🔥İndirim TCL 27g64 27" Qd Mini Led Va 2k (2560×1440) 180 Hz Oyuncu Monitörü – 12.999 TL

Sağdan bakıyorum fırsat göremiyorum, soldan bakıyorum fırsat göremiyorum. Yani öneri konusunu sıcak fırsatlara niye açıyorsun ? Farzı misal diyelimki ürün düştü indirimde 600cd miniled bu kaça satabileceklerini zannediyorsunda fırsata açıyorsun. Bu zihniyet yüzünden etmeyecek ürünlerin fiyatı artıyor. Öneri konusuna açın şu ürünleri Fırsat Mırsat Yok. Düz IPS'lerde bile 500 nit alıyorsun. Miniled dediğinin 1000 nit olması lazım.
12.999 TL'ye satışa çıktı ya. Lansmana özel indirim yani.
Local diming ile 822 CD oluyor. Ana mesajda incelemesi var, hepsini tek tek incele.
12.999 TL'de ki rakipleri ile karşılaştırın. 18 bin TL'lik Mini-LED ve OLED'ler ile değil. Olay bu bütçede çok iyi monitör olması.

Sağdan bakıyorum fırsat göremiyorum, soldan bakıyorum fırsat göremiyorum. Yani öneri konusunu sıcak fırsatlara niye açıyorsun ? Farzı misal diyelimki ürün düştü indirimde 600cd miniled bu kaça satabileceklerini zannediyorsunda fırsata açıyorsun. Bu zihniyet yüzünden etmeyecek ürünlerin fiyatı artıyor. Öneri konusuna açın şu ürünleri Fırsat Mırsat Yok. Düz IPS'lerde bile 500 nit alıyorsun. Miniled dediğinin 1000 nit olması lazım.
Sağa sola bakacağına yurtdışı fiyatına bakmayı dene o zaman görürsün gayet de iyi bir fırsat olduğunu. https://pcpartpicker.com/product/CDy8TW/tcl-27g64-270-2560-x-1440-180-hz-monitor-27g64 . Bu fiyata ips alınacağına gayet alınabilir bir model ve fiyatı da iyi.

Monitör 12.999 TL.
Mini-LED olması tek başına yetiyor zaten. Local diming sadece kontrast sağlamıyor. 822 CD parlaklığa ulaşıyor bu monitör local diming sayesinde.

Olay OLED alternatifi olması değil, 12 bin TL'ye çok iyi monitör olması. Kimse KTC H27E6 konusuna 8 bin TL koyun OLED alın demiyor mesela.

Demek ki o sağlam bir monitörmüş. VA panele göre yine gayet iyi ghosting durumu var. Yeni nesil bir VA panel olduğu belli.
VA panellerin çoğunluğu 75 ms+ gören Samsung Odyssey G3 gibi. Bu şekilde düşünmek lazım VA panele göre ghosting durumunu yorumlarken.
LDle statik kontrast degismez ama onemli olan sonuc olarak sundugu tabi... Dedigim gibi tercihler, beklenti onemli ona gore tercih yapmak. Parlaklik hersey degildir, resim kalitesi daha onemli.

Tabi Sony ozellikle clarityde farkini hissetiriyordu ve zamaninin amiral gemisi monitoruydu ama tepki suresi durumunda o zaman da dikkatimi cekerdi, eski Diamondtron Philipsten gecince dikkatimi cekmisti.

Benim bu monitoru alin ya da almayin dedigim yok (yani savunmaya gecmenize gerek yok), herkes kendi begenisi ve butcesine gore tercih yapar. Yalniz urun hakkindaki yorumumu da kimseye soracak degilim ya :) Fiyat mevcut piyasaya gore iyi gibi ama tercihe gore uygun olup olmayacagini ozelliklerine gore karar verirsiniz

