Bilgisayarım Oyun Oynarken Yeniden Başlıyor

bookiejar

80+
Reaksiyon skoru
0
Oyun oynarken (özellikle Counter-Strike 2) bilgisayarım herhangi bir Mavi Ekran vermeden aniden gücü kesip kendini yeniden başlatıyor. Sıfırdan temiz Windows kurulumu yaptım sorun düzelir diye biosu resetleyip yine olmadı. LoL falan oynarken sıkıntı yok ne zaman cs2 ye girsem maç ortasında restart atmaya başlıyor. tekrar maça bağlanıyorum 2 dakika sonra yine yeniden başlatıyor. İki hafta önce ikinci el ssd aldım 1.5 hafta sorunsuz kullandım şuan böyle bir hata veriyor. Minidump dosyası oluşturmamış, olay görüntüleyicisi çıktısını ekledim. Ramlerde EXPO açık, işlemci için biostaki oc tuşuna bastım sadece, sonradan her şeyi kapatıp denedim hala aynı sorun devam ediyor.

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5600
  • Anakart: MSI B550M PRO-VDH
  • RAM: 16 GB DDR4 GSKILL 3200 MHZ
  • SSD: Crucial P3 Plus
  • Güç Kaynağı (PSU): 850W Rampage gold+
  • Ekran Kartı: XFX RX 5700XT 3 fanlı

Oyun oynarken (özellikle Counter-Strike 2) bilgisayarım herhangi bir Mavi Ekran vermeden aniden gücü kesip kendini yeniden başlatıyor. Sıfırdan temiz Windows kurulumu yaptım sorun düzelir diye biosu resetleyip yine olmadı. LoL falan oynarken sıkıntı yok ne zaman cs2 ye girsem maç ortasında restart atmaya başlıyor. tekrar maça bağlanıyorum 2 dakika sonra yine yeniden başlatıyor. İki hafta önce ikinci el ssd aldım 1.5 hafta sorunsuz kullandım şuan böyle bir hata veriyor. Minidump dosyası oluşturmamış, olay görüntüleyicisi çıktısını ekledim. Ramlerde EXPO açık, işlemci için biostaki oc tuşuna bastım sadece, sonradan her şeyi kapatıp denedim hala aynı sorun devam ediyor.

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5600
  • Anakart: MSI B550M PRO-VDH
  • RAM: 16 GB DDR4 GSKILL 3200 MHZ
  • SSD: Crucial P3 Plus
  • Güç Kaynağı (PSU): 850W Rampage gold+
  • Ekran Kartı: XFX RX 5700XT 3 fanlı
dosyayı ekleyememişim, drive a yükleyim yapay zekaya attım sordum ama adam akıllı bir çözüm önerisi sunamadı. OCCT testine soktum 15 dakika geçtikten sonra tekrardan restart attı o ara sıcaklığı 82 dereceyi gördü ekran kartının ondan dolayı olduğunu düşündüm ancak tarayıcada satranç oynarken discordda yayındayken de restart attı sebebini anlayamadım bir türlü

olay görüntüleyicisinin çıktısı:https://drive.google.com/file/d/1sHrzvcRqZuXIAgWjJzRUjknAHzYPjq_r/view?usp=sharing

dosyayı ekleyememişim, drive a yükleyim yapay zekaya attım sordum ama adam akıllı bir çözüm önerisi sunamadı. OCCT testine soktum 15 dakika geçtikten sonra tekrardan restart attı o ara sıcaklığı 82 dereceyi gördü ekran kartının ondan dolayı olduğunu düşündüm ancak tarayıcada satranç oynarken discordda yayındayken de restart attı sebebini anlayamadım bir türlü

olay görüntüleyicisinin çıktısı:https://drive.google.com/file/d/1sHrzvcRqZuXIAgWjJzRUjknAHzYPjq_r/view?usp=sharing
Psu gibi duruyor. Olay görüntüleyicisinin ssini atar mısın eica etsem dosya indirmez burdaki coğu kisi

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-07-31 211249.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-31 211249.webp
    132.6 KB · Hit: 12
Ayni sorun gecen hafta incehesaptan aldigim hazir sistemde de vardi. Bilgisayarciya goturdum bana buyuk ihtimal psu dur ama hic ellemeyecegim garantisi bozulabilir direkt gonderin dedi. Sistem ellerine ulasti cevap bekliyorum. Eger cevapta sorunun ne oldugu vb yaziyorsa direkt burdan size iletryim en szindan ne oldugunu bilirsiniz

dakika 17 gibi restart atıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gpu max 70 derece görüyor 101 derece gösteriyor hotspot sıcaklığını
SSD'de mi bir hata var diye test ediyordum en son böyle gözüküyormuş

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-08-01 234323.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-01 234323.webp
    166.7 KB · Hit: 5
Geri