🔥İndirim TCL 27g64 27" Qd Mini Led Va 2k (2560×1440) 180 Hz Oyuncu Monitörü – 12.999 TL

Adı mini led diye çok beklentiniz olmasın yalnızca 180 dimming zone var. Bir tık daha iyi bir VA panel olarak düşünün.
Bence giriş seviye miniled 180 karartma bölgesi az bu fiyata alınmaz.
Next'in koskoca 65 inç Mini-LED televizyonunda sadece 128 diming zone var ancak onun bile etkisi büyük. Okadar küçük görmeyin yani.
Burda var zaten local diming testi:
Monitör hem VA panel hemde local diminge sahip olduğu için elbette siyahları çok koyu. Blooming sorunu göremedim:
Ayrıca sadece local diming ile 822 CD olması bile yeter.

Tayfunns hocamız çoğu kişinin rahatsız olmayacağını belirtiyor. Ufo testinde çok uzun değil zaten çizgisi. 23 ms'de görebilir, önemli olan tablonun üst ve alt tarafı genel olarak nasıl ona bakmak.
Black smearing testi buda. Fast overdrive ayarı yeterli.
Birde 14 bin TL'ye Oddysey OLED G5 nerde? Vatan'da yanlışlıkla tüm ürünlerde yapılan %20 sepet indirimini mi kast ediyorsun?

12 bin TL bütçe ile 18 bin TL'ye bir mi tutuyorsun? Kimse KTC H27E6 konusuna 8 bin TL koyun OLED alın falan demiyor mesela.
peki ben de 30-35 yillik monitor /TV kullancisi olarak hassas gozlerin farketme riskinden bahsediyorum, bu benim yorumum herkesin gorusu ve algisi farkli olabilir, kimisi rahatsiz olur kimisi olmaz, imkan olursa gorup almak en iyisi diyecegim ama pek imkanli olmuyor burdaki magazalarda.. TN panelin noksanlarina ragmen seveni de cok ama bana uygun degil mesela.

Bu monitorun 25 yil onceki VA panelli Sony X72 monitorumle nerdeyse esdeger tepki suresi var :) eger test dogruysa. Attiginiz videoda black smearing hemen dikkatimi cekti dogru monitore baktiysam.

VatanBda dunya kupasi final maci zamaninda dustugu fiyat diger urunler de %20 dusmustu, tabi bu her zamanki fiyati degil urunlerin. Almadigima pisman oldugum urunler oldu o gece.

Çoğu Televizyonda Olan 180 Dimming Evet .
Next'in koskoca 65 inç Mini-LED televizyonunda sadece 128 diming zone var ancak onun bile etkisi büyük. Okadar küçük görmeyin yani.

TCL 27P3A Pro modelinde 1196 dimming zone var onu da tv ile karşılaştırın isterseniz hani biri elma biri armut değilmiş gibi. Benim 6 senelik lg va panelle de herhangi ips monitorü kıyaslasan da aynı görüntü çıkar ips va farkı bu zaten.

Küçük görmüyoruz da . Fiyatına göre konuştum 1500 ,2000 bölgeli monitörler 16b 18b bandındaysa bu alınmaz heleki oled alternatif aranıyorsa

TCL 27P3A Pro modelinde 1196 dimming zone var onu da tv ile karşılaştırın isterseniz hani biri elma biri armut değilmiş gibi.
Şuan Ülkede Bu Ürün Var Mı Yok O Yüzden Karşılaştırmak Mantıklı Değil .

TCL 27P3A Pro modelinde 1196 dimming zone var onu da tv ile karşılaştırın isterseniz hani biri elma biri armut değilmiş gibi.
Monitör 12.999 TL.
Mini-LED olması tek başına yetiyor zaten. Local diming sadece kontrast sağlamıyor. 822 CD parlaklığa ulaşıyor bu monitör local diming sayesinde.
Küçük görmüyoruz da . Fiyatına göre konuştum 1500 ,2000 bölgeli monitörler 16b 18b bandındaysa bu alınmaz heleki oled alternatif aranıyorsa
Olay OLED alternatifi olması değil, 12 bin TL'ye çok iyi monitör olması. Kimse KTC H27E6 konusuna 8 bin TL koyun OLED alın demiyor mesela.
Bu monitorun 25 yil onceki VA panelli Sony X72 monitorumle nerdeyse esdeger tepki suresi var :) eger test dogruysa. Attiginiz videoda black smearing hemen dikkatimi cekti dogru monitore baktiysam.
Demek ki o sağlam bir monitörmüş. VA panele göre yine gayet iyi ghosting durumu var. Yeni nesil bir VA panel olduğu belli.
VA panellerin çoğunluğu 75 ms+ gören Samsung Odyssey G3 gibi. Bu şekilde düşünmek lazım VA panele göre ghosting durumunu yorumlarken.

Öne çıkan özellikler:
  • 27" Fast HVA (VA) QD Mini LED panel
  • 2560×1440 (QHD) çözünürlük
  • 180 Hz yenileme hızı
  • 1 ms (GtG) tepki süresi
  • HDR600
  • Quantum Dot (%97 DCI-P3 renk kapsamı)
  • FreeSync & G-SYNC Compatible
  • Ergonomik ayak (yükseklik, pivot, sağ/sol dönüş)
  • Fiyat: 12.999 TL

Bu testte ghostingi iyi duruyor ancak gecikme tablosunun en üsttünde gecikme değerleri yüksek, 23.4 ms bile görmüş black smearing durumu pek iyi değil yani. Bu testte ise fast overdrive ayarında ghosting bildiğin yok gibi bir şey, muazzam performans sunmuş:

Burda ise iyi çıkmış. 25G3ZM gibi performansı var:

Renk gamutu bayağı yüksek. %96 DCI-P3 sunuyor:

Kontrast oranı 3950:1 IPS'ten 4 kat daha fazla, parlaklığı 455 CD muazzam bir değer ve local diming ile 822 CD'ye ulaşıyor. Monitör sadece 180 local diminge sahip ancak bu bütçede tatmin eder.
Monitör hem VA panel hemde local diminge sahip olduğu için elbette siyahları çok koyu. Blooming sorunu göremedim:

@İsimbulamajim Hocama Teşekkürler .

@Tayfunns Hocamın Görüşlerinide Bekleriz .

@Abdullah Hacıgül Hocam Sizden İnceleme Videosu İsteriz .
Sağdan bakıyorum fırsat göremiyorum, soldan bakıyorum fırsat göremiyorum. Yani öneri konusunu sıcak fırsatlara niye açıyorsun ? Farzı misal diyelimki ürün düştü indirimde 600cd miniled bu kaça satabileceklerini zannediyorsunda fırsata açıyorsun. Bu zihniyet yüzünden etmeyecek ürünlerin fiyatı artıyor. Öneri konusuna açın şu ürünleri Fırsat Mırsat Yok. Düz IPS'lerde bile 500 nit alıyorsun. Miniled dediğinin 1000 nit olması lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,297
Üyeler
200,339
Son üye
EmirUlus

Geri