Son düzenleme:
Sağa sola bakacağına yurtdışı fiyatına bakmayı dene o zaman görürsün gayet de iyi bir fırsat olduğunu. https://pcpartpicker.com/product/CDy8TW/tcl-27g64-270-2560-x-1440-180-hz-monitor-27g64 . Bu fiyata ips alınacağına gayet alınabilir bir model ve fiyatı da iyi.
Çok bilmiş fakaf bilmeyen arkadaşım şimdi sana anlatıyorum, aç kulağını dinle. G5 Oled zaten 18'e indirimsiz var. Hayatında hiç miniled monitör kullandınmı acaba ? G27 Pro'da 1152 bölgeli miniled var. HDR1000 var. Çok merak ediyorum bu monitörü 13 üstüne alacak kim var ? Bütçeyi 15'e çıkarsa oradan az kendini zorlayıp g5 geçer zaten. Monitörden anlayan birisi zaten bu ürünün ederinin 10 ila 13 aralığında olduğunu gayet bilir. Miniled teknolojisinide, maliyetinide bilmiyorsun konuşuyorsun. Ben ürün alınmaz demedim, Fırsat yok dedim. Git Türkçe öğren. Ederi bu zaten bu monitör alınır mı?, alınabilir. Ama ben sana normal fiyatında alınacak bin tane ürün atarım. İndirim varmış gibi boş boş şişirmeyin. TCL TV'lerinde lansmanda kaça çıktığını biliyoruz, zamanı geçince satılmayınca lansman fiyatının altına kaç tane ürün çekti daha sonrasında.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

12.999 TL'ye satışa çıktı ya. Lansmana özel indirim yani.
Local diming ile 822 CD oluyor. Ana mesajda incelemesi var, hepsini tek tek incele.
12.999 TL'de ki rakipleri ile karşılaştırın. 18 bin TL'lik Mini-LED ve OLED'ler ile değil. Olay bu bütçede çok iyi monitör olması.
Bana söylermisin mesela 600cd 180 bölgeli miniled monitör lansman bitince kaça satılacak, lansman indirimi ya bu. Sen mesela G5 varken 18'e bunun 15'e satılacağı kaç kişi olacağını düşünüyorsun. Lansman bitince mantıken en az 2 lira eklemesi lazım demene göre. 1152 bölgeli 1000 nit HDR1000 Xiaomi G27 Pro'yuda unutmayalım. Kaldı ki lansmana özel 3 yıl garanti vs. hiçbir muhabbetide yok.

Son düzenleme:
Çok bilmiş fakaf bilmeyen arkadaşım şimdi sana anlatıyorum, aç kulağını dinle. G5 Oled zaten 18'e indirimsiz var. Hayatında hiç miniled monitör kullandınmı acaba ? G27 Pro'da 1152 bölgeli miniled var. HDR1000 var. Çok merak ediyorum bu monitörü 13 üstüne alacak kim var ? Bütçeyi 15'e çıkarsa oradan az kendini zorlayıp g5 geçer zaten. Monitörden anlayan birisi zaten bu ürünün ederinin 10 ila 13 aralığında olduğunu gayet bilir. Miniled teknolojisinide, maliyetinide bilmiyorsun konuşuyorsun. Ben ürün alınmaz demedim, Fırsat yok dedim. Git Türkçe öğren. Ederi bu zaten bu monitör alınır mı?, alınabilir. Ama ben sana normal fiyatında alınacak bin tane ürün atarım. İndirim varmış gibi boş boş şişirmeyin. TCL TV'lerinde lansmanda kaça çıktığını biliyoruz, zamanı geçince satılmayınca lansman fiyatının altına kaç tane ürün çekti daha sonrasında.
Aç güzünü oku demek istiyorsun sanırım. 399usd x 47.3tl = 18872tl (vergisiz). Neye göre fırsat yok onu da açıkla istersen. Herkes oled'in yanma riskiyle uğraşmak zorunda mı çoğu kişi günde 10 saatten fazla açık bırakıyor monitörü. Eğer bu panelde ghosting black smearing çok azsa her türlü alınır 18binlik oled yerine.

Aç güzünü oku demek istiyorsun sanırım. 399usd x 47.3tl = 18872tl (vergisiz). Neye göre fırsat yok onu da açıkla istersen. Herkes oled'in yanma riskiyle uğraşmak zorunda mı çoğu kişi günde 10 saatten fazla açık bırakıyor monitörü. Eğer bu panelde ghosting black smearing çok azsa her türlü alınır 18binlik oled yerine.
Bende tofaş alayım 1 milyona koyayım sahibindene 200K'ya düşüreyim fiyatı. Anlamıyorsun monitörden boş boş konuşuyorsun. Komedisin gerçekten QD Oled fiyatına satılacağını düşünüyorsun bu monitörün. Teknik altyapı bilgisini bilmediğin konuların tartışmasına girme. Kesin satar 19K+ %20 KDV'ye G27 Pro 1152 bölge HDR1000 miniled 17,18 küsürken anlıyorum seni.

