
Son üye
sivaskangaliboran

Geri