Çok yakında zaten mini ledler standart ips'in yerini alacak piyasada fiyat olarak oledler de 250 300 dolara satılacak bol bol, artık rekabet artıyor ürün artıyor eskiden oled de bu kadar kalem ürün yoktu monitör tarafında, indirimler ile ips'leri elden çıkarıyor satıcılar. Uzun lafın kısası umarım giriş seviye oledler 12k civarına düşer de alınabilirliği artar.

Çok yakında zaten mini ledler standart ips'in yerini alacak piyasada fiyat olarak oledler de 250 300 dolara satılacak bol bol, artık rekabet artıyor ürün artıyor eskiden oled de bu kadar kalem ürün yoktu monitör tarafında, indirimler ile ips'leri elden çıkarıyor satıcılar. Uzun lafın kısası umarım giriş seviye oledler 12k civarına düşer de alınabilirliği artar.
G5 gibi monitörlerin 12K'ya düşmesi çok hayalci bir durum olur. Oled üretimi pahalı bir teknoloji. 15 altına indirimsiz görmen neredeyse imkansız.

LDle statik kontrast degismez ama onemli olan sonuc olarak sundugu tabi... Dedigim gibi tercihler, beklenti onemli ona gore tercih yapmak. Parlaklik hersey degildir, resim kalitesi daha onemli.
Monitörün renk gamutu bayağı yüksek %96 DCI-P3 sunuyor.
3950:1 kontrast sunuyor ve local diming sayesinde bu bayağı artıyor. Diming zone sayısı çok daha yüksek monitörlerde 20 bin civarına çıkıyor genellikle. Rtings bunuda ölçüyordu. Bu okadar olmasa da yine en az 2.5 kat artıyordur.
Local diming sayesinde 820 CD'ye ulaşıyor. Bu aşırı yüksek fiyatında ki rakiplerine göre.
Şimdi bunları toplayıp düşün. Çok kaliteli monitör olan KTC H27E6'dan bile çok daha iyi genel olarak.
Birde IPS glow derdinden kurtuluyorsun VA olması sayesinde. KTC H27E6'da kronik büyük IPS glow sorunu var.
Bana söylermisin mesela 600cd 180 bölgeli miniled monitör lansman bitince kaça satılacak, lansman indirimi ya bu. Sen mesela G5 varken 18'e bunun 15'e satılacağı kaç kişi olacağını düşünüyorsun. Lansman bitince mantıken en az 2 lira eklemesi lazım demene göre. 1152 bölgeli 1000 nit HDR1000 Xiaomi G27 Pro'yuda unutmayalım. Kaldı ki lansmana özel 3 yıl garanti vs. hiçbir muhabbetide yok.
Tekrardan bu fiyatları görürüz rahatlıkla. İffalcon televizyonlar en iyi örnek. 15.999 TL'ye 50 inç 4K TV falan geliyor ve lansmana göre fiyat artışı çok az.

Boş konuşmak yerine 13 bin TL bütçe ile monitör arayan arkadaşların konusunda bu monitörü önermek gerekiyor. Önünde fırsat varken değerlendir.
Bu forumda her hazır sistem konusunun altında "x tarihinde şu fiyata şu sistem satıldı, Vatan RAM indirimlerinde 32 GB DDR5 RAM 31 TL oldu" falan fiso yazıyorlar hep. Beğeni sayısıda 10+ oluyor. Ben ise fırsatların olduğu dönemde "beklememde fayda var mı?" diyen kişilere "önünde fırsat varken değerlendir" dedim hep. Eee ne oldu şu anda? Firmalar hazır sistem yapmak istemiyor ve sistem yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: onep
Samsung G5 mi bu mu sizce ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,220
Üyeler
200,317
Son üye
zetra577